magsjuka och ny säng

Han hade sovit illa hela veckan i takt med att bäddsoffan inte pallade trycket. Jobbet hade för första gången gått upp i överklockning, och det var inte värre än att det var hanterbart, men det hade nog tagit mer på kroppen än han trodde. Kaffe, dålig sömn, för mycket skräpmat och så vidare. Och så en sen kväll i fredags med mycket skruva möbler och få in sängen. Han var helt fysiskt slut när han skulle sova och vaknade med magsmärtor, och en hel räcka med toabesök under dagen. Fick ställa in festen ikväll, vilket nog var en bra grej, för han hade sovit mellan 17-21 och vaknat svettig. Förhoppningsvis var det inte något långvarigt. Men väldigt trist på vad som förmodligen var en grymt bra fest!

Men emotionellt hade han haft en kanonfin vecka, bra tempo på jobbet och som vanligt fina vänner. Det var så skönt att kunna ha den stabiliteten, och att ha mycket kontakt med de närmaste istället för att försöka ha kontakt med alla hela tiden. Det var nog ett bra beslut. Mindre social stress, mer kvalitetstid.

SÄNG!

Han hade sovit riktigt, riktigt illa inatt. Vilken tur att han beställt sängen igår och att den skulle komma ikväll så han kunde få lite rejäl sömn. Äntligen!

Nu var det jobbdags, massa småplock att ta tag i efter den hektiska veckan. Som tur är skulle nästa bli lite lättare att hantera. :)

sju timmars härlig sömn

Det hade gjort en värld av skillnad att sova sju timmar istället för 4-5. Efter en kopp kaffe var han nästan människa igen. Visst, han kunde knappt skriva på grund av träningsvärk i axlarna, men han hade i alla fall mer energi. Energinivån var nu på 85%, mer än på rätt länge.

Men... dags att jobba, det fick bloggas mer senare.

koffeinkickar

Han hade sovit som en död under natten. Fem välbehövliga timmar inför ännu en hård dag, men med mycket kaffe och en omprogrammering och justering av attityden mot en mer "jag kan" och "get to work, private!"- syn, hade gjort susen. Ett möte på ett möte och sedan lite jobb och fixar. Där nånstans bland samtal och skratt hittade han rätt igen och så kunde han gå och träna med friskt humör. Det kändes bra, även om han var slut efteråt. Men bättre kondition skulle väl vara till nytta på många sätt, inte sant?

Nu satt han i bäddsoffan och skulle börja på kvällspasset. Sen skulle det inte bli mer kvällsjobb den här veckan, bestämde han. Han kunde tänka sig flera saker som var roligare att göra på kvällarna.

Igår hade han jobbat hela natten, eftersom brandkårens ansökan fick göras om i sista stund. Det innebar tyvärr inte att man kunde kopiera något. Nej, 14 sidor manuell inmatning, så det blev en sen natt.

Men här kunde han ju inte sitta, back to work boy!

one of those days...

Dagen hade INTE börjat bra. Han hade försovit sig lite denna hektiska dag, och sen börjat dagen med att komma ut till bilen och hitta en p-bot. Den andra hittills och han hade haft bilen i mindre än två månader. Det var inte så svårt att förklara. Det fanns några parkeringar som var gratis. Sen fanns det några som var 1-timme med p-skiva på vardagar, men gratis på lördagar efter 14 och söndagar hela dagen. Igår hade det varit söndag. Det var fullt på P-parkeringen och det var ju gratis överallt. Han skulle ändå säkert ut lite senare med bilen, då kunde han flytta den.

Men det blev inte mer körande, och han stod ju bra. Då. På söndagen. På måndag morgon stod man inte lika bra. En timme. Om man hade p-skiva. Han såg ingenting när han var ute och pratade i telefon (ibland tyckte han om att gå och prata och då var utomhus bättre), men han slogs av att bilen stod fel, så han gick in och hämtade nycklarna. Men när han kom ut stod det två p-vakter där, precis i färd med att skriva ut biljetten, spydiga som bara p-vakter kan bli, minimalt med makt, men den lilla sfär där de har sin makt, där är de fullkomliga.

"Kan jag flytta bilen?" sa han menade till p-vakten som var i färd med att skriva ut boten.
"Har du nyckel så borde det väl gå att flytta den antar jag", log den unge p-vakten sarkastiskt
"Jag menade.... du har redan skrivit ut den va?"
"Japp!", svarade han stolt, som en unge som precis berättat att han kört upp ett paket ärtor i näsan för pappa.
P-vakten, log och räckte över boten, som om det vore en lönecheck... och för honom var det ju faktiskt precis vad det var även om det inte kändes så bra.

Tänk om skattmasen gjort på samma sätt, knackat på och sagt - "dags att betala skatten, hosta upp 10 lakan nu" och flinat? Eller ännu värre, om det kommit en dagisfröken och velat ha 2000 kronor, dagisens del av skatten man betalar, och sen polisen för en femtilapp, socialtanten för 5000, prosten som vill ha en tjuga, bibliotekarien som vill ha 1.50, om det finns, och sen står man där sorgsen medan alla leende människor går iväg med sina pengar.

Skatt, är inte det en form av bidrag egentligen? Tänk om man fick ha sån direktdemokrati att man kunde välja vart skattepengarna gick och så fick alla göra likadant.... så det som alla ville ha, det fick mest pengar. Och det som ingen ville ha skulle försvinna.

Då jävlar, då kunde han garantera att den där unge p-vakten inte hade flinat så nöjt längre.



travel weekend

Regnet hade piskat rutorna på Alice. Så hette hon nu, bilen, och hon hade stridit tappert på resan ner trots ösregnet. Han hade till och med fått vattenplaning en gång, fastän han körde långsamt och tog det rejält lugnt. Vattenpölen måste ha legat i en dold ojämnhet i vägen, men det var tillräckligt för att skjuta ut ett par mikroliter adrenalin i kroppen, det var ett som var säkert. För bråkdelen av en sekund hade allting spelats upp igen och han hade varit nära döden.

Han skulle skriva mer senare, men inte nu...  nu var det dags för jobb och sen relax och bara slappna av och njuta lite. Han hade för ett ögonblick tänkt stanna i Göteborg, men det hade ju inte gått, de skulle ha nya gäster, så det var lika bra att jobba hemifrån och sen åka upp igen nästa vecka. Och dessutom skulle han ju ha möten i Malmö i veckan.

Han mådde generellt mycket bättre nu och det gick dag för dag, med stöd och hjälp av de närmaste. Ett steg i taget och lite rutiner.

en dag på jobbet

Nu var han smärtsamt medveten om att jobbet börjat på allvar. För några dagar sen hade han haft första kvällsmanglingen och nu var han uppe innan sju för att jobba. Det var slut på semestern, det var ett som var säkert. Lite småvarmt hade det blivit också, även om madrassen var skön. Klockan sju på morgonen ville man inte vara uppe, då ville man ligga och sova i en säng, företrädesvis i en sval källare eller nåt.

Nu skulle han iväg till jobbet. Måtte det finnas kaffe dit de skulle!

Miraklet i Mölndal, del II

Nu har jag fått se undret. Bilder får komma sen när jag kommit hem, jag har fotat lite med kamera och med mobil. Jag hade i god biblisk anda med mig Guld, rökelse och myrra som en riktig persisk stjärntydare sig bör.

Resan upp var rätt snabb, med ett litet pit stop i Åstorp för en macka och hämta lite foton. Jag var söt som liten säger de... och det kan nog stämma.

Som vanligt mysigt, men ändå mycket jobbtankar. Hela dagen imorgon blir jobb, jobb, jobb och sen lite spel med Fredrik på kvällen. Idag har vi också pratat lite jobb - det märks att folk är tillbaka på jobbet, verkligen. Men det är ju bra, i och för sig. Jag kommer förmodligen gnaga på naglarna tills jag får veta hur det blir med brandkårsjobbet.

Och så har jag klurat lite på säng och hur jag ska göra. 120 eller 140? Bäddsoffan är 140 nerfälld, och det är perfekt. Men den går ju att fälla upp så man får mer utrymme. Så av den anledningen är 120 bra, men 140 ger en extra stjärna i komfort, verkligen. Vad tycker ni?

en riktig arbetsdag

Idag hade han verkligen gjort skäl för pengarna och det märktes att folk var på väg tillbaka från semestern. Många samtal idag, och många som ville ha hans tjänster. Med lite tur skulle det bli fullt upp framöver. Men förhoppningsvis inte för fullt, han ville ha tid att träffa bra och fina människor i sin omgivning.

Men det var skönt, precis som han förutspått, att veta vad man skulle göra och hade på schemat. Men nu var klockan snart tolv och även om det var okej att han fått jobbt sent idag så var han lite trött, men nu kunde han åka till Göteborg imorgon med gott samvete.

Godnatt bloggen!

Han skulle sova nu, nöjd och glad och trött.



en kort kort post

En trött ung man satt i sin lägenhet med fönstret öppet och såg natten närma sig. Han hade haft en fantastiskt trevlig kväll igår och nu var det bara några dagar tills han skulle få se miraklet i Mölndal. Han kände sig lugn, avslappnad och tillfreds med livet, och kanske hade balansen infunnit sig på ett bra sätt nu. Han hade bra stöd och bra människor omkring sig.

Nu skulle han inte göra nåt mer vettigt idag, bara slappa och kolla på TV!

pokerkväll

Ja, vad gör man för att roa sig, man kan gå på pokerturnering. Jag har länge velat testa hur det är att spela en riktig pokerturnering och just idag hade de en billig turnering på casinot så jag ska gå dit och testa hur det är. Varför inte, liksom?

Nu har jag skickat in upphandlingen, så nu kan jag inte göra annat än att hålla tummarna. Hoppas ni också för min skull, det skulle lösa många problem om jag slapp leta en massa andra jobb. Det är i så fall ett projekt som kommer generera pengar hela vägen över nästa sommar, och det skulle ju vara skönt.

I övrigt så börjar saker och ting komma igång, nu ska jag ta en kort paus och sen ska jag försöka jobba vidare med ett av de andra projekten.

howdy folks, sleep tight!



Howdy folks, see I've been up at them place Oaklake with them good ole boys! Bild från igår

stora Z

Oj, vad trött han var efter en rejäl fest hos B&J i Eksjö. Det hade spelats Rockband och grillats, druckits öl och drinkar och till och med shot ur urdiskade hagelpatroner, manligt värre (det du F, det har vi inte ens gjort på dina fester). Det hade varit en otroligt rolig helg, men han var trött, om än inte särskilt bakis, när han skulle köra hemåt. Det gick bra, även om resan kändes lång.

Nu var han hemma i lägenheten igen. Bäddsoffan skulle nog snart bytas ut tyvärr. Det märktes stor skillnad att ha sovit i favoritkällaren hos B&J, den sängen var nästan magisk, aldrig en dålig natt där. Han gillade källare. Svalt, skönt, riktigt mörkt när man skulle sova. Om den källaren haft en dörr upp till övervåningen hade den verkligen varit det perfekta platsen att leva på. :=)

Men hans hem växte på honom. Det började mer och mer kännas som ett hem. Men han skulle behöva byta bäddsoffan som sagt. Den höll inte riktigt för vardagsanvändning, det hade redan gått två spjälor undertill. Den var ju gjord för att vara soffa, eller tillfälligtvis liggas i. När den fick vara säng på mer halvpermanent basis så märktes det snabbt att den inte riktigt höll måttet. Den hade börjat "ligga ner sig" i mitten och två spjälor hade som sagt redan knakat rejält, även om de inte spruckit rakt igenom riktigt än. Bara nästan.

Så det fick väl bli en säng. Men problemet var att han ville ha en säng som var ganska hård. Dels för att han var en stor pojke, och dels för att han skulle kunna använda den som soffa på dagarna. Dags att titta lite på kuddar som kunde funka för ryggen. Han hade fått perfekta kuddar av mamma en gång i tiden, men de hade han sålt när han lämnade Göteborg, eftersom de var alldeles, alldeles för stora för att ta med sig till en minilägenhet och kuddar kunde man inte lagra i fem år hur som helst. De hade varit stora och rejäla.

En annan utmaning med lägenheten var att den behövde ständigt städas. Ständigt, eftersom det var många saker på liten yta, och han skulle snart behöva köpa lite mer hyllor och annan förvaring för att få allting på plats med mediabitarna.

Imorgon skulle skolorna börja. Det låg två utanför fönstret. Han undrade exakt hur högljutt det skulle bli runt åtta imorgon. Å andra sidan kanske det var en bra väckarklocka.

Ventilation, förvaring, ny säng (efter löning). Just det, hade mamma kanske kvar nåt stort foto på honom från när han var 4-5, det togs ju foton på honom då, han skulle behöva en förstoring på sig själv från då. Han hade tydligen varit söt som liten sa de. :)

Nå, nu skulle han försöka, försöka, sätta in klädstången och flytta över skjortorna till nya garderoben. Han hade tonvis med jobb i veckan att göra. Upphandling, researchprojekt, och sen Göteborg på fredag-lördag. Möte med flygplatsprojektet på fredag eftermiddag och sen hem till F&E för att titta på miraklet. :)

Och så var det Malmöfestival. Något han skulle undvika rejält förutom för att testa lite mat. Och imorgon gick frågesportprojektet in i ny fas - inom en månad var man förmodligen igång....

Och så hade han rett ut lite mer av sig själv också, och den där kvällen med rökelse och ljus hade gjort underverk, liksom stödet från människor nära honom. Som vanligt. Det var skönt att få låta livet handla om honom igen.

all-american weekend, part II



En kruka fylld med skärvor träffas av tre stycken magnumhagel. Manligt!




Fruktkött sprutar när melonen exploderar av hagelsvärmen på 10 meters håll.


Boo-YAH!

Nu... cowboyhatt och en Miller Lite.

Fest!


all-american weekend, part I

Han hade fått hot dogs 6 hamburgers igår, en stilla sommarnatt i Småland med lite goda vänner och lite all-American quizz show arrangerad av honom själv. Och sen en massa prat och lugn och stillhet trots lite tankspriddhet och funderingar i bakhuvudet.

Morgonen hade bjudit på äkta amerikansk frukost med american pancakes, syrup, bacon & scrambled eggs. herre jeee, vad det skulle behöva motioneras nästa vecka, rena kolesterolfesten. Men trevligt med sällskap.

Tyvärr hade hans överraskning till F&E inte kunnat bli av pga avbokningar, men han hoppades snart få realisera den. Idag väntade strax hagelgevärsskytte och baseball. Ett antal vattenmeloner hade köpts in för att studera effekten av blyhagel och magnupatroner. Sen skulle det bli en massa andra lekar och all-american barbecue samt fest efteråt.

Men han saknade ändå sitt Malmö litegrann. Det var skönt att lägenheten verkligen började kännas som hemma, som hans. Han saknade givetvis många människor också. Det var nog så, när nu så få verkilgen fick komma nära, att de blev ännu viktigare.


checklista

 - IKEA, fixa grejor som fattas
 - amerikansk fotboll, ifall det inte skulle regna så mycket
 - printa ut all-american quiz (done)
 - ta med klockorna
 - köpa rollspelsbok på sf-bokhandeln
 - packa grejor.

Han hade börjat bearbeta en hel del av det som hänt nu. Och börjat se hur en del av hans nuvarande beteende var oerhört färgat av hennes borderline-liknande tänk. Paranoia, misstänksamhet, himmel-helvete. Upp och ner. Kanske inte så konstigt. Saker som blivit helt naturliga och normala för honom var ju, när man såg det såhär, helt bisarra att han accepterat. Som att man måste be om lov ifall man skulle gå och jobba. Eller be om ursäkt när man pratat i telefon med någon. Eller att det ibland var okej och "självklart" att han skulle få jobba och träffa vänner, herregud, hon var väl inget monster. Men ibland var det ett oförlåtligt svek, att han glömde bort henne, ett försök att såra och slita sönder deras kärlek som han höll på med när han svarade i telefon efter 7 på kvällen, eller när han jobbade mer än ett par timmar, eller inte bad om ursäkt för det.

Eller att hans resor till Sverige föregicks av tystnad, sedan chock, sedan 12 timmars konstant gråtande i sängen med peak natten innan han skulle åka, en hjälplöst snyftande och otröstlig älskling som var helt förstörd över att hon skulle bli lämnad. Det hade tagit hårt. Liksom de gånger han fått ett mörkt sms när han var ute och handlade mat, och kom hem till en hopkrupen tjej som inte talade med honom, men som lämnat brev på köksbordet där hon skrev hur han aldrig prioriterade deras kärlek och med hennes förlovningsring bredvid, och att han skulle lämna sin också, där hon beklagade hur han tvingade henne att göra det här, men hon gjorde det för att hon älskade honom. Och när han insett vad det borde innebära att älska någon, och kunde leva sitt liv med henne som fokus, så skulle han få tillbaks den. Om han bara ville inse att han gjort fel och be om förlåtelse.

Liksom när hon stal hans pass. För kärlekens skull, det var inte för att vara elak, det var för att hjälpa honom förstå att han prioriterade fel som åkte till sitt jobb i Sverige, att hon skulle dö om han åkte. Och att han till slut fått muta henne med att följa med för att de skulle kunna kasta sig i en taxi och precis hinna med planet. Och hur han fått le och sköta jobbet precis som om ingenting hänt. Hur hon aldrig pratat med honom när han skulle åka nånstans, men alltid blev förbannad om han inte hela tiden log och var älskvärd. Aldrig visa ilska, det var ju hans fel. Hans eget fel. Det var han som inte kunde prioritera.

Det var inte en helt bekväm insikt, att hennes tankemönster influerat och påverkat honom så länge. Han undrade exakt hur mycket av det som nu satt kvar i hans eget beteende. Han hade redan vid ett par tillfällen märkt hur han reagerat och efteråt tänkt "det där var inte alls som jag". Det var hennes mönster som framträdde. Obehaglig upplevelse. Mycket obehaglig.

Det var verkligen ett krig han överlevt. Och ett krig som han först nu kunde börja se tillbaka på. Det skulle ta tid, det här...

Miraklet i Mölndal







Ord överflödiga...

morgontankar

Arméer av änglatårar kastade sig mot rutan och de braskande löpsedlarna som like tv-profeter lovade MER SOL och mer semester. Så var det inte idag i alla fall. Idag var en dag man ville sitta uppkrupen med någon under en filt och se på film, hånglande och ätande popcorn.

Han hade för första gången på många nätter fått sova mer än 6 timmar. Han skulle ha mycket energi och nervarvningen med ljus och rökelse hade gjort susen. Idag fortsatte arbetet, och igår hade han lyckats få en ny karaktär att skapas till Shadowrun-spelet de skulle testa ihop.

Snart dags för helg i Eksjö, avresa imorgon. Han hade fortfarande inte skaffat sig en cowboyhatt, men det skulle väl gå att lösa imorgon. Fler borde testa den nya frågesportstjänsten han gjort. Det var dags för riktig tävling nu, även om det var test. man gick till www.quizwizards.com/tester för att regga sig så man kunde svara på lite frågor efter man prövat. Frågesport via sms. Det tyckte han läsarna skulle göra och fylla i enkäten också.

Nu, dags att sätta igång dagen.

Taizé och rökelse, stilla meditation

Kom regn, kom hav
Kom ljus, kom rök
Kom natt, kom frid

Han hade kört genom ett landskap så vackert som bara vår Herre kan göra det, ljungeldar som kastat sig ner ur skyn och lyst upp de nattsvarta åkrarna genom tusentals regndroppsprismor, och känt sig mer levande än på länge. Han var fri, han var en del av åskan, en del av blixtarna. Det virvlade regn och åska överallt, världar i tumult, kaos ryttare kastade sig ut över skånes landskap på väg mellan Hörby och Malmö - men han satt säkert i sin bil. Trygg, varm och med vacker musik kunde han betrakta spektaklet utan att beröras. Här var det inte kallt, här var det inte regnigt. Trygg och varm, som i händerna på evigheten självt.

Han hade goda vänner. Han slogs idag över vilken kärlek det fanns mellan S&H, hur deras liv präglades av hårt arbete och många måsten, av hopp och begränsningar, av längtan, av drömmar och av väldigt mycket vardagsbestyr. Som för de flesta barnfamiljer. Men vad de hade, mer än kanske andra, var kärlek. Och kompanjonskap. Alltid ett gulligt ord över, alltid en vänlig hand, alltid förlåtande och stödjande. Ett partnerskap som gjorde att vardagens små kaoshärdar kunde övervinnas. Kanske det bara var han som såg det så, men för honom var det just här som livets magi fanns. I vardagskärleken.

Han tänkte på hur han tyckte det var romantiskt att gå och handla med någon man tyckte om. Mat, möbler, vad som helst. Hmm, nåja, sidospår.

Nu satt han i fåtöljen i rummet och doftade rökelsen. Det var åratal sen. I den första lägenhet han bott i - han kunde ännu sluta ögonen och minnas de breda fönsterkarmarna på Värnhemsgatan, parkettgolvet och den stora sovalkoven som han aldrig kände sig bekväm i, förmodligen för att det stått satanistiska verser på väggen när han flyttat in.

Den här lägenheten var, om han räknade rätt, hans tjugoförsta bostad. Fyra ljus kastade ett stillsamt sken över rummet medan munkarna från Taize (www.taize.fr) sjöng repetitiva psalmer. En stilla nattbris letade sig in genom fönstret och gav frisk, stark doft av gräs och ibland ett skriande läte från fiskmåsar som passerade förbi på väg till Öresundsbron.

Natten svepte sitt mörka hår över Malmö
Havet andades stilla som ett nyfött barn
Stillheten efter Harmageddon,
I väntan på Aslan, i väntan på en ny värld.



zzzzZZzz

Fan vad han var trött nu. Sömn och kaffe krävdes!

gamla minnen

Den mjukt sjungande melodin väckte honom inte, men den fångade honom i sina armar när maran kastat av honom under sin vilda ritt. Han kunde ana på ljuset att det inte ens var morgon. Det var ännu en tretimmarsnatt, som så många andra de senaste veckorna. Han låg en timme, försökte somna om, men det var inte lönt. För många tankar virvlade runt. Han insåg att här skulle läsarna få komma långt in i hans psyke. Kanske det skrämde, kanske det gav insikt. Som vanligt skrev han mest av allt för sig själv. Den här bloggen hade ju börjat som en bearbetning av en bilolycka och blev senare en vardagsblogg.

Han började inse att det här med sömnproblem nu var ett mönster. Han var en känslig själ, det kunde alla vittna om som kände honom. För känslig i många lägen. Dessa dagar särskilt, när han hade svårt att lita på människor, och endast mycket försiktigt gav sitt förtroende. Det var nästan bara de som redan stod honom allra närmst som han umgicks med. Någon enstaka ny hade han släppt in, nära, under den här kritiska perioden, men inte många. Han var för känslig, hade lätt för att överreagera på alla emotionella frågor, känslig för att känna sig oduglig och oönskad.

Hon hade satt det i system, att ena dagen göra honom till det bästa som fanns i världen, och den andra var han ingenting värd. Allt beroende på hur "lydig" han var. Och varje gång han satte ner foten hänvisade hon till sin sjukdom. Och hjälpte inte det fick hon ett psykotiskt anfall så att hon inte gick att prata med. Så att han skulle förstå att hans vilja inte spelade nån roll, hans känslor var inte berättigade. Det var på hennes villkor.

Han funderade lite på insikten om hur långt han gått för kärlekens skull. Hur långt han tänjt gränserna för att ställa upp för den han en gång älskade. Och hur det påverkat honom. Hur långt bakåt i hans relationsutveckling det fört honom. Han insåg att han skulle njuta av att arbetet nu började komma igång på allvar, så att han skulle kunna få en rytm i vardagen.

Men idag var en ny dag. Idag, föresatte han sig, skulle han andas in morgonluften och lämna ytterligare en fas bakom sig. Först paniken, chocken, sedan perioden i tystnad där han försökte läka uppe i stugan. Perioden när de fortfarande bråkade och hade kontakt. Sedan perioden efter midsommar, från början av juli, ungefär, när han började vägen tillbaka. Och så återfallet med bråkandet och den till slut helt brutna kontakten och förföljelserna. Som nu äntligen kunnat få honom att börja sörja. Men det fick det nog räcka med nu. Han orkade inte med mer tjafs inne i sitt huvud. Han visste att det var bara tankar. Och tankar kunde kontrolleras. Och tankar styrde känslor. Ytterst handlade det om den fria viljan.

Idag, föresatte han sig, var en ny dag, en ny fas i hans liv. Ett nytt liv, med de mål han haft innan han träffade henne. Då, när han var som lyckligast, när han gjorde det han ville, för att han ville, för sin egen skull. Han kunde inte leva för någon annan och han fick inte försöka göra det heller. Det blev som ett gift, hon hade tvingat honom att leva för hennes skull, så nu föll han så lätt tillbaka i det mönstret. Det var tur för honom att han hade motpoler, att de som stod honom nära inte lät honom göra det. Inte lät honom leva för någon annan utan tvingade honom att leva för sig själv. Tack, tänkte han. För allt.

Det var OS i Kina. Inte för att han egentligen var så intresserad, utan mest för att det var någon som pratade. Det kändes bisarrt att gå upp klockan fem och ta en dusch. Tur att han fått mintschampoot och duschtvålen av Mia igår. Det satte igång kroppen. Snart dags att sätta på en kopp kaffe och släppa in morgonluften.

Om Michael Phelps kunde vinna 5 OS-guld (hittills) skulle väl för fan Flintberg kunna ta sig genom det här. Han hade ju ett grymt team bakom sig, både kända och okända namn, som backade honom i satsningen.


lunchmöte gav löfte om träning

Han hade nog blivit senil och insåg att han skrivit att han skulle till Göteborg redan på söndag. Så var det ju inte, det var ju fel dag, det skulle bli någon gång veckan efter. Nu hade han kommit hem från lunchen och satt idag hemma och jobbade, vilket passade bra med hans humör.

Lunchen med Mia hade varit trevlig och de hade bestämt att de skulle gå och träna ihop nästa gång istället för att bara vräka i sig en massa mat. Han kunde inte förändra världen om han såg ut som han gjorde idag, och varför inte börja med en gång. Han försökte att inte tänka på några problem, men givetvis var det en kamp han skulle komma att förlora förr eller senare, det gällde att ta tag i verkligheten och sanningen och försöka få utrett inuti huvudet vad som hände.

Nu, dags att jobba.

sen kväll

Han satt vid fönstret där en sval nattbris gav välbehövlig svalka i den lilla lägenheten. Han hade hunnit med att göra en del jobb som inte låtit sig göras imorse när det varit för många tankar som surrat i hans huvud. Han var noga med att försöka ha balans, att lyssna på sin kropp.

Han hade spenderat kvällen med sin vän Frida, som snart skulle flytta till Eksjö och det hade blivit Ratatouille och skräpmat, skratt och diskussioner och förståelse för komplexa situationer och komplex kärlek och allt det där. Välbehövligt.

Imorgon var en ny dag, fylld med utmaningar. Han hade en vision om att dels få igång betatestet - äntligen, och sedan äta en rejäl, lång lunch med Mia, följt av att nästan färdigställa upphandlingen för ett större projekt i höst, och sen ta itu med en del viktiga samtal, och sen kunna åka på den där trevliga middagen med fläskfilé och annat. Inget annat var bestämt, det berodde nog på hur eftermiddagen förlöpt.

Det kunde bli en riktig höjdardag eller en skitdag. Så var det ju, man fick se tiden an.

TV:n flimrade och visade bilder från OS-tennis, bilder han nog sneglat på nån annan gång idag. Klockan hade passerat midnatt och hans kropp skrek efter sömn, men han visste att huvudet inte var redo att sluta tänka än och behövde varva ner ytterligare några hekton.

Helgen skulle bli skoj, han hade idag färdigställt frågesporten som skulle genomföras. Och sen till Göteborg för att se på Miraklet i Mölndal.

Men det låg långt fram. Morgondagen räckte och blev över med händelser. En dag i taget. Ett steg i taget.



cabrioletens fördelar

Han hade varit på IKEA. En plats som till och med en måndagseftermiddag var till brädden fylld med människor, ivrigt rusande för att spendera sina sista slantar innan lågkonjunkturen slöt sig kring deras hjärtan som en våt filt. Barn som grät, unga kvinnor som i par prövade sängar och fnissande diskuterade vilka som bäst lämpade sig för olika sovrumsaktiviteter, det unga muslimska och förmodligen nygifta paret som handlade till sitt gemensamma hem. Och så han själv, som skulle ha en garderob. Shopping hjälpte mot oro och sårbarhet och annat elände. Och en garderob var en tillåten lyx eftersom det var något han behövde. Förvaring var a och o i detta lilla hem.

Och tänk, till och med 236cm garderob var inga problem att få med sig. Bara att fälla ner taket och ställa det i sittbrunnen på passagerarsidan. Lätt som en plätt, och med en grannes hjälp bars det in också. Montera den tänkte han göra en annan dag, eller om han kunde lura över nån vän som kunde göra det. Han monterade gärna Billy-hyllor, men i övrigt var han inte så förtjust i att montera och skruva hyllor. Helst skulle han vilja ha ett större hem, ett hus närmre havet, nån av sidogatorn ner mot limhamn till. Där kostade å andra sidan villorna 5 miljoner+, och det fick man palats för på andra ställen.

Imorgon skulle han luncha med Mia och sen på kvällen bli bjuden på chili-limemarinerad fläskfile med potatisgratäng och grillade rotfrukter, lite vin och trevligt sällskap. Inte så illa.

måndag

Det lustiga med söndagsågren är att måndagarna känns nästan som en befrielse. Men det märks att jag nu börjat gå in i en process där jag bearbetar. Vissa känslor och tankebanor som jag hade när jag var i min depression kommer tillbaka, jag märker det lite på mitt beteende också, rädslan att tappa kontrollen, rädsla för att förlora folk i min närhet om jag gör fel, säger fel, driver fram ett ibland nästan maniskt beteende.

Jag började med en kul trend för ett bra tag sen här, där jag skrev om mina händelser som om jag vore en karaktär i en bok, en berättelse om mig själv i tredje person. Det tror jag att jag ska köra igång igen, flera läsare tyckte det var rätt trevligt att läsa om. Jag kan ju skriva kursivt när jag skriver "berättelsen"

Han satt på Malmös bästa plats för en riktig espresso, Café Nesta på gågatan. Den fryntlige italienaren därnere hette Roberto Dell'Aquila och malde bönor från familjens eget rosteri och bryggde det till perfektion. På övervåningen hade man utsikt över hela gågatan och de ljusa lokalerna låg granne med TV4 och Kvällspostens redaktioner.

Det var en ny vecka nu, och nya utmaningar. Han kände sig lite nedslagen över hur trasig han faktiskt var, och hur hela folk omkring honom var. Kanske var det därför han drogs till så trasiga kvinnor, att han själv inte hittat helheten än. Fast visst hade han varit på väg när han väl kom ur depressionen, innan han träffade den där brittiskan. Då gjorde han det han helst ville, drev sitt eget företag och byggde sin egen framtid. Det var ju det han ville mest av allt, att styra sitt eget öde. Frihet var viktig.

Samtidigt, tänkte han, medan han funderade på om han inte skulle köpa några enkla t-shirts att ha under skjortorna för att undvika svetta sönder dem, så ville han ju dela livets små glädjeämnen med någon. Just nu hade han inte den bästa likvida situationen, men det skulle säkert bli en hektisk höst som vanligt. Och vad var det för kul att gå på restaurang ensam, gå på bio ensam. Visst fanns det gott om vänner, men han hade  blivit oerhört mycket mer selektiv ända sedan den stora livskrisen. Han hade inte samma enorma sociala behov. Snarare ett behov av att vara själv, eller i sällskap bara med några få, närstående. Det var faktiskt skönt, inte samma hets hela tiden kring att hinna med allt och alla.

Han skulle se till att ta ett besök till i Göteborg snart. Det vore ju fantastiskt bra om han kunde få se det lilla underverket som Fredrik och Elina satt till världen. Och kunde han kombinera det med att få lite jobb gjort kring Airea-projektet så kunde resan också bli betald. Han var i den sitsen nu, att han i alla fall började titta efter sina utgifter lite grann.

Nå, här kunde han ju inte sitta hela dagen. Han skulle äta nånting, tänkte han - och han behövde skicka in den där upphandlingen också. Men frågan är om han inte skulle ta och göra det mesta hemifrån idag, han hade ju båda datorerna i väskan nu. Kanske åka till Eslöv och hälsa på Stefan? Fast han var lite trött ändå, sömnbristen gjorde sig gällande ännu.

Dagen fick utvisa vad som skulle bli och inte bli. Det var i alla fall inte söndag längre, tänkte han. Och det var sol ute, och lite butiker skulle säkert pigga upp. Även om det bara var t-shirts som skulle inhandlas. Just det, Mia var tillbaka från England. Kanske hon kommit ihåg att köpa med sig favoritschampot, starkt doftande av mint så att hela kroppen vaknade.

Sådär, tänkte han, när han skickat sms. Nu var det nog dags att bege sig ut på stan en sväng.

Söndagsblä

Den som följer min blogg vet att jag inte gillar söndagar. Har aldrig gjort. Det är dagen då man väntar. Väntar på måndagen, väntar på nya måsten, väntar på...

Nu var Tobias och Pontus här och kollade lite på Shadowrun som vi skulle spela. Det distraherar tankarna ett tag, men det märks att jag bara sovit 2,5 timma inatt.

Orkar inte riktigt med en massa socialt just nu, spela med grabbarna är ungefär vad jag mäktar med. Och umgås med några enstaka människor, men jag behöver vara själv, fast  ändå inte vara själv. Vara med folk som man kan vara ensam med. Om ni förstår. Folk som står nära men som man inte behöver "göra" saker med, utan bara kan "vara" med, bara existera.

Mycket tankar och mycket som äntligen börjar bearbetas, som inte kunde hanteras innan när jag fortfarande satt fast i det gamla. Men det går tillbaka till det jag pratat om innan här - att jag inte riktigt har "lust" med nånting i dagsläget, och är EXTREMT känslig för att misslyckas eller bli bortvald/inte duga riktigt.

Inte så bra, för jag kan se mig själv sitta i baksätet och vara medveten om processen, men orkar inte göra något åt den utan bara konstaterar och sen låter jag det hända och blir inte särskilt berörd. Det är kanske så här det känns att bli vuxen, att inte brinna längre, utan bara vara. Att bara existera och låta världen glida förbi och ta den som den kommer. Att inte våga älska, att inte vilja söka passionen för där en låga ska tändas, där ska allting brännas till aska och förtäras? Kanske är det såhär alla andra lever.

Sådär går tankarna på en söndag. Inte helt hälsosamt eller bra. Man ska ju vara lycklig. Och det är jag, över att jag får leva och vara älskad av Gud och att jag är förlåten mina brister. Men entusiastisk är jag över mycket få saker dessa dagar. Det tror jag att jag får vara. So några kloka läsare skrev, det här måste få ta tid, det måste få vara så här ett tag. Jag vet att det kommer gå över om några månader.

Jag hittade ett körkort idag vid en bankomat, ett amerikanskt körkort som hörde till en svensk utbytesstudent skulle jag tro. Tog med det till pizzerian och skulle slå upp honom på Hitta.se, men han satt på pizzerian och var mäkta glad över att få sitt körkort tillbaka. Dagens existensberättigande gärning.

Nu har jag packat upp tvätten, soffan har fått vara soffa för första gången och när jag har fällt ner den kommer jag omedelbart att somna i den förmodligen och sen är det måndag och jag kan sätta på autopiloten igen. En dag i taget, genom den här perioden som jag tror och hoppas går över med tiden. En dag i taget.

Ni behöver inte tokringa ner mig, jag tänker bara högt och jag är inte så att jag vill prata en massa om alla tankar, det blir för mycket. Just nu måste jag ta mig igenom det här själv om jag ska lära mig att inte ta åt mig, inte bli berörd.

Det är söndag och jag väntar på måndag. Inte för att jag längtar efter måndag, utan för att det är ytterligare en dag i livet. Och en dag till medan kroppen och själen läker så jag kan bli mig själv igen och skratta som jag brukar och slappna av som jag brukar och tro blint och naivt på kärleken som jag brukar och vara galen som jag brukar.

Jag tror inte att alla tänker så här mycket. Jag tror inte alla tänker så här mörkt. Det slog mig igår när vi käkade och jag i förbifarten skämtade om gången när jag blev kissad på från ett träd av mina mobbare. För mig var det ett lite lustigt minne, för de andra var det så att de la ner besticken och tittade förfärat på mig. Det slog mig först då att det kanske inte var normalt, det kanske inte är sånt som alla har erfarenhet av?

Att jag kanske haft det lite speciellt mellan år 7 och år 16? Eller äh, skit samma. Det var då. Nu är jag här och jag är frisk och finns till och är älskad. Så det blir nog en dag imorgon också. En måndag, tror jag. Och sen en tisdag, och till helgen ska jag till Småland. Jag ska bara orka hålla mig uppe till tio tänkte jag, så jag kan sova sen och ta igen lite av gårdagens förlorade sömn.

i'm getting too old for these late nights

Kom hem från spelande precis. Liiiite sent kanske. Det funkar ju men det är nog så att man kommer vara trött imorgon. Lika bra, en dag med bara en massa fixande, tvättande, städande, mecklande med internet osv.

Får bli mer bloggande lite senare, är nog bra idé att sova nu.

en hel dag fick jag vara ifred.

Har haft en lugn kväll. Våra tester blev förskjutna på grund av Telenors interna problem - inte så bra, med tanke på att vår utvecklare ska på semester om en vecka.

Gissa vem som tog sig igenom spamfiltret ikväll på min gmail. Mitt fel, jag hade inte ställt in det ordentligt för hennes tredje epost. Jag ska sluta såra henne med flit och låta henne gå står det i rubriken. Vet inte var resten säger, jag slängde det såklart.

Hur jävla tydlig ska jag behöva vara??!


lunchtankar

Hej!

Nu har jag ringt eniro och hitta och bett dem ta bort mina uppgifter. Hoppas det går bra. Och mina andra bekymmer verkar också lösa sig, skönt med förståelse. Vissa är bra fina.

Kanske blir middag med en av Malmöinvesterarna, annars blir det jag och min playstation2 ikväll, köpte en begagnad eftersom trean aldrig verkar komma, nu klarar jag mig ett tag i alla fall med lite lara croft, prince of persia och madden nfl.

Jag ska i alla fall äta på kvarterskrogen om det inte blir nåt med investeraren och sen blir det väl lite os-sammandrag, vill se invigningens sammanfattning. Jag vet nån som är bänkad i alla fall, min gode vän Tobias i Linköping ska försöka se så många timmar som det bara går :)


toppen...

Härligt att man inte kan få vara glad så länge i alla fall.

Nu har tydligen både eniro och hitta köpt min adress där jag inte ens är skattskriven av com hem så nu finns min adress tillgänglig för vem som helst som vill stalka mig. bra va!

fy fan.

fredagsmorgon på kontoret

trött!

Miraklet i Mölndal

Klockan 10.58 i morse förändrades världen för två av mina närmsta vänner, Elina och Fredrik. Då föddes, prick på den beräknade dagen, en liten son med Fredriks näsa och Elinas hår, tio fingrar, tio tår och allt annat som hör till ett mirakel.

Det var så härligt att få höra dem prata om sitt lilla mirakel.

Jag måste jobba, men ville bara berätta om hur häftigt det är!!!

morgonen efter bombningen

Klockan är åtta.Jag somnade vid fyra, vaknade vid sju. Det blir en lång dag.

Och jag höll mig i samtal i några timmar igår och sen stängde jag telefonen. Har precis kollat (nu när klockan är så tidigt i England att hon sover) och ytterligare två samtal inkom igår.

Jag får hålla med mina läsare, det är nog bäst att bara skita i att höra av sig, åtminstone inget långt mail utan möjligen ett "no more contact, ever". Jag tror hon har nån slags föreställning om att den här tystnaden ska vara tillfällig och att jag bara behöver några dagar på mig för att samla mig. Så nu har hon gett mig några dagar och jag återkom inte, så nu är hon arg.

Sjuk. Jag är som sagt helt botad från att vilja ha kontakt med henne igen, oavsett när, var eller hur. Huga....

Jag skaffar nog ett tillfälligt nummer redan idag. Så snart hon inte kan få tag i mig kommer jag inte gå omkring och behöva oroa mig för att bli bombad igen. Jag får ringa upp mina kunder och berätta att jag har bytt telefonleverantör och har nytt nummer eller nåt.

Det är tur man har alla fina vänner och fina människor kring sig. Det här tar ju otroligt mycket energi såklart. Inte oväntat...

Jag hittade en funktion för att stänga av henne från den kända blå communityn där vi båda är medlemmar, den som nästan alla mina kontakter är med i. Ni som fortfarande står som "vänner" till henne där uppmanar jag å det starkaste att ta bort er.

Jag har dessutom planer på att ändra lösen till den här sidan så att det istället är datumet den dagen jag kom till världen, uttryckt som två siffror och månadens namn och om ni inte vet vilka det är som gäller så är siffran samma som den klassiska otursdagen och månaden är den som kommer två månader före årets sista. Alltså, samma format som lösenordet idag, men byte av dag och månad så att säga.


Så om ni inte kommer in här nästa vecka eller så, så beror det på att jag bytt lösenord. Fattar ni inte mina halvkryptiska instruktioner så får ni maila mig. :-)

jag måste snarast möjligt försöka få tag i ett mer långsiktigt nummer, men det går nog att ordna. Härligt med små "projekt"; inte sant?

Såhär på morgonen kan man nästan skratta åt det. Fredrik sa åt mig igår att om det här var Ally McBeal så skulle scenen där telefonen ringer för sjunde gången och jag ser att det är hon förbytas mot en scen i en skyttegrav från första världskriget där befälen ropar "HÅLL UT!" medan kulorna viner.

Slaget som Somme stod igår. Jag undrar när hon kommer börja ringa idag.

Hon var uppe 04.56 imorse på facebook såg jag när jag kollade min egen. Hon sov nog några timmar och sen började hon igen. Tre samtal hittills. Och nu börjar hon med skrämseltaktik och en massa annat roligt...

wow....

Är det inte lite grann synd om henne, tänkte jag innan. Och visst hade jag en förhoppning om att hon skulle bli bättre och att vi skulle kunna bli vänner.

Det är nu 10 dagar sen jag sa att jag inte vill ha någon kontakt alls. Igår lämnade hon ett meddelande på min svarare efter att jag inte svarat att om jag inte svarade på det meddelandet så var det finito med all kontakt. Nånsin. Ingen vänskap, ingen kontakt, aldrig nånsin, oavsett hur lång tid som går. Och det tyckte jag var jobbigt som tanke. Jag har ändå närt en förhoppning om att en dag ska hon kunna bli frisk, bli bättre.

Den förhoppningen är borta. Nu är jag bara glad den dagen hon verkligen helt försvinner ur mitt liv. För gissa...


Imorse, 11.00, sms (tidigare noterat här): "Hör av dig, det är viktigt, du har viktiga papper här du måste ta hand om"

18.40: sms: "Sluta med det här omedelbart, sluta hålla på såhär!"
19.01: missat samtal, okänt nummer (dolt via mobiltelefonen förmodligen, som hon brukar göra när hon vill öka chansen att jag svarar)
19.10: missat samtal, okänt nummer
19.16: missat samtal, Yvette
19.20: missat samtal, Yvette
19.27: missat samtal, Yvette
19.38: missat samtal, Yvette + Eurovoice

Ja. Hej och välkommen till mitt liv.

tillägg...
19.58: missat samtal, Yvette
20.16: missat samtal, Yvette


jag publicerar här det mail jag fick som hamnat direkt i min papperskorg (där jag ställt in att det ska hamna). Löftet det handlar om är att jag lovade att försöka hålla kontakten som kompisar även om det var jobbigt. The awful thing är att jag gjorde slut.


i'm sorry its had to come to this.
Respond to me, fulfill your promise that you gave to me, and get the
hell out of my life. YOU DO NOT HAVE THE RIGHT TO CAUSE A FELLOW HUMAN
BEING SO MUCH PAIN FOR NO REASON AT ALL.
if you don't i will make it more public. i was right what i said to
iris you know, you dont deserve me or anybody else for that matter, i
hope nobody gets hurt by your selfish being again. You keep on
punishing me for something that i was not responsible for? why? it
doesnt matter whether its the effect or the cause. you say you cant
forgive and forget? i forgave you, so whats the problem? all of us
actually question whether you are a christian, our father forgave me.
now, as i asked for (and continually have been since you broke my
heart) please fulfill you promise you made to me as you were doing
that awful thing.


Jag kommer skaffa nytt nummer som ingen får lämna ut till andra så småningom, och jag tror att det jag ska göra är att skicka ett långt sista mail innan jag stänger ner hennes möjligheter att kontakta mig och säga varför det här sker, inte för det som hände under relationen utan det som hände efter. att det inte är normalt och friskt och att det är på grund av detta som jag bryter och att jag försökte hålla mitt löfte, men det gick inte när hon hela tiden försökte förvandla kontakt till "återskapande av relation".

jag börjar för första gången med det här mailet bli orolig för vad hon ska ljuga ihop eller ta sig till. vilka lögner hon ska sprida och vad hon ska koka ihop, eller om hon står här en dag som tyskan i arboga.

20.35: missat samtal, Yvette.

ny dag, nya plågor

Efter stöttning från vänner igår tog jag mig vidare till en ny dag, kände mig ganska nöjd med livet igen, lite sådär lagom. Men tro inte att "hon" låter mig komma undan så lätt. Idag fick jag sms istället från henne, där hon undrar:

"men snälla du, varför undviker du mig så, du får ta och mogna nu, jag har extremt viktiga bankpapper här som du måste ta tag i så hör av dig!"

Jag startade ju konto i England när jag var där och postadressen var hem till oss. Jag har givetvis ändrat så att jag ska få allting online till mail istället, så jag är inte ens säker på om det är några papper som finns eller inte. Kan ju vara vad som helst. Jag har i alla fall inga meddelanden när jag loggar in. Men nu har jag i alla fall tömt kontot så jag inte behöver oroa mig för att banken har något de vill mig.

Telenor kan inte blocka min telefon heller så jag kommer förmodligen ta steget fullt ut och byta telefonnummer, vilket blir lite bökigt, kanske jag tar över Fredriks nu när han får nytt och lägger mitt på viloläge ett tag. Eventuellt får jag även döda min profil på facebook och höra av mig till mina vänner där och säga att de får nå mig på mail. Det här håller inte längre.

Härligt liv man lever.... vill bara påminna om att gårdagens meddelande sa "du kommer aldrig nånsin höra av mig mer om du inte hör av dig nu". Det höll inte ens i 24 timmar. Så jag räknar med eskalerande kontaktförsök.


omstart... igen

Ja, det är ju som alla säger. Bara bra att det äntligen tar rejält slut. Om det nu gör det, jag räknar med ett par stycken hotfulla samtal till efterhand. Men det lyckades i alla fall påverka mig nog att sätta mig ur balans resten av dagen.

Grrr.... vet inte om jag är mest ledsen eller irriterad....

kategorier till frågesport?

sport
vetenskap
djur & natur
teknik
musik
film & tv
litteratur & kultur
historia & geografi
resor & miljöer
livsåskådning & filosofi
politik & samhälle
livsstil & hobbies


Är detta vettiga frågekategorier för ett frågesportsspel? försöka täcka in så mycket som möjligt men ändå inte ha ohanterbart många kategorier. Vad tycker ni??

aj.

Missat samtal. eurovoice. där var hon. hon har nog ringt under dolt nummer ett par gånger men jag har inte tagit några samtal från dolt nummer. nu grät hon och sa "jag kan inte ta det här längre, om du inte hör av dig nu så kommer du inte höra av mig nåt mer nånsin igen".

Och det är väl bra. Antar jag. Det är inte vad jag VILL, för jag vill ju hon ska må bra och att hon ska få ett fint liv och att vi ska kunna bli vänner en dag igen. Men jag kan inte ringa tillbaka. Såklart. Det går inte. Men fy fan i helvetes jävla skit och AJJJJ så ont det gör att höra någon man älskat så mycket gråta.

Jag lyssnade inte klart på meddelandet, för er som undrar. jag hörde bara tio-tolv sekunder.

Lycka till att jobba effektivt idag.... är det så man måste vara? Stenhård och okänslig? Jag vet rent logiskt att det här är vad hon också behöver, kunna gå vidare och släppa mig. Så att vi båda kan gå vidare.

Jag hoppas bara att jag nån gång i framtiden kan känna mig riktigt lycklig och glad igen. Och att jag kan glöda igen. Och vilja göra saker för att det känns roligt. För just nu kan jag känna roligheter i stunden, men inte när jag sitter själv. Och jag kan ju inte hålla på och fly igen.

Det börjar definitivt bli dags att boka tid  hos en psykolog.

konstiga drömmar

Jag överväger att ersätta bäddsoffan med en 120-säng. Inte för att den är obekväm, men det märks lite att den inte riktigt är gjord för att sova permanent i och jag har ju den verkligen inte uppfälld vid något tillfälle. Och nu har jag ju en fin fåtölj att sitta i. Å andra sidan är bäddsoffan 140cm bred och det ger ju lite mer yta. Inatt hade jag dessutom konstiga vampyrdrömmar i den, med moderna vampyrer som var ute på dagen.

Jaja, idag är det jobbdag, helt vanlig jobbdag. :)

en ny morgon

Söndag morgon, sabrina på tv. tror jag ska smita till kyrkan lite senare. Solen tittar in genom fönstret och jag har en hel söndag för mig själv utan några särskilda planer överhuvudtaget. Det känns bra, om än lite märkligt. Det är bisarrt hur mycket skador jag bär på från mitt förra förhållande när det gäller sådant. Att ha tid för sig själv var något jag kämpade stenhårt för där, och fick ha en halvtimme eller timme om dagen.

Nu har jag den tiden, och är fortfarande i landningsläge, och vill inte binda upp min tid alltför mycket. Jag träffar gärna vänner, men inte för länge i taget, utan gärna under kontrollerade former, och vaktar stenhårt på min egen tid. Samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den när jag väl har den, för jag är inte van att få bestämma över min egen tid själv, så var det inte för några månader sedan som bekant. Då utgick allting från någon annans behov.

Så kan det inte vara. Jag måste få stå i centrum för mitt eget liv. Även om jag inte "vill" lika intensivt en massa saker som tidigare.

Nu är det The American Race, ganska enkel tv-idé men ganska kul.

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska skriva så personligt här i bloggen. Å ena sidan känns det bra, å andra känns det väldigt utlämnande. Det är en period av stor förändring för mig just nu, det är nog en ganska annorlunda Björn som kommer att komma ut på andra sidan av hela den här processen. Men tack och lov är jag inte ensam i processen heller, jag har bra stöd. Det här känns som "nästa steg" i den process som började med utbrändhet och bilolycka, fortsatte med uppsägning och flytt till England. Nu kommer del III. Return of the Jedi. ;-)

en sen afton

Sitter och lyssnar på lite musik, återupptäcker Katie Melua och pratar lite på nätet. Det är så stilla ute. Plats för tankar och funderingar. Jag försöker annars att låta bli att planera och tänka för långt framåt. För första gången tror jag nånsin - så försöker jag att inte ha planer framåt och inte se bakåt utan bara leva här och nu.

Det är inte alltid helt enkelt. Jag brukar vilja göra en plan för vad jag ska åstadkomma, men de senaste månaderna har jag inte haft någon. Jag har inga särskilda önskemål. Jag har lite saker jag skulle vilja åstadkomma. Två stora mål har jag satt upp. Tidigare har de målen också varit drivkraften. Nu ligger all energi på här och nu. Jag tittar inte längre fram än någon vecka eller så med det mesta av min energi.

Och svårast av allt för mig är att lära mig mellanlägen. Att inte alltid vara 100% det ena eller 0% det andra. Jag har ju alltid varit sådan, antingen allt eller inget. Men med lite hjälp från närstående börjar jag försöka göra saker "lite grann" och "lite lagom". Det är faktiskt inte lätt för mig. Jag har ju levt med ett 100% eller 0%-tänkande och det är nog ganska ovanligt. De flesta gör saker lite lagom mycket. För mig var det alltid, t.ex. i skolan, frågan om att om man inte nådde ett "A" i usa (eller en "5a" när jag gick eller MVG om man säger dagens system)så var det icke godkänt, lägsta betyg. allt som inte var ett A var ett F, allt som inte var en 5a var en 1a, och allt som inte var MVG var IG. Så såg min värld ut, bara för mig. Inte för andra. Men jag var tvungen att vara precis så bra för att duga alls.

Jag gör antingen saker helt och hållet eller inte alls. Och det är en bra och nyttig, men svår träning, att ställa om sig så att jag blir lite mindre passionerad och glödande, och lite mer normal. Det hade jag aldrig trott att jag ens skulle vilja, men där jag är nu så är det liksom enda sättet att kunna ta sig framåt. Förr var jag driven av extrem passion och vilja och glöd. Nu är jag mer pragmatisk och ser inte lika långt framåt, ett steg i taget istället för en flagga vid horisonten.

Inte för att det är dåligt, det är snarare bra att leva i nuet lite mer. Men det är ovant och konstigt, att bara titta ett steg framåt. Se var man sätter fötterna. Och undvika att kasta sig in i saker. Jag har ju som bekant en tendens att göra just det. Så med det i åtanke - hur ska jag lyckas med att göra saker "lite grann" så jag inte brinner upp när det går åt helvete, utan att jag faller tillbaka i tänket att "om det inte är 100 så är det 0"?

Förstår ni den inre utmaningen i det?

Det går bra just nu. Men det känns som en konstig balansgång. Att bara göra saker "lite lagom" är ovant för mig som alltid har full afterburner på alla cylindrarna. Jag får väl vänja mig antar jag. :P

Det är ju trots allt dumt att bränna alla de fossila bränslena på en gång, tänk på den inre miljöeffekten :P




roadtrip påbörjas snart...

Snart dags att börja dra mig mot Göteborg. Kommer ta en lugn resa upp, kanske stanna och käka lunch på vägen, max i lödde eller hyllinge är ju aldrig fel, beroende på vilket håll jag väljer att köra. Helst hade jag sluppit att köra E6an, det blåser så med taket nere, men har kommit på hur man tar upp fönstrena så man minskar hur mkt luft som kommer in. man måste bara göra saker i rätt ordning.

vi hörs senare, allihop.

bilen, del 492982

Nu är bilen fixad igen. Det är ju bisarrt att en bil kan gå sönder så mycket. Men om man ser fördelarna så har jag nu fått nytt batteri, ny list i fönsterhissen, ny generatorrem och helt nytt avgassystem utan kostnad.

men lite rädd för vad som komma skall är man.

Imorgon ska jag till Göteborg på en kortvisit, sista chansen att träffa familjen Axelzon. Vi ska göra tacos, jag och Fredrik. Och spela playstation och åka cabbe om det inte regnar.

Nu måste jag sova lite. Möte imorgon.


RSS 2.0