förkylningen vs Björn

Snoret vill inte ge sig. Som tur är har det inte slagit till så hårt, jag är inte seg och trött som jag var i lördags så jag antar det är på tillbakagång, vilket ju är tur, eftersom jag har event på lördag i Göteborg.

Snorig, men vid gott mod, kan man sammanfatta det.

Ciao!

PS: Sascha, det stämmer, det är Spiel'06, världens största spelmässa. Tolv mässhallar med bara brädspel, rollspel, figurspel och kortspel. Och lite lajvprylar och leksaker och serier. Nörd heaven med andra ord. Fast jag är i ärlighetens namn mest där för att shoppa spel :P.

hemma igen

Nu är jag hemma igen. Jag skrev en post häromdagen men jag antar att den inte dök upp... hmm, något fel på blogg.se kanske?

I vilket fall så var jag på smokingmiddag i fredags och gnuggade axlar med spännande människor och fick till och med en diskussion om Platon och Zarathustra. Och Tysklands handelsbalans och lobbying. Mycket intressant i vilket fall.

Och hela Stockholmsvistelsen var kanon, perfekt väder, lite lagom med jobb, men ändå tid att gå och äta god mat och dricka en liten drink, ta en liten promenad på Söders höjder och njuta av utsikten.

Nu är jag hemma igen och har tusen saker att hinna med innan jag ska iväg till Göteborg på tisdag. Och till råga på allt har jag dragit på mig en rejäl förkylning, vilket inte är helt superskönt. Ingen feber än så länge och jag dricker massor av vätska och te och allt jag kan få i mig för att jag ska orka med en ganska hektisk vecka.

Sen blir det minsann inget mer resande på ett tag tror jag bestämt. Nåja, jag ska ju till London och Essen i oktober och sen pratas det om att åka iväg med Fredrik över nyår... och sen Brasilien i Februari och Thailand i mars. Hmmm, okej, jag tar tillbaka. Det blir nog en del resande trots allt.

Ta hand om er alla!

stockholmsmind

Det har varit en kanondag i Stockholm. Jag fick sova i Uris gigantiska stora säng medan han tog soffan. En sann gentleman.

Man känner sig så... världsvan när man är i huvudstaden. Att vakna upp och gå ner på 7-11 för en latte, att gå ut på stan och ha hundratals restauranger att välja på. Och en dag med precis lagom arbete blandat med bra möten och en lugn eftermiddag, avslutad med middag alldeles nyss på Tjeckisk Bierstube.

Nice. Och nu blir det slappande i soffan med film.

sthlm

Ja, nu slipper jag emigrera. I alla fall än. Om fyra år kanske det är annorlunda, men då kanske jag VILL emigrera ändå. :)

Nu ska jag till Sthlm, så ta hand om er!

Maktskifte!

Nu ska jag alldeles snart sova, för imorgon är en hektisk dag, det ska gudarna veta. Jag har massor av saker att göra innan jag ska med tåget till Stockholm efter lunch.

Men först vill jag gratulera Reinfeldt och Alliansen. Nu kanske folk som VILL jobba slipper bli förnedrade i åtgärder och skickas från den ena AMS-åtgärden till den andra utan istället kan få riktiga jobb. Och att det är okej att jobba bara lite grann om det är allt man orkar. Att man tar arbetslösheten på allvar.

Jag tror dessutom att nästa socialdemokratiska partiledare heter Wanja Lundby-Wedin. Hon blir farlig för Alliansen om fyra år. Hon är skärpt och kompetent, och en riktig ideolog. Hon har inte dragit sig för att kritisera Persson heller så hon backar inte från en fight. Om (S) tänker praktiskt och för folkets bästa väljer de henne. Men å andra sidan kanske Persson knökar fram Nuder i fronten. Då är det inte lika svårt i nästa val.

Bildt som utrikesminister hade varit fantastiskt. Han har mer erfarenhet än någon annan i Sverige och kan kanske bara matchas av Jan Eliasson eller vår käre kärnvapeninspektör Hans Blix. Men Bildt kommer nog inte tillfrågas och gör han det kanske han tackar nej. Han och Reinfeldt är inte kompisar precis. Och han kanske inte kan låta bli att lägga sig i inrikespolitiken. Men Hans Blix hade ju varit intressant, utan tvekan.

Urban Bäckström som finansminister. F.d. riksbankschef och nu chef för Svenskt Näringsliv. Också en Dream Team-medlem. Maud kommer få näringslivsministerposten, eller vad den nu kommer heta.

Räkna med att man arrangerar om bland departementen i alla fall, det är helt säkert. Det kommer bli många som ska trängas i regeringen.

Det pratas om att man ska ge hela departement till enskilda partier, som man gjorde sist. Men jag tror man ska göra tvärtom. Det är i alla fall mitt råd. Då bygger man vidare på alliansen och kan lära sig jobba tillsammans på ett helt annat sätt. Annars är risken att man faller tillbaka i revirtänkande. Åtminstone bör det finnas en statsrådsberedning som har mycket makt över arbetet i de enskilda departementen. Sammanhållningen är viktigast.

Och så snabba åtgärder och visa att man faktiskt tar hand om och börjar med att stötta upp de svaga grupperna. Ut med ungdomarna i arbetslivet, öppna upp för att deltidsjobba mer för den som vill. Ta bort taket på CSN-inkomsterna. Låt de rika vänta på sitt valfläsk ett år eller två, det är inte viktigast nu. Se till att jobben kommer igång så att folk tjänar pengar. Riktiga pengar, så att statens pengar kan gå till att förbättra för de som verkligen behöver det.

Åtgärder segregerar. Jobb integrerar. Simple as that.

Och sen ska ni veta, bara för att ni inte ska tro att allt är gott och väl, att otäcka partier som Sverigedemokraterna fick 22% av rösterna i Landskrona och är näst största parti där nu. Bara så ni vet.

Och de fick tre mandat och kom in i kommunfullmäktige även i Åstorp.

en härlig hemmakväll

Puh, en tuff vecka. Det är alltid så när jag reser, men nu hade jag lite föreläsningar också. Kursen blir mer och mer intressant faktiskt. För er som inte vet så läser jag alltså in en av de två delkurser som jag saknat i Religionsvetenskap 1-40. Det är en kurs i höst och en i vår. Just nu läser vi Kristendomens Historia och idag fick jag tag i den sista av kurslitteraturböckerna... och givetvis en MASSA andra böcker.

Man ska inte släppa in mig i en bokhandel... som vissa kvinnor och skor, ungefär.

Jag har många böcker som jag aldrig har läst i min hylla. Men jag gillar tanken på att de finns där och att jag KAN läsa dem.

Just nu läser jag en bok av Jeff Olsen som heter "The Slight Edge", och som verkligen är bra. En av hans rekommendationer är att läsa minst tio sidor uppbygglig litteratur varje dag. Böcker som på olika sätt förbättrar dina möjligheter i livet och som fördjupar din kunskap.

Det kommer nog fler bokrekommendationer vad det lider på den här sidan, känns det som.

Jag har också försökt att bli lite bättre på att uppdatera efter att ha varit väldigt tyst. Hoppas jag kan komma ihåg att fortsätta med det.

Nu sitter jag och myser, efter att ha sovit FYRA timmar mitt på dagen. Så oförskämt bra man kan ha det när man är singel! :P

Nu blir det Deal or No Deal, sen Parlamentet valspecial, sen nyheterna och sen blir det nog webb-TV med valdebatten.

Och imorgon ska ni rösta!!!

Äntligen hemma

Skönt att kunna komma hem och bara varva ner efter en resa till Göteborg. Fick gjort mycket på kompakt tid och då är det skönt att varva ner. Det kommer bli intensiva veckor nu framöver, med Sthlm nästa vecka och Göteborg veckan efter. Sen är jag hemma ett tag.

Nu blir det badet för att tvätta resdammet och varva ner lite.

härligt

en rejäl dag på jobbet och sen hem till dukat bord. Tacos är mums. Nu ska jag och Fredrik ut på promenad och slappa lite.

göteborg

Det är väldigt, väldigt tidigt nu.

Igår var mamma hos mig, fick en väldigt fin quiltad kudde...... gjord på jeanstyg från de byxor jag hade på mig vid kraschen... och på framsidan en ljushårig ängel som den som vakade över mig. En väldigt speciell present..... tung..


Nu msåte jag rusa, sen till bussen. Tjingeling.

en riktigt dålig dag

Idag var en såndär dålig dag. Inte för att något enskilt hänt egentligen, nåja, förutom en liten arbetsfadäs i ett av mina privata projekt där ett litet missförstånd blev ett gigantiskt gräl som slutade med att en person slutade. Och det var onödigt och jobbigt, eftersom jag avskyr personkonflikter där det inte är lösningen som är målet utan grälet. Jobbigt, men nu är det gjort och personen ifråga är inte involverad i projektet längre.

Men dagen var dålig långt innan. En macka i golvet upp och ner. En tå i en dörr. En missad buss. En busschaufför som kör som om han stulit bussen. Ett elakt spikregn. Ja, ni vet. Såna saker. Hela dagen. Små irritationsmoment som bara staplades. Det störde irritationen. Fick knappt gjort nåt vettigt. Dagens vettigaste var väl läkarbesöket, ska höra av mig själv i november när jag vill ha återbesök. Tja, det var väl väntat, det går ju framåt och nu är det rehab som avgör hur utvecklingen ser ut.

1,5 mil idag på cykeln.

om valet

Idag är en riktigt tråkig dag, för idag vann vänstern valet. Det innebär hög arbetslöshet och utanförskap för invandrare, arbetslösa, ungdomar och gamla.

Förmodligen är de flesta läsarna av annan åsikt, men jag funderar allvarligt på om man inte borde söka politisk asyl i något annat land... Kajsa, är det svårt att få bo och leva i Spanien?

Litet snabbt

Ja, när nu livet börjar komma igång blir jag sämre på att skriva i bloggen. Kanske mest för att jag gärna vill ha med bilder,d et blir ju så mycket roligare då. Så jag har tagit en bild på min nya träningscykel som ska se till att jag håller igång knäet. Tack Jockum, för hjälpen!

Det får komma en bild på den senare. En mil om dagen har jag cyklat på den hittills.

Annars rullar livet nu på lite grann som tidigare och jag har börjat komma igång med jobbet. Det är kul att göra lite nytta igen. Även om tiden sällan ändå räcker till så försöker jag ha lite privat tid och ta det lugnt. Men jag är ju en människa som mår bäst när jag har något att pyssla med.

Mer rapporter följer senare.

RSS 2.0