Uppsagt

Ja, nu har jag sett till att säga upp lägenheten. Det som stör mig med detta är att jag faktiskt ordnat någon som kan flytta in dagen efter jag flyttar ut, som tar över allt ansvar och undviker dubbelhyror.

Men se DET fick jag ju inte göra för hyresvärden, för först ska det gå ut till alla de har som redan bor i fastigheter de sköter och så har de förtur om de vill flytta in. Så om det kommer någon och säger "ja, jag kan ta den i februari" så kan de välja att ge den till denna personen istället....

Och dessutom är det ju ont om tid som gör att det måste gå väldigt fort det där med att lägga ut allting i deras interna nät, annars kommer det att bli problem.

Irriterande.

Jag vill mest bara få det klart. Och så måste jag fixa fläcken på golvet i vardagsrummet snarast....

åååhhhh. tur att jag slipper packa och flytta grejorna i alla fall. Ska ta med alla viktiga papper, alla extremt kära föremål och dator och sådant, sen får de lyfta resten.

Nya lägenheten

Nya lägenheten

Såhär ser lägenheten ut för er som undrar. Vet inte hur mycket det går att se men det är i alla fall en etagevåning på 130 kvadratmeter, med väldigt små sovrum. Vi får bara 9 kvadratmeter var, rena korridorboendet - men å andra sidan väldigt fina allmänna utrymmen. På övervåningen blir det mediarum i det lite större utrymmet till vänster om trappen på kartan. Till höger blir det bibliotek.

På nedervåningen kommer panoramafönstret att bli loungeområde och den lilla fyrkantiga hörnan till höger om när man kommer ut från hallen, där ska vi ha en liten engelsk bar med kolonialanor (det är där mina afrikanska prylar som idag pryder vardagsrummet kommer hamna). Bilder på Drottning Victoria, svartvita foton på brittiska storviltjägare med byte och bärare och annat ska pryda väggarna där är det tänkt.

Mitt rum blir förmodligen det som är till vänster när man kommer in (uppåt på kartan). Vi ville båda ha det, men jag får det av Fredrik om jag lovar att ha ormen därinne på rummet. Så jag får bo ihop med Schnappi. Där ska jag även ha min sekretär och kanske en liten bokhylla.

I köket blir det Fredriks bord (även om jag fortfarand epå sikt tror vi måste skaffa ett rektangulärt bord eller evt använda mitt klaffbord där, för runda bord funkar inte i kök av den storleken, jag tror bara inte på det, men vi får se).

Min TV får följa med, och i princip är det ingenting av de nuvarande möblerna som inte ska med. Soffan och fåtöljen hamnar uppe i mediarummet (och på grund av att arkitekterna ritat fel så måste hyresvärden hyra in lyftkran när de ska ha upp grejor på åttonde våningen. Smidigt.

I huset finns det videokamera så man kan se vem som står vid porten. Vi bor på sjunde och åttonde våningen, längst upp. Vi kan själva reglera vatten, värme och annat i lägenheten. Lägenheten är uppkopplad till Birgerssons Brikks-system via stadsnätet GothNet och har även comhemkoppling och vanlig telefon (som vi absolut inte ska ha kvar kostnadsmässigt).

I huset finns även en carpool om man behöver låna bil nån gång, och med den har man tillgång även till nio andra bilpooler runtom i stan, så behöver man så kan man ordna. Inte HELT billigt om man vill använda den, men ändå. Det finns också övernattningslägenhet i huset som man kan boka in om man har gäster långtbortifrån (bra för föräldrar på besök, till exempel).

Ja, det var väl det hela skulle jag tro. Frågor på det?


Så var det klart.

Jo, vi fick lägenheten och har skrivit på, så nu blir jag Göteborgare. Den femtonde kommer de och hämtar alla mina saker, den sextonde flyttas de in i lägenheten i Göteborg. Ett gigantiskt steg för mig på många sätt och det känns både skrämmande och spännande. Det är svårt att rycka upp sina rötter och Malmö har varit "hemma" för mig sedan 1993.

Stan har mycket att erbjuda för många, men samtidigt är det nog inte så dumt att jag som en avslutande formell handling i den långa process jag gått igenom faktiskt vågar ta steget att också göra mig av med den rutinen, att inte bara gå på "det gamla vanliga" utan faktiskt ta ett steg framåt.

På många sätt tror jag t.ex. att det gör det lättare för mig att jobba mindre, när jag har fasta dagar på jobbet som jag ska sköta och inte behöver bli uppringd stup i kvarten. Men det kommer vara intensivt under själva flytten för det är ju inte så lång tid kvar. Har varit nere i källaren och på vinden också för att gå igenom sakerna där, det är tack och lov inte så mycket, eftersom mycket slängdes vid förra flytten. Men en del saker som prövats och inte passat in riktigt kommer försvinna, inklusive mitt fussball-spel som aldrig blev en riktig hit och som inte funkade riktigt. Men det mesta ska med upp.

Och mamma slipper städa. Det är hon nog glad över.


Ösregn

Det vräker ner här i Göteborg. Vårt förhållande börjar inte bra. Jag ska göra slut med Malmö är det tänkt, och flytta till Göteborg.

Jo, ni läste rätt. Efter att först försälskat mig i staden när jag var tolv år och åkte ner med Tolkiensällskapet flyttade jag som 21-åring ner för att plugga. Efter en kort sejour i USA på några år återvände jag och totalt har jag bott i stan i 11 år ungefär... det är en lång tid. Det är längre än jag bott någon annan stans tror jag. Möjligen undantaget Ormastorspvägen, jag minns inte när vi flyttade ut därifrån... men det är bara på de två platserna jag bott mer än tio år.

Faktum är att här kommer en lista på alla platser jag bott längre perioder än 3 månader:

Nyvång (nånstans, som liten)
Îdrottsgatan, Åstorp
Ormastorpsgatan, Åstorp
Bruksgatan, Åstorp
Värnhemsgatan, Malmö
Drottninggatan, Malmö
c/o Lisa, Milledgeville
Napier Dorm Hall, Milledgeville
Nån lägenhet i Milledgeville nära skolan
Ett litet ruckel vid sjön, Milledgeville
c/o Nancy, Milledgeville
c/o Martin, Milledgeville
Ehrensvärdsgatan, Malmö
Drottninggatan, Malmö
Sofierogatan, Malmö
Carl Hillsgatan, Malmö

Jag har svårt att få rast och ro i själen tycks det, men orter förälskar jag mig i. Göteborg är liksom kaffe och whisky en smak jag fått utveckla med tiden. Från början avskydde jag staden, nu kan jag se dess charm och dess små guldklimpar.

Och så får jag bo ihop med Fredrik, en av mina absolut bästa vänner. Han har separerat nyligen och liksom jag så är han sugen på att bo centralt. Och så känner vi varandra utan och innan - jag har bott på hans soffa under min pendlingsperiod, och senare i hans gästrum.

Idag, om allt går vägen, skriver vi på kontrakt för en lägenhet i Göteborg. Och förmodligen har jag någon som kan ta över min i Malmö med omedelbar verkan. Inte helt fel.

Och flytten går redan om tre veckor. Min ytterst vänliga chef har beslutat sig bekosta hela flytten åt mig, så jag lämnar i princip bara nycklarna till flyttgubbarna och sen går jag min väg.

I helgen måste jag tömma vind och källare från det som ska slängas och lägga upp på blocket det som jag väljer att sälja. Första tjing kommer dock finnas här på bloggen för vänner och släktingar som vill ha något.

Nå, nu måste jag jobba. Den här posten kanske det kan komma lite kommentarer på misstänker jag :)



Måndag

Hektisk måndag, ska snart iväg med tåget. Har varit på sjukhuset för att gör avgjutning av benet, ska få en ny ortos som ska användas till träning, de kommer specialbygga en precis utifrån mitt knä.

Det är skoj. Mindre skoj idag är att jag fått varningsbrev från Com Hem om att min dator används för att göra intrång i andra. Förmodligen har den blivit kapad när den stått på någon gång och det är ju inte så kul precis. Jag får försöka formattera om allting och ominstallera hela datorn så småningom. Precis vad jag vill hålla på med... inte.

Nu har jag hämtat mina skjortor från kemtvätten, passade på att lämna in några stycken ihop med kostymen bara för att testa och se hur det blev och det blev bra. På tal om det så har Hemköp (som ligger mittemot kemtvätten) en väldigt god sallad som jag ska iväg och köpa sen och ha med mig på tåget.

Nu ska jag ringa chefen och se vad det är som är på gång. Sen blir det avfärd. Tjingeling.

Hemma igen - lite grann

Ja, så var man hemma från Tyskland igen och alla resorna. Ledsen att jag missade gratta dig på födelsedagen kusin Maria - du får ha en gratulation på allmän plats, här alltså, i efterhand istället! Men inte ska vi väl räkna åren längre, det slutade jag med när jag fyllde 25.

Tyskland var trevligt och mässan var som vanligt en odyssé i spel. Mycket spännande och roligt fanns det. Jag handlade en 10-15 nya spel. Inte så många som vanligt, jag var lite mer selektiv i år och kom nog hem med några av mässans bättre, vill jag i alla fall tro. Som vanligt fick jag dock inte med allt utan fick be Peter ta hem en väska + lite löst på egen hand. Men nu är samlingen snart utökad. Dags för fler bokhyllor.

Det var härligt att komma iväg en sväng till utlandet och det kändes ganska kul att åka runt i den tyska landsbygden med deras olika tåg för att komma till och från flygplatserna. Düsseldorf är bäst att flyga till om man ska till Essen. Och hotellet (Mövenpick, som glassen, de ägs av samma kedja) var fantastiskt och låg alldeles vid stationen med ingång till tunnelbana som ledde till mässan alldeles intill. Perfekt, helt enkelt.

Schnitzel på restaurang Balkan blev det också, och chans att träffa lite andra gamers från Göteborgstrakten som jag inte sett på ett tag. Det var trevligt!

Och idag har jag varit lite slö och förberett mig för imorgon, det blir en vecka i Göteborg den här veckan. Skulle egentligen inte stannat så många dagar, men en vän ska åka ner på fredag och då tänkte jag vänta och åka samtidigt istället.

Sen är det slutåkt på ett tag, sen blir nästa uppfärd förmodligen och förhoppningsvis Fredriks fest den 18e November. Och snart har jag tenta också, ska ta och ringa mina två kursare för att få anteckningarna från den gången jag missade.

Nå, det var väl allt för den här gången. Ha det bra allihop!

London, baby

At the moment, I'm sitting in a crowded Internet cafe not far from Leicester square. Travelling  has become so much easier since I was a kid, though I still think the security checks are a drag. Not to mention the robbery I was presented with buying breakfast at Kastrup - 95 danish crowns for a small breakfast. But I needed some food.

Once in  London, I caught the National Rail service from Gatwick to Victoria station and then on to the tube. I am now the proud holder of an Oyster Card, a prepaid card that you use on all transportations (just like our Skanekortet). You just beep it when you go on trains and it keeps track of travelling.

Mia met me at the tube and we went to the house where she lives, not fra from Crouch End northeast of Camden. She then hurried off to help someone with their singing and I was left alone to discover a typical British house - promptly falling asleep on my bed, after having been up since 4am.

Once I woke up I managed to get into central London on my own and toured the area around Leicester square. Sorry Cellen, no luck with the cranberry tea so far, but I'm working on it. It was odd having lunch in "our" MCDonalds by Leicester Square....

Once Mia showed up, we went to Borders/Starbucks for coffee and books. It's hopeless. I am a book addict. Completely a book addict. They have no taxes on books here. And they have lots of books. Good books.

Well, now we're off to catch dinner. I feel global. I always do in this town. I could come here for that feeling alone....

You will hear more of my travels when I get the chance.

Cheers, as they say here.

Snart resa

Ja, nu ska jag snart iväg igen.... London och sen spelmässa i tyskland. Ska bli skönt. :) Wunderbaum, som de säger i Tyskland. Mer spel till folket! Nu ska jag sova och slappa. Nattinatt!

födelsedagsfirande

Igår var mamma och kalle och pauline och ingemar här och det blev paket i stora lass. Nu har jag fått glas och böcker av Fredrik, en rejäl gjutgärnsgryta att laga mat i av mamma och presentkort på Brothers likaså. Utmärkt. Med en rejäl bit smörgåstårta firades det och sedan bar det av till Hörby för spel med grabbarna. Mycket angenämt sätt att fira dagen efter födelsedagen på! Riktigt skoj - fast jag var lite trött i ögat när jag kom hem vid fyra inatt.

Helt underbart, tack till alla som involverades i min gårdag, det var supermysigt.


Idag läser jag om hur "folket" (dvs medierna) kräver att även kulturministern ska avgå. Det kommer hon säkert göra för att få tyst på snacket. Reinfeldt har gjort en liten taktisk miss, han skulle sparkat båda samtidigt, nu kommer han få längre utdragen kamp kring det. Samtidigt tycker jag det är lite löjligt i vissa fall. Att inte ha betalt tv-avgift, ska det verkligen diskvalificera folk? Gå på porrklubb för statens pengar verkar gå bra, och misshandla vakter på krogar också, liksom att ljuga för folk vad gäller tsunamin - men akta dig för att köpa en toblerone på fel kreditkort eller för att inte betala din tv-licens. Det känns som om perspektivet är helt snedvridet.

Borelius skulle nog åkt i vilket fall - att ha en villa ägd av bolag i skatteparadis är inte ovanligt bland folk, och inte heller olagligt i sig själv, men det går inte an för någon att tro att de är något. Tidningarna är skarpa på den punkten och menar att detta är en gigantisk skandal. Det är klar tdet är - då säljer man ju fler lösnummer.

Så kulturministern avgår i veckan. Hon ska vara SVT-chef och betalar inte sin licens, då är det lite katastrof. Är det någon mer än jag som reflekterat över att båda de som tidningarna nu avsatt är gamla före detta journalister? De enda två i regeringen som är det (eller var). Intressant, hur media fokuserar på dem. Jag undrar varför?

Födelsedag

JO, minsann, nu är man 25.... igen. 34 år gammal. När man var 4 fick man leksaker och förstod nästan ingenting mer än att det var total fest. När man var 14 var födelsedag något av det häftigaste som fanns och man önskade sig berg av prylar. När man var 24 bodde man i USA och firade dagen med några vänner ganska opretentiöst. I år tror jag inte jag ska fira den alls. Inte idag, det vill säga. Imorgon kommer mamma och Kalle ner med smörgåstårta och så kommer min plastsyster och hennes man ner.

Men jag är inte ouppvaktad. Jag trodde Fredrik skulle hinna först - han var ju trots allt här på plats. Men pappa blev årets första gratulant. 07.22 ungefär på telefon, tätt följd av Frida som skickade sms medan jag pratade med honom. Strax efter ringde Anna (exet) och sedan mamma (nåja, en leverantör från jobbet hann emellan). Och nu fick jag sms av Emelie. Och EXAKT där i skrivande stund kom ett från Elina.

Förmodligen har några av the boyz också gratulerat via webben skulle jag kunna tro. Japp. Tobias, 06.37, vilket borde göra honom till den första - men det räknas ju inte förrän jag har möjlighet att ta emot gratulationen, så pappa får behålla den guldmedaljen.

Nå, idag blir en ganska vanlig dag. Vi har mycket som måste ordnas på jobbet, och på eftermiddagen ska jag umgås en stund med Fredrik innan han åker, sedan städa och ställa i ordning inför imorgon (måste vika lite tvätt och dammsuga och byta vatten till ormens fuktmaskin).  Ikväll ska jag fira genom att gå på föreläsning och plugga.

Imorgon har jag också föreläsning, 9-13. Sen blir det smörgåstårta och sen blir det rollspel. En riktigt bra dag med andra ord. :)



en vecka

Om en vecka åker jag till London och sen till Tyskland och sen hem igen. Härligt!

nordkorea

Som ni märkt har karaktären på mina inlägg börjat ändras lite. Vardagshändelser i mitt liv varvas med lite saker som händer på andra platser och med tankar och tyckanden om olika ting. Det är väl ett friskhetsteckan förmodligen.

Idag är det Nordkorea som kommer in på bloggen. De har provsprängt kärnvapen. Det gillar jag inte, jag har pengar i Kinafonder och vill helst inte ha något krig därborta.

Men samtidigt, vad ska de göra. Ingen lär vilja angripa Nordkorea. Det finns inget av värde där. De är ett hot, men det kan de fortsätta vara. Det kanske kommer en dag när de angriper Sydkorea med kärnvapen. Och det är exakt 24 timmar innan de får egna kärnvapen i huvudet.

Konflikten med Nordkorea kommer bli kort om den hanterar kärnvapen. Sydkorea kommer skrika på USAs hjälp och det kommer säkert att komma ett svar, dock inte omedelbart eftersom det kostar mycket att slåss mot dem. Så från väst kommer man nog ta en-två veckor på sig att reagera.

Men det kommer inte behövas. Kina har inte lika många skrupler, och även om Kina gillar Nordkorea, för att de håller fokus på annat i Asien än de själva.

Men Kina kommer inte vilja ha massor av flyktingar från Nordkorea som flyr in i landet och de vill definitivt inte ha en instabilitet i regionen ekonomiskt. Så om Nordkorea bombar Seoul är det inte USA som kommer svara först, jag misstänker att Kina kommer sätta in kärnvapen och utplåna Nordkorea. Slut på konflikten och slut på flyktingströmmarna och resolut agerande. Alternativt bara gå in och annektera alltihop och expandera Kinas gränser.



söndag

Jag har aldrig gillat söndagar. På söndagar väntar man. På att det ska bli måndag, så att man kan påbörja veckan. Precis som fredagen är väntan på allt trevligt, så är söndagen dagen då man väntar på att det ska hända. En destruktiv tendens och ganska dum egentligen, men hur det nu är så har söndagar aldrig varit något jag gillar.

Och det har varit mycket funderande. Jag fick se en biskop idag, lilla tant Odenberg var i kyrkan och röjde loss. En liten späd tant som såg ut som om hon skulle ramla omkull - men när hon väl talade var det inga tvivel om vem som var chef i det stiftet. Vilken röst, och vilken extremt kraftfull personlighet. Imponerande, är väl det minsta ordet. Hon hade 100% koll på allting.

Resten av dagen har jag mest kollat på film, vilat lite och försökt fixa lite inför nästa vecka. Imorgon kommer Fredrik ner, det ser jag fram emot. Jag har däremot lite dålig kontroll på vad som ligger framåt, det är många saker på gång (som vanligt, säger ni som känner mig), dock inte sådär stressigt direkt, bara lite spretigt med många olika saker på en gång, vilket gör att det är lite svårt att hålla ordning på.

Hmm, nåja, det var det hela. Nu är det kväll och jag ska snart hoppa i säng. Sov gott.

politisk identitetsutmaning

Jag hittade den här på en annan sajt och tänkte svara på den, bara för att det är kul.



1. Politisk ideologi du förespråkar?

Social liberalism. Det är inte heltäckande, för i vissa frågor är jag mer socialkonservativ än liberal och nyliberalismen ger jag inte mycket för. Jag tror på en helhetssyn inom politiken och en långsiktig syn, att man ser längre än till nästa val och tar med i beräkningarna de "osynliga" kostnader som kan uppstå i form av miljöproblem eller ohälsa i samband med förändringar.

I grunden tror jag på människan som fri individ. Vi är var och en ansvariga för våra egna liv och det är inte ett ansvar vi kan lägga oss ner och ge upp. Hur mycket vi än behöver av varandra, så måste vi ta ansvaret att bygga våra egna liv och inte låta andra styra oss. Vare sig det är lärare, staten, vänner eller annat socialt tryck utifrån.

Samhället ska vara en plattform att stå på, från vilken vi kan bygga våra liv. Inte en låda som begränsar hur och var vi får bygga.

2. Politisk ideologi du föraktar mest?

Alla former av politisk fundamentalism, från höger till vänster.


3. Materialist eller idealist?

Idealist. Om man är fri har man grunden. Om man inte har sin frihet att vara den man vill, göra det man vill eller tänka det man vill, har man ingenting egentligen.


4. Plikt- eller konsekvensetik i politiken?

Hmmm, svår fråga. Konsekvensetik framförallt. Man måste ta hänsyn till vad det man gör får för konsekvenser och ska själv ta konsekvenserna av de beslut man fattar som politiker.

5. Politiskt uppvaknande?

Oj, svårt igen. Jag minns när mamma grät en morgon när jag kom upp och pappa var rödögd. Palme hade blivit skjuten. När jag blev invald i stadsdelsfullmäktige var det också en väckarklocka kring hur dåligt den demokratiska processen fungerar. Alla ideella organisationer jag jobbat i har också varit med och väckt upp mig. Men mest av allt tror jag att drömmen om att själv få utveckla egna idéer och tjäna pengar på dem har påverkat mig. Att jag är JAG och det är min mänskliga rättighet att få utveckla mina idéer utan att straffas för det, och att det är min skyldighet mot världen att utveckla mig själv och mina talanger på bästa sätt så att jag kan bidra bättre till världen.

Att ha bott i USA har också påverkat mig, där jag sett hur smärtfritt det gick att faktiskt utveckla idéer. Där fanns inte jantelagen och en bra idé fanns det alltid plats för.

6. Politisk detour?

Jo, absolut. Fast jag skulle se det som en utveckling. Jag började som vänsterpartist, men det tog abrupt slut (hmm, det här borde stå under uppvaknanden egentligen) när jag åkte buss med Gudrun Schyman och hon hånade folk hon nyss pratat med ute på gatan så fort hon kommnit in i turnébussen. Det var bara en attityd. Och så har jag varit kristdemokrat, men det var nog för att jag inte visste bättre. Och så har jag röstat på folkpartiet och i år på centern och moderaterna. Jag är sakpolitiskt intresserad, jag tror inte på ideologi (däremot på idealism).


7. Enskild person som påverkat dig politiskt?

Oj... Carl Bildt utan tvekan. Och Reinfeldt också. Om han lyckas med det han påbörjat kommer han bli en av vårt århundrades största statsministrar. Han är en människa som uttrycker en önskan om att tjäna folket och försöka vara en statsminister för alla, inte bara de som röstat på honom. Och han har tagit in en politisk fiende (Bildt) i sin regering, för Bildt var bäst.

Annars... Mandela, Vaclav Havel, Adam Smith och morfar som åkte till Spanien och slogs i inbördeskriget för det han trodde på.

8. Bok som påverkat dig mest politiskt?

Det finns många, men jag läser onekligen inte särskilt mycket ideologiska manifest - eftersom jag tror att all politik måste utgå från folket. Därför skulle jag säga att Nicolo Machiavellis "Il Principe" (fursten) fortfarande är nummer ett, som talar om hur det egentligen fungerar därute i den kalla, hårda verkligheten. En historia om hur det inte borde vara, och hur det förmodligen ofta är. Nyttig läsning i vilket fall.
 
9. Största bristen i den politiska ideologi du förespråkar?

Att kortsiktighet ibland tar överhanden - då blir det renodlade dollars och pund som styr och inte de mer långsiktiga vinsterna på miljö och människor.

10. Viktigaste enskilda politiska frågan?

På kort sikt är det arbetslöshetsbekämpningen. På lång sikt är det skapandet av ett samhälle där ”envars fria utveckling är en förutsättning för alla människors fria utveckling”. (det här var EXAKT så som den socialdemokrat skrev på fråga 10. Och det är helt rätt. Han har nog bara inte förstått att det inte är vänsterpolitik, det han skrev).

Skillnaden mellan vänster och höger för mig är enkel:

I vänsterns samhälle bestämmer staten reglerna och kan du inte spela efter dem så får du pengar av staten och får sitta i hörnet och titta på när de andra spelar. I högerns samhälle bestämmer du själv reglerna och kan du inte spela efter dem så får du utbildning och kontakter så att du kan vara med.

Alla ska med.... just det, Göran. Alla ska med. Alla ska få ha bollen. Varsin boll. Inte din boll. Inte Reinfeldts boll. Min boll. Och din boll, du som läser.


Bildts blogg

http://bildt.blogspot.com har Carl Bildt till sin egen blog (på engelska), som är mkt intressant ur ett internationellt perspektiv.

http://gudmundson.blogspot.com/2006/10/chockregeringen.html är en annan bra blogpost som jag kan skriva under på.

Reinfeldt har toppat laget, de bästa han kunnat få tag i - utan att förlora greppet. Mycket bra analys av Gudmundsson

ny regering

Hej allihop!

Nu är jag hemma igen. Det blev rätt många dagar extra i Göteborg. Det var trevligt och skönt att kunna känna att man hann med mycket. Fredrik och jag har pratat lite löst om att flytta ihop... vi får se, det är inte helt lätt att hitta en bra lägenhet i Göteborg - det är nästan Stockholmsmarknad där.

Vi har fått en ny regering - och Carl Bildt blev, som jag önskade, utrikesminister. Det är stort. Reinfeldts svagaste punkt har varit utrikespolitiken och det är stort att Reinfeldt kan se förbi personliga skillnader och välja den bästa för jobbet. Det är större än vi kan förstå här i Sverige. Mycket större. Bildt är väl erkänd runtom i världen och har ett helt otroligt kontaktnät. Han har dessutom också en blogg som ni kan läsa. Sök på carl bildt blogg, för jag minns inte adressen nu, men kanske kan leta fram den sen.

Nu måste jag fortsätta jobba lite här. Men ha en riktigt bra dag och helg allihop.... och jo, det är bara en vecka tills jag fyller år. Har inte ens tänkt på det förrän Emelie påminde mig. Jag önskar mig presentkort på Brothers och inte så värst mycket annat egentligen. Bara glada människor ungefär. :)

kung för en kväll

En av de saker som jag gillade mest med mitt jobb innan jag blev sjukskriven var möjligheten att få komma ut och spela en roll i personers liv. Vanligtvis när man sitter och bestämmer priser och modeller, ja, då är man inte en del av resultatet. Man skriver siffror och dokument och så påverkas människor som jobbar med produkterna.

Inte i den här branschen. Här får man verkligen höra när man gjort något. Idag har varit en intensiv dag... jag har stått på scen åtta-nio gånger för olika presentationer. Och har fått så många ryggdunkningar att jag måste påminna mig om att jag inte är odödlig. Klart det är underbart att få höra att man är fantastisk på scen, att man påverkar människor, att man var bäst på hela dagen osv osv... tur man har lärt sig lite om ödmjukhet genom kraschen så det inte går en åt huvudet.

Men det är fortfarande kul att se folks leenden och känna att man är populär. Även om jag vet hur lätt det förbyts i något annat.

Nu har de sex i rummet intill. Min säng skakar.

Dags att sova med andra ord.

Godnatt.

RSS 2.0