Dan före dan

Jo, det är faktiskt det. Imorgon åker vi till playan. Playa del Inglés på Kanarieöarna. Fredrik, jag, J___ och H___. Fyra grabbar i en lägenhet i en vecka. Det känns skönt, när dimman ligger tät. Jag inser att jag flyttat från ett blåshål (Malmö) till en regnvattenreservoar (Göteborg). Måste man bo på östkusten för att slippa ständig nederbörd. Den där idén om att flytta ner till min kusin i Spanien verkar helt plötsligt inte så dum.

Jag ska givetvis försöka skriva där nere också, gå på internetkafé och så vidare. Här hemma har det varit tre vanliga dagar med jobb och utan någon superstress. Jag passade på att träffa Marc också, och som vanligt fick vi planer för att ta över världen.

Idag ska vi börja planera för att ta oss ner till playan och ikväll öppnar vi en flaska skumpa och tittar på sällskapsresan alla fyra, sen sover J&H över så att vi kan ta taxin imorgon, 05.00. Vid lunchtid är vi förhoppningsvis i varmare klimat.

Det ska bli härligt med en vecka att fastställa planerna för 2007 och möjlighet att koppla av lite innan det är dags att ge sig på världen igen. Jag undrar om jag inte skrivit ner det förr, men jag fortsätter att ge åren temanamn:

2005: Year of the Falling Tower
2006: Year of the Phoenix
2007: Year of Preparation

Någon frågade mig om det fanns någon flickvän inplanerad för 2007. Nej, det gör det inte. Därmed inte sagt att det inte kan dyka upp någon när man minst anar det, men jag har inte alls planerat för eller hoppas på att träffa någon. Året som kommer har en hel del saker som är viktigare just nu där jag är i livet än att kasta mig in i en berg- och dalbana.

Så, eftersom jag inte vet om jag kommer att kunna skriva innan nyår igen, så får jag se till att tacka er alla ordentligt här och nu. Och önska er ett gott slut. Se till att skriva ner lite målsättningar inför det nya året, med mätbara delmål. Inte löften, de brukar bara rinna ut i sanden utan mål, riktiga mål, med små delmål.

Allt du kan drömma kan du göra.

Juletider

I år hade tomten Gällivarehäng så jag kräver bättre arbetsförhållanden nästa år och byxor med resår. Trots grov norrländsk dialekt gick inte ungarna på masken. Jag tror att jag får be Vivvi sy en riktig dräkt och Peter Svärd får göra en latexmask av sällan skådat mått.

Jag har, säkert i likhet med många av mina läsare, ätit ohemulna mängder julmat, och ska på det igen idag hos pappa. Julen firades först den 23e hemma med paketer och julmat, nästan som en vanlig julafton. På själva 24-dagen åkte vi till Kalles son i Malmö och firade med deras familj. Riktigt trevligt.

På listan över inhämtade troféer i jul finns en DVD-box med Stargate, DVD-fim från Emelie, en riktigt bra bok av Anthony Robbins, biokort, pengar, nötter, salt- och pepparkar till hemmet och en hel del annat. Mycket bra skörd får jag säga, speciellt nöjd med de snygga tröjorna jag fick.

Idag bär det av upp i skogen där jag ska fira med pappa. Men samtidigt, fastän jag gillar julen och tycker det är kul när alla samlas, så är det ändå så att man inte har barnens julglädje direkt. Kalle känns som en timmas lång pina nu, den som var så otroligt kul att se varje jul. Kanske min generation börjar bli mätt på den, vi som h ar så mycket annan tecknad underhållning på datorn. Jag vet inte, men julen är, från att ha varit "årets höjdpunkt" numera "en trevlig tillställning", och det är ju inte illa det. Man får lite perspektiv ju äldre man blir på nåt sätt. Jag förstår mer och mer de som åker till varma platser när det är som kallast.

Så hur har det varit då? Jo, jag har blivit riktigt bortskämd och haft det riktigt bra här hos mamma där jag sitter och skriver. Det kommer säkerligen bli lika bra hos pappa och sen är det inte mer än 4 dagar tills vi åker till Kanarieöarna och DET känns bra.

Inatt drömde jag att jag hade glömt min mobil på jobbet och när jag kom dit på kvällen så var där ett helt gäng med folk som höll på att tömma lagret och jag fick välja på att antingen hjälpa dem eller bli ihjälslagen. Då kom mamma och kalle gående och jag fick snabbt ögonkontakt med storbusen och menade påa tt jag skulle lotsa bort dem så de inte behövde bli ytterligare vittnen. Det gjorde jag, lotsade dem ända ut och sen slog jag på larmet och sprang ihop med dem iväg till bilen. Skum dröm!

Personer jag tänker extra på i jultider: E___ som inte tyckler julen är nåt vidare eftresom hon förlorade sin syster för två år sen i tsunamin, och C___ som sitter på St.Sigfrids slutna avdelning efter en fruktansvärd traumaupplevelse för sex år sedan och som sedan dess inte varit sig själv. För dessa och många, många andra, är julen inte bara en glädjens högtid. Det är också den högtid när vi kanske mest av allt borde sträcka ut en hand till de omkring oss, de som inte har den där julglädjen. Vi kan lägga tusentals kronor på klappar, menk an vi lägga en timme av vår tid på att hjälpa de fattiga och sjuka och ensamma så har vi nästan gjort mer för världen - och för The Christmas Spirit. Det var bara något som slog mig igår på midnattsmässan, jag funderade på om de hemlösa uteliggarna varit välkomna i den dekorerade kyrkan, de som mest av allt kanske behövt lite värme och lite gemenskap. Det är ju det julen handlar om, gemenskap. Inte bara den säkra, som vi redan har, utan att sträcka oss lite lite längre bortom vår egen bekvämlighet för att försöka prata med, lyssna på eller hjälpa någon som behöver det. Inte för att jag är bättre än någon annan på det, men det slår mig alltsomoftast kring julen och något litet kan alla göra.


Nåja, jag ska inte orera vidare över detta, utan bege mig upp i skogen nu. Ta hand om varandra, glöm inte bort att kramas mycket, dricka glöggen och ge många paket till andra (det ÄR roligare att ge än att få, kom ihåg det!)

I hemmabygden

Nu sitter jag hemma hos mamma i Åstorp ioch skriver en liten sen blogg. Ikväll har jag ätit en grym pastagratäng hos kusin Maria i Perstorp och suttit och snackat skit med henne, maken och Kusin Kajsa (jag måste verkligen ta mig till Spanien senare i år och hälsa på).

Det var riktigt, riktigt skoj, tycker det är så kul att vi fått lite kontakt på "gamla dar". Och nu väntar relax i flera dagar. Det enda som är spikat på schemat imorgon är möte med Emelie och sen kanske, kanske en träff hos jockum om han har hunnit klart med allt han skulle fixa. måste även ringa pappa för att se hur det funkar med dagarna för honom.

Hoppas SJs generaldirektörs brosbarn bajsar på honom på julafton. Jag blir så trött. Jag vet ingen annan avtalsform som är SÅ kass. Tänk dig om du skulle föra över SJs sätt att behandla kunder på någon annan bransch. Säg att du köper en dator för att du behöver kunna skriva på den. Istället för datorn får du hem ett paket med en skrivmaskin, en flaska tipp-ex och en miniräknare. De kommer också en månad efter att de skulle ha kommit med en lapp om att de beklagar, men med den här utrustningen kan du göra det mesta du kan göra med en dator.

Ungefär så känns det att behöva se skylten "Buss ersätter". Om jag betalar för en tågbiljett är det för att jag vill sitta bekvämt, kunna använda datorn och kanske få en fika. inte för att jag, som idag, vill åka buss till Kungsbacka, sen vänta i trekvart på ett tåg som är superfullt då det är folk från två tågset som ska klämmas in på ett. Ingen komfort, ingen nytta av att gradera upp sig till förstaklass för att få det lite lugnare. Om det bara vore EN gång. Men nej, det är tre, fyra, fem... ja i princip varje gång som det strular. Är det bara jag eller har SJ fullständigt lagt ner kundservice och känslan för hur man hanterar kunder. De har tur som inte har konkurrenter, de skulle kunna lägga ner verksamheten med en gång. Telefonköer och oförstående "det där vet inte jag, det får du ringa kundtjänst om".

I princip anser jag att om jag ingår ett avtal med en leverantör om att köra gods av typen X från plast A till plats B med hämtning senast 08.00 och avlämning senast 16.00 på ett färdsätt som är bra för godset som i förväg är avtalat, då anser jag att man måste hålla det.

Tror ni att de företag som köper godstrafik av SJ nöjer sig med ett "njae, vi hade lite problem i ett ställverk här så era maskindelar kommer nog en sex-åtta timmar senare, men ja, det är ju sånt som händer". Icke. SJ betalar dyrt, liksom alla andra leverantörer, för hur saker och ting sköts.

Men när de fraktar privatpersoner istället för maskindelar kan det ju tydligen kvitta. Och ändå åker jag tåg. För flöyget är garanterat obekvämare och stressigare och bökigare. Och bussen går bort bigtime. och om jag kör kan jag inte koppla av själv. Så det blir tåg, och jag sitter fast i fällan som alla andra.

Sån tur att dagen istället blev så mycket bättre när man kom fram. Att ha en tokglad kusin som kastar sig över en för att kramas är ju inte det sämsta sättet att komma hem på. Och ikväll sover mamma gott för nu är jag hemma.

Dagens Mamma: "Ja, när du flyttade till Malmö ringde jag turistbyrån och fick en karta så nu när du flyttade till Göteborg skrev jag ett brev till dem där jag sa att jag hade en son som flyttat till Göteborg och att när du flyttade till Malmö så skickade minsann Malmö turistbyrå en karta så jag kunde hälsa på, så frågan var om de nu var lika gentila på Göteborgs turistbyrå så att mamma kan komma och hälsa på sin nyinflyttade son."


Kartan kommer på posten. :o)


Sov gott!

Jultider

Hej allihop. Imorgon åker jag hem till Åstorp och ska träffa mina kusiner på kvällen. På torsdag ska jag träffa Emelie och kanske min tränare också.  På fredag ska det bli relax och likaså lördag.  Söndag är det julafton.

Jag har handlat en julklapp till Mamma och en till Emelie. Jag och Fredrik ska inte byta julklappar, vi köper ett spel ihop istället. Men det är ovanligt lite julklappar att köpa i år. Inte för att jag klagar.... men jag tror bara det är mamma, pappa, Kalle, Emelie som jag vet att jag bör köpa till. Sen har jag lite folk i Malmö som jag kanske handlar till, men det blir så dumt när man inte träffas.

Mitt resschema för nästa år byggdes just ut lite i veckan också.

Nyår:       Spanien (1 vecka på Kanarieöarna)
Jan:         Norge (weekend i fjällen)
Feb:         Brasilien (1 vecka på resort och i Rio)
Apr:         Prag (weekend med Hanna, Lisa, Marie och Anders)
Apr:          Nice (weekend med jobbet)

Puh. Jag tror jag ska vara HEMMA i sommar. Men nästa jul funderar jag på om man skulle dra till Thailand istället, att åka över vintern är mycket lättare för mig. Nu kommer vi inte ha lika hett om öronen runt jul och nyår på jobbet. Nästa år blir det Afrika för övrigt. Vet inte vart än, det har vi inte bestämt, men södra delen i alla fall.

Men nu - nu ska jag sova och ta det lugnt. Kajsa, kom bort vid halv sju imorgon så åker vi till Maria.

Ha det gott! Kram
/Björn

IKEA och mamma på besök

Idag har mamma och Kalle varit på besök i Göteborg. Min mamma tycker om att komma och hälsa på men är inte lika förtjust i att åka bil i storstan. Som tur är kör Kalle lugnt och säkert. Vi lyckades ta oss förbi Fredriks kontor och titta, och var på studiebesök ute på mitt ordinarie jobb också, det var trevligt att få visa runt lite.

Sen åkte vi till IKEA medan min dator gjorde en backup. Det vavr en riktigt bra racerrunda, som inte tog så lång tid med tanke på att det var lördag och vi skulle ha en del grejor. Jag hoppas Fredrik blir nöjd med allting. Dagens status på lägenheten är:

British Imperial Bar: Ingenting ytterligare, vi inväntar möjlighet till barskiva. Inte köpt något idag.

Lounge: Köpt två stänger för att kunna hänga upp panelgardiner, och testat att hänga upp Fredriks. Enda funderingen var om man skulle hänga den högra stången där burspråket slutar för att det skulle vara symmetriskt med fönstret, eller hänga den där balkongdörrsfönstret slutar för att det ska vara symmetriskt med väggen. Till sist fick "minsta möjliga störning av utsikten" som vi pratat så mycket om avgöra så den bortre gardinen hänger där balkongdörren slutar. Det gör också att den inte bryter sönder fönstren. Sen får vi se om det är de gardinerna som ska hänga där, men jag tror de funkar bra. Tittade på lite olika mattor, men köpte inte någon, jag och Fredrik får ta det sen när vi båda är därute.

I köket tittade vi på lampa men köpte ingen. En gardinstång blev det och det blir svårt att ha panelgardin där som blir bra pga att de tar lite för mycket av utsikten. Vi köpte ett väldigt diskret ljust tyg med lite struktur som mamma tagit med sig hem för att sy en liten vanlig gardin - med kravet att den absolut inte får gå för långt ner.

Däruppe blev det ingen gardin i mediadelen, vi har inte pratat igenom det så mycket där hur vi ska göra. Biblioteket köpte jag en stång till också, men passade på att köpa likadant tyg som till köket fast i en lite mer beige ton som jag tror blir bra, likadant där - bara en enkel och mkt kort kappa (där går det inte ALLS att ha panelgardiner på vettigt sätt pga små trappsteg).

Sen köptes det in de kuddar vi ska ha till soffan. Ett av tygerna var dock FORTFARANDE inte inne så jag köpte bara de som fanns inne så att vi kunde få lite kuddar till soffan. Deet blev riktigt snyggt!

Däruppe köpte jag efter en massa funderande lite lampor till soffan. Det gällde att inte behöva borra för mycket, men ändå ge chans till ljus. Hittade till slut två rätt fräscha klämspottar som blev mkt bra. De andra fyra lamporna var tänkta som tavelbelysning, men blev inte alls bra och inte alls som jag tänkt så de tog mamma med sig hem så byter jag ut dem när jag är i Skåne.

Hmmm... jag tror det var det hela, förutom varsin tvättkort så vi slipper använda nödlösningar, och lite reservlampor till spottarna och sen en massa småplock som hörde till gardinstängerna... ringar, fästen, ändar etc. Min gamla gardinstång från vardagsrummet hmnade i biblioteket istället.


Och jag måste nog börja tänka på hur mkt kaffe jag dricker på dagarna, med tanke på hur speedad jag är fastän klockan är tre. Inte helt smidigt. :)

Ha det nu bra och sov gott alla!



ombord Stena Jutlandica

Nu sitter vi i Business Lounge och har kopplat upp oss. Så länge jag har internet är det helt okej att vara på resande fot. Flyg är egentligen sämsta sättet att resa. Tåg och båt är helt klart att föredra.

Jag är så trött att jag inte orkar skriva nåt långt, somnade inte förrän två av någon anledning och sen upp sex.

Jag kommer sitta i möte med våra danska ledare hela dagen så vi är inte hemma förrän midnatt. Mamma & Kalle, hur gör ni imorgon? Kommer ni upp? Om det känns lite tveksamt är det helt okej om vi spar det, i och med att vi ses redan på onsdag, men om ni kommer kanske jag släpar med er till IKEA. Skriv här hur ni gör för jag har inte telefonen på, men smyga lite på internet när jag sitter på mötet ska säkert gå bra.

Nu ska jag jobba lite med chefen. Tjingeling.

Pokerkväll

Idag har det.... regnat. Surprise. Annars en väldigt lugn dag. Nu på kvällen har vi spelat poker. De håller på fortfarande, men jag åkte ut ganska tidigt tyvärr. Lite slarv från min sida, men det var väldigt kul.

morgon på jobbet

Idag firas ett sicilianskt helgon. Inte det som jag har associationer till från Catania, utan ett från Syrakusa. St. Lucia naturligtvis. Om elva dagar firar vi någon helt annan och så låter vi en turkisk biskop komma hem (St. Nikolaus) med presenter. Multikulti så det förslår.

Jag läste Alexandra Pascalidous artikel i Metro i morse om hur det var på Rinkebyskolan där hon en gång gick, ett skrämmande dokument om hur Sverige misslyckats att integrera de som kommit hit och istället stött bort dem och segregerat sönder samhället.

Men egentligen skulle jag bara berätta hur mycket jag inte är en morgonmänniska. Jag är så trött på morgonen att det är halvkriminellt.... och så regnar det här i Göteborg. Det har regnat alla dagar jag bott här utom tre tror jag. Och varje gång när jag besökt Göteborg i höst också. Det vore trevligt med lite krispiga härliga höstdagar OCKSÅ nån gång. Men de kommer väl i januari.

sen kväll

Oj vad sent det blev idag på jobbet, vi hade ett möte som vi har en gång i månaden med våra toppsäljare ochskulle bland annat planera resan för 2008, och lite annat.

Dagarna går fort häruppe. Idag har man nästan blåst bort. Kulingstorm och ösregn hela dagen, halva Mölndal är översvämmat söder om Göteborg. Kalle och mamma får kolla väderleksrapporterna och nyheter om avstängda vägar innan de kommer på lördag.

Mamma, du kan slänga det brevet du fick idag, jag har löst det. Det var ett felutskick som gick ut automatiskt för att jag hade börjat lägga upp era grejor men inte blivit klar med att skriva in allting så jag sa till dem att ta bort den. Grejorna kommer antingen strax innan eller strax efter helgen förhoppningsvis.

Imorgon ska jag eventuellt på julmiddag med VD och styrelseordföranden, det blir nog kul men samtidigt kommer det säkert ta ganska mycket av kvällens tid och jag är lite sådär att jag gärna hade haft en skön kväll i vår finfina lägenhet. Samtidigt kan det bli intressanta diskussioner om lite allt möjligt.

Onsdag ska vi vara hemma och på torsdag så blir det pokerkväll. Fredag blir det jobb i Danmark och på lördag kommer mamma. Söndag blir det ren relax.

Ja, det är väl veckan i sin helhet kan man säga.

Svårt att sova

Skumt att man ska ha så svårt att sova.

Kusin Maria och Kusin Kajsa, är ni hemmavid i närheten av jul, jag är ju hemma dagarna innan julafton. Har hört rykten att Kajsa ska vara hemma då, vi kanske kan ses?

sammanfattning av helgen

Jag gör ett nytt försök att beskriva kryssningen... som egentligen inte var någon After Work-kryssning. När jag bodde i Åstorp kallade vi det att "tura". Här kallar de det kryssning, men det är samma sak. En ganska sunkig färja med mycket folk. Några få som pendlar mellan jobb i Danmark och boende i Sverige.

Fast istället för 20+20 minuter för en runda så är det 4+4 timmar ungefär. Sen öppnade baren med 20 kronor ölen. Vi var garanterat överklädda med kostym och slips. De flesta hade jeans och en sliten t-shirt. Förutom de väteperoxiderade flickorna vid bordet intill och snickarna från Norrland som satt och stötte på dem. Det var en intressant kväll minst sagt, med enormt blandat med folk i alla åldrar som dansade, festade och hade generellt kul.

Egentligen var det inte särskilt märkvärdigt eller spännande som så, men det var en kul upplevelse att ha varit på Stena Danica. Jag tycker dock synd om Magnus Betnér, Sveriges bästa ståuppkomiker, som var inhyrd för att köra en show. Det funkade ju sådär, efter att 200 pers fått dricka 20-kronorsöl i tre timmar. Han fick gå av scenen efter tio-femton minuter. Han skrev om det på sin egen hemsida också, lite spännande (www.magnusbetner.com).

Annars var nog kvällens mest spännande möte med en tjej från tolkcentralen, Soraya från Afghanistan. Hon var utbildad journalist men flydde med sina två barn till Sverige när hennes man mördats av talibanerna. Snacka om livsöde...

Nå, lördagen var vi lite trötta och åt god pizza innan vi städade och röjde lite. Med betoning på lite. På kvällen hade vi bjudit hem en gemensam kompis och vi lagade rotfrukt i ugnen (potatis, kålrot, broccoli, champinjoner och morötter - krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar och spiskummin. Förkoka kålroten i 5-10 minuter och kör sedan in allting hackat och klart i ugnen i en timme ungefär med lite olja över). Till det en liten köttbit. Mycket gott. Sen blev det lite film och eftersom jag inte kunde sova kollade jag på Christer inatt och spelade dataspel.

Idag har det varit söndag. Förutom första besöket i Domkyrkan (den är ju hur liten som helst) och sen hem för att skruva ihop soffbord och min nya bokhylla till rummet. Några timmar senare hade lägenheten städats och alla kartonger och annat har flyttats till balkongen. Så nu är själva lägenheten, förutom lilla extrarummet, i ordning. Det är gardiner som saknas - burspråket blir svårt att få till på ett bra sätt.

Mitt eget rum har äntligen fått lite ordning och styr på sig, vilket också är skönt. En liten platt-TV ska det bli så snart jag har råd, så jag kan ligga o kolla på TV på kvällen om jag vill. Det hade varit riktigt nice. Rekommendationer på en 20-26-tums liten platttv tas emot.

Nu flyger vi i rymden

Det blev lite senare än jag tänkt - men å andra sidan fick jag se Christer Fuglesang lyfta med Discovery ut i rymden.

Coolt. Mycket coolt. Där ser vi lite av framtiden. Frågan är när McDonalds öppnar och när första shoppingcentret på månen kommer. Och vem som ska styra där. Pratar vi 40 år? 50? 100? Innan århundradets slut, helt klart. Frågan är bara om det satsas tillräckligt med pengar på det.

Men rymden är spännande.


Suck

Jag skrev precis ett långt inlägg här, men se det raderades. Kul va?

Så det blir bara tomt här idag. :(

After Work

Idag är det after work-kryssning. Det är skönt att sitta hemma och jobba nån dag ibland, då känns det som en liten "treat".

Göteborg

Ja, soffan är nu på plats. BÅDA fåtöljerna var det fel på. Den ena hade inte fått gängor ordentligt och den andra var inte jämn så den står ojämnt. Men vi löser det på nåt sätt.

Idag har varit en dag av stor frustration kring hur skrivare fungerar och inte fungerar. Jag vill ha skrivare som fungerar, inte skrivare som inte-fungerar. Det är väldigt jobbigt.

Men det löser sig. Imorgon är det fredag och då fick jag tyvärr hoppa en dejt som jag annars hade sett fram emot eftersom jag ska på after-work kryssning till Danmark med J___, H____ och Fredrik.

Sen blir det en lugn helg för mig, och sen är det bara en vecka tills mamma kommer på besök och sen är det jul. Jisses så snabbt det går.

Saker jag redan vet att jag önskar mig till jul:
--DVD-box med Anne Holt (dansk polisserie)
--DVD-boxar med Stargate (alla säsonger, även Atlantis)
--Böcker med Anthony Robbins
--Boken "The Richest Man in Babylon" som jag inte hittat än
--Presentkort Brothers

Hmmm, det är nog allt jag önskar mig, förutom fred på jorden och allt det där. Presentkort på resor funkar också men tenderar ju att bli lite dyrt.

Nej, nu är det dags att hålla kväll. Ha det gott!

Sen kortis

Jag måste skriva lite kort här tänkte jag. Har varit en vanlig måndag på jobbet med lagad mat när jag kom hem och lite filmtittning och nu lite datasurfning. Hittade en gammal bekant på nätet, eller hans hemsida i alla fall, som var extremt bra vän när jag först flyttade till Malmö. Då var han en av ledarna i Guardian Angels som är en slags frivilliga för att förhindra bråk i storstäderna.

Nu är han gift med två barn och bor i Lettland som missionär för Frälsningsarmén medan han också tränar i medeltida svärdsfäktning.

Oj... vilket liv!

Men nu måste man sova lite. Imorgon är en annan dag, en vanlig dag på jobbet.

en lugn helg

Äntligen har lite lugn och ro börjat infinna sig. Jag har packat upp och packat upp och nu är de sista lådorna klara. Det återstår att sätta upp lite tavlor och bära ner de tavlor och mattor som inte får plats till källaren, och sen är det i princip klart så långt vi kan. Lilla rummet (som ska bli gästrum) är fortfarande en förvaringsplats tyvärr och vår lounge på nedre plan är inte klar eftersom soffan kommer i slutet av veckan, tillsammans med bokhyllan som jag ska ha på mitt eget rum.

Diskmaskinen är installerad, jag börjar bli en riktig VVS-are. Det var inte helt problemfritt och tog 1,5 timme. Inte för att slangar eller annat var särskilt svårt. Däremot var slangklämman jag köpt alldeles för liten, den var avpassad för röret till själva avloppet, inte slangen. Skulle tagit trekvarstum istället för halvtum, helt klart. Och sen var det så illa att vår maskin var liiiite större än den förra så den gick inte in i skåpet (diskmaskinen står i ett köksskåp, snyggt dold av en dörr. Men vi fick inte skruva av bara dörren utan själva fästet också för att få in maskinen. Och sen fick vi flytta den lilla hyllan för när maskinen var inne kunde man inte längre stänga dörren. Och sen ramlade fästena av för det har uppenbarligen skruvats en del i dem förr så hålen var helt förstörda. Men lite plugg och lite kreativt arbete med en sidavbitare så var det löst.

Herregud, jag börjar bli händig.


Nej, jag bara skojade. Jag har fortfarande tummen mitt i handen.


Sen var vi på teater igår och tittade på improvisationsföreställning, hur skoj som helst. På kvällen fixade vi snacks och dricka och smällde upp en lånad projektor och kollade på film i vår filmhörna. Härlgt. Och så få SOVA två dagar i rad, och inte jobba alls på hela helgen. Mycket bra Björn!

Söndag - churchtime. Sen blir det tavlor, förråd och rollspel.

bilen och nätet

Nu har jag trådlöst internet igen. Bennie har varit här och fixat. Hoppas det är stabilt nog och håller i sig...


Bilen som blev kvar på Kållereds parkering startade hur snällt som helst utan problem när ägarinnan kom med reservnyckeln, det var bara att köra bort från parkeringen... smidigt. Men varför då och inte nu? Ja, det lär jag få undra.

Hmm, hoppas nätet är stabilt nu bara. Annars blir jag grinig. Fast det löser sig säkert.

Idag har jag slängt fem kartonger med grejor till. Helt bisarrt... men det känns bra, nu finns det nog liiiite plats till. Fast nästa gång mamma och Kalle kommer och hälsar på, så ska de få ta med sig kranen från förra stället + de två nattduksborden så blir det ännu lite mer plats i källaren.

Nu måste jag städa lite till.

RSS 2.0