räkfrossa

Ikväll har vi ätit räkor. Det var riktig Svenssonmys det. Har varit en hektisk sista vecka på jobbet och nu känner jag mig nog snart fri. Nu kommer juli, med massor av saker att göra och lösa. Jag sitter här och översätter lite texter. Hade ett bra kundmöte i fredags som kommer ge lite arbete i höst.

Och imorgon flyger jag tillbaka till Sheffield för att hälsa på Yvette. Längtar redan. :)

Sen är det lajv och sen är det lettland. Sommaren är kort, den kommer regna bort, så ta för dig, för solen skiner idag.

Ungefär så :)

They say love is blind. It is true...

Ja, så var jag hemma från England igen. Med en förkylning på köpet och en förlorad väska som dock är tillrätta igen nu. Och det var en otroligt trevlig helg. Det är nog till att byta ut singelskylten och inse att man återigen hittat vägen in i något otroligt komplicerat. Men så länge vi har roligt, skrattar och det är okomplicerat mellan oss så är ju resten bara praktiska utmaningar, och sådana går ju alltid att lösa. Where there is a will, there is a way, som det så fint heter.

Vi var på vinterträdgården, fikade på Starbucks, heldag på gigantiskt shoppingcenter, promenader i parken, middag på trevlig italiensk restaurang, mysig filmkväll, laga middag ihop och mycket annat. Och jag som var rätt nöjd med att vara singel och högst tillfreds med att vara det, får nog erkänna att jag är helt fast. Det känns naturligt, rätt och enkelt. Inte tokigt och galet som det brukar vara, utan enkelt, lätt. Friktionsfritt. Smidigt, ärligt, öppet och rak kommunikation. Med någon som är både smart, rolig och vacker, en människa som är en fighter och som inte ger upp, utan ser utmaningar som möjligheter. Nån som kan vara både flamsig och barnslig (som jag) och intellektuell och smart (som jag), men som framförallt är snabbtänkt och med i svängarna när jag hoppar mellan olika ämnen som den engagerade passionsmänniska jag är.

Jaha, är det inte komplicerat att dejta nån som är blind då? Nej, faktiskt inte. Man skulle kunna tro det och det är svårt att förklara, men det är inte så jäkla jobbigt som folk tycks ha fått för sig. Det är en praktisk förutsättning, inte mer än så. Inte för mig i alla fall, jag tänker knappt på det längre på det sättet. Det kan säkert ses som ett jättehinder för många. Hon ser inte det så, och inte jag heller. När det är mörkt och man kollar på film är det jag som blir handikappad.

"Ehhm, could you turn up the volume, I can't find the button, it's dark!"
"Oh God, you are SO sighted. Give me that!"

Vi trivs. Vi skrattar. Vi har kul. Vi är ärliga och raka och vet vad vi vill. Och hur många gånger får man chansen att dejta en OS-atlet?
photo shoot of Bjorn and Yvette in her room
Så England var bra. Jag kom hem i söndags och sticker igen på söndag. Sen ses vi inte förrän efter sommaren. Det blir en lång väntan misstänker jag. Det känns konstigt att faktiskt vara kär utan att vara galen, vilket ju annars är normaltillståndet när jag trillar dit. Håller jag på att bli vuxen?

kortis from sheffield

Hej alla!

Nu sitter jag i Yvettes rum och skriver ett kort meddelande innan midsommar. Det regnar -har ocksa. Annars ar det trevligt och vi ska ivag pa restaurang ikvall. Har shoppat en troja och varit pa Starbucks och vintertradgarden.

Ha en trevlig midsommar allihop!

Tisdag på jobbet

Ja, dags för mer blogg. Det går en stund emellan, men det är när jag har det hektiskt eller är bortrest. Så om min blogg inte uppdateras på 3 dagar eller mer innebär det att jag har för mycket att göra eller att jag är mitt uppe i en resa nånstans.

Just nu funkar det ok på jobbet, men herre jeee, vad jag kräks varje gång jag ska hit. Har precis fått feedback på mitt förslag till överlämning. Ser bra ut, bara en punkt som vi måste lyfta lite till, kring produktutveckling där jag känner att jag har svårt att följa produkten hela vägen eftersom jag både har semester och ska sluta. Det borde ligga på någon annan kan man tycka, det smarta vore att sätta över produktansvaret på någon annan redan nu så de har en möjlighet att sköta det. Det känns mer som "låt oss skjuta allting på framtiden". En del grejor tror jag är orealistiska också, när det gäller vad som ska göras med kampanjer och tävlingar och hur mkt som ska hinnas klart innan jag slutar. Tror det är orimligt, men vi får väl se.

Jag är i alla fall grymt omotiverad till att vara här. Det blir väl så när man ska sluta, men det är inte mycket att göra åt. Det är bara 6 dagar nu och 3 dagar i augusti som jag ska vara här också. Nio dagar totalt. Sex dagar just nu. Det räcker och blir över...

Men två dagar ska jag bita ihop nu och sen kommer en trevlig englandsresa. Ser verkligen fram mot den, och hoppas det blir kul. Sen är det fyra dagar och sen börjar min frihet igen. Can't wait. Det är en sån skillnad att jobba för sig själv.

Så hur går det med det egna? Joo, det ser preliminärt bra ut, med lite tur är jag fulltecknad hela hösten och har hyfsat att göra in i första kvartalet nästa år. Kanske till och med kan bli ännu mer och ännu större, men det får vi se. Beror lite på hur mycket jag orkar växla upp, men om jag flyter och har täckning för att inte behöva jobba HELA tiden så är det ju kanon.

Nej, nu ska jag fortsätta jobba. Jag försöker ha inställningen att jobba 100%-igt nu på slutet, få gjort massor och känna att jag avslutat och avrundat allt jag behöver innan det är dags att gå på semester.

trött på jobbet

Jag är så trött på jobbet just nu... bara några veckor kvar, men det är mer och mer uppenbart att det verkligen är dags att dra vidare. Jag har ett visst beroende av intäkterna som konsult där, annars hade jag dumpat ut det uppdraget bara för att få en brytpunkt. Jag tror det hade varit nyttigt.

Egentligen handlar det mest om att vi behöver ha en paus. Ungefär som att man efter ett förhållande inte kan gå direkt från att vara ihop till att vara kompisar. Man behöver en liten "grace period" där man är ifrån varandra. Nu är jag borta en månad, men sen börjar det igen i augusti. Däremot ska jag ju begränsa arbetsinsatserna under den perioden.

Just nu är det senaste numret av tidningen som gäller och det har varit så många turer att jag redan kräks på det. Nu ska vi iväg till tryckeriet idag och jag kan verkligen inte VÄNTA på att få bli klar med det. Jag förstår alla parter. Min designer vill vara kreativ och utvecklas, och min chef vill ha "samma som sist". I mitten sitter jag och försöker få ordning på allt. Nästa nummer kan jag garantera blir betydligt mer nazi-uppstyrt med stenhårda projektmallar och deadlines. Det måste det bli, för vi ska i princip ha två nummer i produktion samtidigt eftersom julnumret ska vara klart bara fyra veckor efter leveransen av höstnumret.... 

Uörk. Igår var jag så trött när jag pratade med England att jag sa PDF istället för PDA. Då har man inte längre nån koll. Nu är det bara det sista. Och jag hoppas alla andra i teamet kan bita ihop så vi får iväg leveransen även om jag vet att alla är grundligt trötta på allt merarbete. Jag vill bara få ut den i tid så att det inte blir snack från kundens sida om den biten. Sen till nästa nummer blir det betydligt hårdare projektstyrning.

Men nu måste jag jobba vidare, behövde vara kräka av mig lite. Tack för att ni lyssnar.

äntligen hemma!

Så skönt. Ska sova nu.

5 dagar tills jag ska till mamma
11 tills jag ska till England
19 tills jag i princip slutar (har ju en vecka i aug också)

bilder kommer nog ínom kort. :)

En afton i Monaco

Ja, ikväll ska vi till Monaco och kolla läget. Det är bra, ett land till att lägga till listan. Fast nu vill jag mest hem så jag kan komma igång med allt som ska göras de kommande veckorna innan jag ska försöka ha semester. Det är ett ton av saker som måste fixas till.

Hoppas ni alla har det bra därhemma! Snart kommer jag gå ner i lite viloläge och försöka ställa om mig, ett par veckor i relaxen med trevliga upplevelser och resor, och sen är det augusti och då måste jag ställa om all energi till att bygga upp företaget ordentligt så att det finns saker att göra.

Det kommer nog vara en stor mental omställning och en ekonomisk utmaning. Jag är inte världens bästa finansmästare, men ska försöka att hitta rätt i vad jag måste dra in kontra vilka utgifter jag får lov att ha. Jag borde ju ha lite av ett underlag för att kunna lägga upp nån slags budget för åtminstone senare delen av hösten.

Nåja, bla bla och bla  igen, mest en massa prat om kommande ting. Just nu är livet Nice så att säga. Jag trivs med mina val, med mig själv och med nuet. Allt annar är överkurs.

Stort supertack till Uri som var värd i Sthlm, får alltind kunglig behandling när jag är där! Sthlm är en plats att längta tillbaka till, verkligen.

nej, dags att fortsätta dagen. :)

Kram på er

Nice é Nice

Ja, så var man på sin förmodligen sista resa med jobbgänget. Den här gången är vi i Nice och besöker vår leverantörs fabrik. Där var vi i förmiddags och hade supertrevligt. Tror dock att pappa och hans företag skulle kunna göra under på fabriken med lite nya transportbanor.

Nåja, annars är det bästa med Nice faktiskt maten. Jag hade förväntat mig glitter och glamour överallt med tanke på rivieran. Bah! Det är en sunkig och högljudd variant av New Orleans. Men maten är helt brutalt fantastisk och vinerna också.

Ganska trött, har inte riktigt fått sova ut sen investituren. Hoppas på foton sen. Blir en del foton här också. Hmm, lite obekvämt att min chef ännu inte pratat med folket på plats om att jag kommer att sluta, jag känner mig som om jag går omkring och ljuger, fastän jag inte sagt ett pip varken hit eller dit. Kanske har fått ytterligare ett litet businessprospekt, ska få veta mer ikväll.

Annars är det ganska lugnt här. Nu ska jag ta en kall öl på balkongen!

Min sommar

Snart är det sommar och då är det sommarlov. Eller tja, inte för oss vanliga dödliga :)

Idag sitter jag och dokumenterar min arbetsroll och dess uppgifter så att jag ska ha koll på vad som händer. Just nu ser mitt sommarschema ut såhär (lite flytande)

11-17/6: 7-jobb hela veckan, till Skåne på helgen. Spel på lördag, jobbmöten på söndag.
18-24/6: Jobb på GR på måndag, Seven tisdag-onsdag, sen till England resten av veckan.
25-28/6: Sista dagarna på 7
29/6: Möte i Lund, förmodligen även möte i malmö.
30/6-1/7: Lajvmöte i Göteborg, sista helgen inför lajvet.
8/7: Till lajvet
9-16/7: Lajv i Skillingaryd i en vecka
17/7: Omstart, slappa, packa, tvätta
18/7: Till skåne, bröllop (grattis till cibban och matilda!)
19-29/7: Till Riga, Lettland för semester.
30/7-3/8: Sista formella jobbveckan som anställd.
5/8: Kyrkvärd.
19-21/8: Lajv i Flen, En stilla middag med familjen (www.enstillamiddag.se)
22/8: Konfirmandträff.

Det kan klämmas in såväl (1) Jobb (ett par dagar nånstans i juli) som (2) Besök från England eller återresa (förmodligen i början av juli och/eller augusti) och (3) Besök hos mamma i Åstorp (kanske redan åker ner på kvällen den 15:e juni t.ex och sover tills på lördag, har ju förmodligen hyrbil då). 

Som vanligt är jag ju inte killen som sitter på häcken, då har jag tråkigt. Men jag trodde faktiskt att jag bara skulle ha två veckors semester, så man får ändå säger att 29/6-29/7 är helt okej tidsperiod. Två riktiga semesterperioder: Lajv och Riga.

Lajvet kommer bli väldigt skönt, inga telefoner, inga datorer och inga störande moment. Mycket trevligt. Jag hade inte räknat med att vi skulle ha så många projekt (just nu tre st) över sommaren, så jag får väl se om jag kan vara i Riga så länge som jag tänkt, eller om jag måste boka en ny hemresebiljett för att ta några möten och jobba en del. Inte omöjligt.

Nå, så ser det ut, för de som är nyfikna på vad jag gör. :)

Stockholm, vackra Stockholm

Det måste smärta mina Göteborgska vänner, men Stockholm ÄR vackrare. Jag känner mig mer hemma här än på västkusten, trots att det är där jag bor. Vet inte varför, och jag tror inte jag skulle vilja bo i ´Stockholm heller, men jag kommer gärna på besök hit. Särskilt när staden visar sig från sin allra bästa sida och glittrar i solskenet.

Idag har jag ätit lunch på Pontus by the Sea, middag i solen på TGIF och haft en riktigt bra dag på mitt eget jobb, med mitt företag. Spännande möten och spännande projekt på gång. Kan känna att mitt gamla jobb är lite struligt också, nu när det börjar märkas att jag snart försvinner. Det är inte helt friktionsfritt längre. Ska försöka reda ut det när vi kommer hem från Nice tänkte jag.

Imorgon börjar ordensäventyret lite grann med en middag, och sen är det stora eventet på onsdag. Men först blir det en hård arbetsdag. Måste försöka hinna träna lite nånstans där i mitten på nåt sätt.

Nåja, nu är det bara att bita ihop ett par veckor till på jobbet. Ska försöka dokumentera upp allt och lämna över allting på ett bra sätt så att jag i augusti kan återkomma med något vettigt sätt att "bara" vara konsult. Så många spännande saker att berätta, men kan inte ta dem här. :)

lördag i sthlm

Det är alltid så trevligt att komma upp här. På nåt sätt gillar jag pulsen och att man ser möjligheter, inte svårigheter. Samtidigt ser jag och hör från samarbetspartners att kampen gäller att hitta kunderna. Den utmaningen har jag inte sett som svåra varken i Göteborg eller Malmö, inte på det sättet. Men det är klart, med så många drivna företag gäller det att hitta rätt upplägg.

Bra affärsmöte igår med min samarbetspartner. Sen lite skumpa och mingel på Skeppsbron och sen hem till Uri. Alltid lika mysigt. Mycket gentil vän, som alltid låter mig få sängen och så tar han själv soffan. Förmodligen mest för att han är snäll, men det kanske är bra för honom att vara nära sin dator också eftersom den står i vardagsrummet. Det är praktiskt att bo här också, mitt på söder.

Igår blev jag grinig igen. Fick som vanligt en rejäl bibba med feedback från min chef på tidningen. Hon är verkligen inte designexpert, men vill gärna tro det. Å andra sidan kan jag nu, efter en natts sömn, faktiskt också se att hon har en poäng. Hon har en design som hon är nöjd och det är klart att hon inte vill ha fler förändringar då, utan bara få "samma sak" som tidigare, utan att behöva kommentera designen. Samtidigt har jag en otroligt skicklig designer i andra ändan som hjälper till för att det är kul med utvecklingen ,men nu börjar ju tidningen komma till en punkt där kunden är nöjd och inte vill ha mer förändring. Då är det svårt att ändra mer. Nåja, jag får försöka lösa det. Vi har som vanligt bara extremt kort om tid och jag är i Stockholm och sedan i Nice.

Annars är allt bra. För er som ännu inte vet så ska jag åka till England och gå på dejt med Yvette, en av de tre blinda tjejerna vi träffade för några veckor sen. Oddsen för det? Astronomiska. Men varför ifrågasätta allting och försöka räkna ut saker. Har jag inte gjort det tillräckligt, försökt planera sönder allt och analysera konsekvenser och om och kanske och men och varförr? Jag känner lite så, att det får vara slut på den sortens negativa spiraler. Vi hade det roligt när hon var här, vi har haft kul när vi pratat på nätet, vi skrattar och har kul. Varför inte? Självdistans, positivitet, lika varierad i att hoppa mellan seriöst och trams som jag. Så tja, jag ska åka på dejt helt enkelt. I England. Okej, nu kan ni komma med blindskämten. Eller som hon sa till sin kompis som undrade varför hon tackat ja till dejten: "I did it for his looks." :P

Men nu är jag i Stockholm och ska snart ta mig upp och käka brunch nånstans. Det är inte helt nyttigt att vara ute och resa. Igår blev det baguette på skeppsbron och nötter och oliver och grejor. Lasagne på tåget var nog en god idé i sig ,men matvanorna var lite rubbade igår, när man satt på ett kontor större delen av eftermiddagen.

Nu är det bra fyra veckor kvar av jobbet. Tre veckor till England, fyra dagar till invesituren och fem dagar till frankrike. Det kommer vara djävulskt hektiska veckor fram tills jag ska ha semester i början av juli. Riktigt stressigt, skulle jag vilja säga, så jag ser fram emot att få varva ner lite grann så småningom när juli kommer och jag ska på lajvet. Min första semestervecka ska jag egentligen inte göra nånting förutom att ta det lugnt och förbereda mig inför lajvet veckan därpå. Sen blir det hem och några dagars relax innan jag ska iväg på bröllop och till Riga.

Nånstans där i mitten kommer jag behöva jobba lite, för jag har trots allt ett par projekt som ligger och skvalpar på, de kommer behöva göras. Det där med semester kan bli väldigt tight, speciellt lajvet. Jag menar, i Riga är jag ändå tillgänglig och kan också koppla upp mig vid behov. Men jag är ju inte precis lika tillgänglig ute i skogen i skillingaryd. Men EN vecka borde ju även en entreprenör kunna försvinna från jordens yta tycker man :)

Nå, nu måste jag sätta igång dagen med lite aktiviteter.




idioten

Det är jag det. Hade klippt ut hela matdagboken och allting för att flytta den hit. Sen började jag fibbla med en bild på Fredrik med en blomma han fått av sina värstingar och så försvann urklippet.

Jag har ingen aning vad det var jag åt. Idag har jag ätit två ostmackor, druckti två koppar te och ett glas juice. Är lite tung i huvudet, en förkylning som är på gång.

Träning var tisdag morgon, 552 kcal och torsdag e.m. 315 kcal och 30 min styrketräning.

Mat igår.. 6 glas vatten, 6 knäcke, 2 mackor, taboulehsallad, 2 glas cola, 3 koppar kaffe.

Men sen minns jag inte mer. Mycket frustrerande, jag som var så nöjd att jag hade full koll


Men jag vägde mig, har gått ner ett kilo sen förra veckan.

Nu ska jag iväg till sthlm och bli ordensriddare (onsdag).
Ha det gott!!!

RSS 2.0