Laget

Jag har ju velat länge. När det gäller vilket lag man håller på. Jag var HIF:are i fotboll som ung, sen blev jag efter tio år i Malmö blåvit, men sanningen är att jag inte verkligen brinner för nåt lag. Lite känns det skumt att gå tillbaka när man väl bytt till ett annat lag. Jag är nog blåvit hela vägen.

Men i Hockey är det annorlunda. Jag är ju inget jättesportfan, men Rögle BK har alltid varit underdoggen som velat ta sig upp och jag har hållit på dem sen jag var liten. Och gör det fortfarande. Det var en ovanlig känsla att känna: "WOW, mitt lag har gått upp i elitserien". Som om jag var ett verkligt fan. Jag får väl se till att åka på nån match.


Om allt går vägen så ska det där visa Rögle BK:s youtubevideo för den officiella kampsången. Som är sådär. Men det är Rögle.

Mission complete

Det gick bra i Umeå. Jag har tagit lite bilder men eftersom min datorn inte har en direkt kortläsare är det lite mer jobb att lägga in alla bilder så jag får pilla med det senare. Inte så intressant kanske, men jag fick i alla fall extremt bra respons och kände för första gången på länge mig inte nervös alls. Jag har tusen gånger lättare att köra en halvtimme presentation i plenumsittning än att köra samma presentation i ett klassrum.

Märkligt. Och jag är slut. Helt utmattad faktiskt och ska jobba som fan imorgon också, och med filmen på fredag och sen ska jag göra mig helt otillgänglig i helgen. Energy refill. Much needed.

Det känns för övrigt bra när regeringens vindkraftsamordnare, tvåfaldig eu-parlamentariker ger cred åt ens presentation i sin egen. Och när det dyker upp entusiastiska lärare och har lite glöd i ögonen över övningarna man gjort. Det känns bra.

Och umeå är på listan över bra städer!

sömnlöshet

05:18, efter en timmes vridande och vändande och försök att somna om.

Inte bra.

06:18, Ska man ta och försöka somna om kanske?

Afton i Umeå

Umeå är ännu en av de där städerna jag gillar att vara i. Det är nåt visst med luften här, den känns renare. Och så är det halt som fasen på gatan, ungefär 0 grader och friskt och kyligt. Hotell Pilen var ett riktigt trevligt hotell. Mysigt litet hemtrevligt rum under taknocken i en villa. Opretentiöst men mysigt. Hotellrum som gör Björn nöjd får gärna komma i två format - lyxigt och superserviceminded - eller hemtrevligt och mysigt. Här finns allt man behöver, till och med tekokare på rummet.

Nu bråkar blogg.se IGEN så jag inte får ladda upp en bild. Den kräver lösenord om och om och om igen. NU så...



Såhär ser det ut. Jag bor i villan till vänster. Imorgon ska jag hålla föredrag om EU tillsammans med EuropaDirekts kontor i Västerbotten och Riksdagens EU-informatörer. Det blir nog bra.


Nu ska jag sova.


Bilder från klosterröjningen

Lite för trött för nåt avancerat men här är bilder från klosterröjningen....




Ja, det verkar som om det inte finns någon chans för idiotiska blogg.se att klara av att ladda upp eller om det bara är comhem som har snor i näsan... resten av bilderna finns i alla fall på  Stiftelsen21:s sida.

Man har lite träningsvärk, men det var det värt.

klostret

Ja, nu är det dags. Det är ju ett fantastiskt väder för att ge sig ut till klostret och röja, men mottot för MOC, riddarorden är: impavidus pavidum firmo - de som står fasta i oroliga tider.

Synd bara att vi blir så oerhört få som kommer dit. Vissa har gjort sig oanträffbara, vissa har bokat av sig, vissa har anmält sig som "kanske". Men när det kommer down to it lär det bli jag, Hannah, Jockum, Joakim, samt tre-fyra personer till. Det blir en liten men trofast skara och när det görs fler arrangemang kan vi alltid säga: "we were here in the beginning".

Så idag blir det kallt och fruset. brrr.... håll tummarna för mig - eller ta och dyk upp lite vetja!!!

vintermorgon

Det är verkligen rejält mycket kyligare idag än igår. Det bådar inte gott för klostret. Jag hoppas vi blir några till, fick nån avbokning nu. Men jag ska dit i alla fall, det är mitt kall att göra världen bättre.

Saker jag vill lära mig har jag tänkt på den här morgonen:
- Layout för tidning och tryck. Jag vill bli bra på att göra broschyrer och annat smått. Behöver inte vara nåt konstigt eller märkligt.
- Grundläggande filmredigering, jag har en ganska fin videokamera som jag haft sedan Dubai men aldrig använt och jag vill verkligen lära mig den.
- Arabiska, jag är fascinerad av språket som i skrift ser ut som målningar och som dessutom är ett av malmös största språk. tänk så mycket man skulle få höra på bussen. som om jag åker mycket buss, men ändå...

Nåja, jag ska ta och förbereda mig för att hämta Hannah nu, ska vara där vid tolv och ska köpa en del saker innan, och sen blir det en relaxeftermiddag. Hoppas se många av mina läsare 12.00 vid klostret norr om Tomelilla. Följ skyltarna mot Mariavalls kloster men kör rakt fram på grusvägen.

på tåget, en hemlighet avslöjad.

Rätt länge sen jag skrev en ren tågpost. Men nu sitter jag på X2000. Inte i tid. Det är de aldrig. Igår var vi tjugo minuter sena. Idag är vi 45 minuter sena, men vi är inte framme än. Och jag funderar på att gå till bistron igen. Imorgon ska jag inte jobba ett SKIT faktiskt.

Ska bara umgås med Hannah. Hon heter så. Det är väl dags att berätta att vi ses rätt regelbundet. Vi är inte ihop, vi är nog inte riktigt redo för det nån av oss riktigt än, men vi ses såpass regelbundet att jag knappast kan smyga med det längre. Hon är ung, och jag orkar inte riktigt höra alla "roliga" skämt eller pikar om det, för jag har ju hört de flesta redan. Det var inte planerat att vi skulle börja ses. Det blev så och vi ses. Vi har faktiskt setts rätt länge nu, sen i början av juli. Hon är fin!!

Och vi har det bra. Det är svårt för mig som alltid brukar vara intensiv att se hur det funkar när man inte rusar. Jag vet inte vart det leder, jag bara finns till och tycker att vi har väldigt trevligt ihop och att det funkar bra. Det är väl mest att vi är på olika platser i livet som utmanar stort. Jag vet ju liksom vilka utmaningar som kan komma i relationer som har stora åldersskillnader, jag har ju haft sådana förr. Men en sak i taget, låt oss inte måla fan på väggen. Vi har det rysligt trevligt ihop!

Men så länge vi tycker om varandra, har roligt ihop, funkar, och särskilt när jag kan känna mig uppskattad för den jag är, då kommer jag bara njuta och vara lycklig över det vi har. Och att hon inte alls köper när mina försvarsmekanismer försöker säga åt mig att automatiskt underkasta mig allting. Då blir hon arg och säger ifrån att jag inte ska mesa utan säga ifrån vad jag vill. Det är underbart trevligt. Och utmanande. Och så är det rätt skönt att umgås med nån som inte har föräldrar från helvetet utan där familjen faktiskt uppskattar att hon träffar en person som bryr sig och som är vänlig.

Vi har varit ganska hemliga ganska länge. Vi har väl inte velat göra nånting officiellt och vi är fortfarande inte ihop och umgås inte med varandras vänner eller så. Men fler och fler av er läsare känner till henne nu och det känns märkligt att inte kunna skriva om henne när vi ändå spenderar en del tid ihop, det blir liksom luckor i berättelsen om mitt liv. och det vill jag inte.

Jag har väl för länge sen förlorat rätten att skriva om "det här känns bra" och så vidare, för så brukar jag ju skriva, så jag skriver inget sånt. Jag säger bara att det är nyttigt som fasen för Flintberg att umgås med någon som INTE är liten och eländig utan som faktiskt har en egen vilja. Och som absolut inte vill att jag ska vara "kameleonten" som anpassar mig, utan hellre vara mig själv. Snacka om utmaning för mig. Vara sig själv, hur gör man då? Tack för att du hjälper mig vara MIG!

I alla fall, det var inte tänkt som en jättestor grej att berätta om det här, men nu vet ni som läser att vi ses och jag kan skriva att jag ska träffa Hannah och jag kan berätta att vi har det bra. Och att hon är omtänksam, det var länge sen jag fick present av en tjej bara sådär spontant (flaggboken, som jag fick en dag bara för att...). Sånt ger ju plus. Och som uppskattar när jag beställer på restaurangen, som har känsla för stil och smak i kläder, som ser bra ut, är smart, rolig och kärleksfull.

Och är det inte lite imponerande av mig att vi setts i snart fyra månader och varken är förlovade, gifta eller sambos? Men faktiskt tycker om varandra ändå och ses regelbundet?

Så nu kan jag skriva här på bloggen om henne. Det är bra. Puss på dig hjärtat! Du är bäst! Bio imorgon?

För övrigt är jag sur på SJ. Nu uppgår förseningen till 1 timme.

morgon på tåget, jobbrapporten

Jag hade fått riksdagsjobbet, ska analysera utbildningsmaterialet som riksdagen använder mot skolor. Rätt så prestigefyllt, även om jag nästan är glad att det inte blev lika mycket pengar som jag trott. Det rullar på. Det märkliga är att jag är så trött och sliten, egentligen är det förmodligen mest själva resandet. Om man räknar in resorna i arbetsdagarna blir de ju rätt långa.

Den förra och denna veckan var extra tuffa. Förra med sin resa till Falkenberg och det där 32-timmarsjobbandet. Den här veckan med fyra resdagar av fem. Och sen kom nästa som var lite lugnare, bara två resdagar (Umeå). Sen stod det tomt i schemat i två veckor, men med största sannolikhet blir det en titt inom riksdagen.

Det tråkiga med alla resor är att den där vanliga vardagstiden som andra människor har, ni vet, mellan 18 och läggdags, den finns ju inte riktigt, utan det är helgerna. Inte konstigt då att jag helst av allt tar det lugnt på helgerna. Det känns naturligtvis extra hårt att pengarna för det jag gör just nu är sådana som jag redan räknat hem eftersom de faktureras varje månad och varken blir mer eller mindre.

Just nu på jobbschemat:
- EUprojekt för utbildning av flygplatspersonal
- Utveckling av webbshopp för klockförsäljning
- Utvärderingsprojekt för riksdagen (påbörjas idag)
- Utbildningsfilm till färdtjänst i Göteborgs stad
- Utveckling av sms-frågesporttjänst
- Utveckling av utbildningsportal på nätet
- Grafisk omdesign av fem olika logotyper med tillhörande grafisk profil
- Copywriting för Tony Irvings dansakademi i Stockholm
- Design och framtagning av design till ett kontor i stockholm
- Förberedelser för utbildningsdagar om EU i Umeå
- Utveckling och utbildning av lärarförbundets ombud i ledarskap och kommunikation
- samt tillhörande administration, personalvård, inköp, planering och sådant
- (IDEELLT) - Röjning av mark för kloster utanför Tomelilla (NU PÅ SÖNDAG, ALLA LÄSARE KOMMER VÄL?!)
Ni förstår kanske varför det kan bli lite tight med tiden ibland. Det är ju ganska många bollar i luften som ni ser. Men det innebär att jag förhoppningsvis inte behöver bli orolig för pengar och annat i början av året. Jag hoppas såklart på räddningstjänsten så att jag slipper RESA så förtvivlat mycket. Det är ju resorna som gör det.

Det sliter att resa. Och det tar tid.

Privat försöker jag ta det lugnt och inte springa runt och flänga en massa socialt. Min sociala krets är liten, men naggande god just nu :).

Nu ska jag skriva CV.

sista hektiska veckan på ett tag

...får man hoppas, i alla fall vad antalet resdagar beträffar. Jag har hittills 7 resdagar i November, men det kommer bli minst 4-5 till. Det är rätt högt. Förhoppningsvis får jag besked om räddningstjänsten den här veckan och med lite tur och allas böner och önskningar så får jag jobbet också. Då har jag i alla fall säkrat upp våren.

Jag har tänkt att jag ska försöka motverka stress genom att hålla min tider lite bättre och försöka att leta upp ett kontor nånstans om jag nu inte kan vara på det andra jag varit på förstås. Då skulle det bli möjligt att ha riktiga arbetstider och sluta i normala tider. Det är alltför lätt att man blir distraherad om man är hemma, även om det är väldigt praktiskt att kunna gå och ta en dricka.

Eller om jag hittar en lägenhet med plats för ett riktigt kontorsrum dårå... så man inte sitter i vardagsrummet. Just nu sitter jag i Peters "arbetsrum" som visserligen är i spelrummet men i deras stora fyra så blir det ändå en rätt bra utsikt över takåsarna och känns som en arbetsplats. Kanske inte är så för honom, jag vet inte.

Nå, dags att jobba...

Lund kanske?

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/292337

Lite dyr i boendekostnad, 7500 ungefär om man stoppar in 15% i handpenning, men ack så fin. Okej, köket är väldigt 50-tal i golvet och behöver ny tapet, men badrum med både dusch och bad och 20 kvadratmeter balkong är ju som ett extra rum. Lagom litet rum för kontor och stort vardagsrum med egen tydlig tv-plats och ändå plats för mer. stort kök med egen yta för nördiga spelkvällar... inte illa.

Sugen är man. Jag måste nämligen passa på innan det är dags att deklarera. Just nu är det 2006 års inkomster, deklarerade 2007 och fastställda i slutet av 2007 som ligger till grund för alla underlag. 2006 var jag fortfarande anställd i Göteborg och  hade en bra lön. Om ett år kommer jag inte få några lån, egenföretagare är ju som bekant onda människor som ska straffas.

Största problemet med att flytta i nuläget är att hitta en köpare till min existerande lägenhet i så fall. För jag har inte råd att ha två, även om jag gärna haft kvar den lilla som en övernattningslägenhet. Eller om firman köper den av mig, men det skulle innebära minst 100.000 in i handpenning och sedan en del räntor och lån dit också. Nånstans kommer ju även de pengarna ifrån.

Grrr..... fin lägenhet!

söndag i stora lägenheten

I helgen var det Warhammerspel i Göteborg. Otroligt kul även om jag var grinig när jag förlorat andra matchen i rad. Men evenemanget var väldigt kul och extra roligt att Tobias kom med också även om han inte kände någon där. Sen fick jag ett ryck och körde hem mitt i natten för att få vakna i en skön säng. Inget ont om soffan i Mölndal, men känslan av att somna i en riktig säng är skön.

Det var en spännande turnering, alla var laddade och våra förberedelser blev precis lagom mycket arbete för maximal utdelning i rolighet. Det var jätteskoj och man är extremt laddad att träffas igen nån gång (kanske i vinter?)

Nu var det ju inte min egen säng, jag sover ju hos Peter o Frida medan jag vaktar deras hus och passar på att gosa med min lille orm som snart ska säljas. Kommer sakna att ha honom, även om jag inte sett honom på länge. Jag minns hur glad jag var att ha honom när jag gick igenom min depression och bodde i min tvåa i Malmö (den som tillhört Sten-Erik som dött i den och lämnat fläckar i parketten där han ruttnat och som jag pratade med ibland när jag var ensam - nej, jag är helt normal, jag lovar). Då var jag mest för mig själv och hade min lilla orm, som skötte sig själv och som var en riktig loner.

En annan bra sak med att köra bil nattetid är att det är ett underbart tillfälle att reflektera över livet. Var man är, hur man hamnat där, och i mitt fall hamnade jag i en tankesnurra kring "vad jag vill". Jag vill göra världen bättre, är det enkla svaret. Men som alla andra måste jag jobba, och som alla andra vill jag ha ett socialt liv som är lagom, och som de flesta andra behöver jag vara ensam ibland och bara få vara med mig själv.

Jag tror, efter att ha klurat mycket och diskuterat lite med närstående, att jag har ett extra stort behov av att vara själv ibland eftersom jag har så lätt att förändra min personlighet så att den "passar" till tillfället. Visst, vi blir alla grabbiga i grabbgänget, vi blir alla striktare när vi jobbar, vi har en relation med vår släkt, en med våra ytligt bekanta och en med våra nära vänner. Så är ju livet, beroende på vilken relation man har med folk. Men jag har ju kallat mig själv "kameleonten" av en anledning här i bloggen förut.

Och då är det kanske viktigt att få vara med sig själv. En av de stora insikterna när jag var i depressionen var just att jag inte längre visste vilken "färg" kameleonten egentligen hade, eftersom jag hade bytt så ofta. Eller för att ta en fantasy-bild. En shapeshifter som bytt form så många gånger att han inte längre vet vilken som var den ursprungliga rollen. Därför tror jag att jag ibland behöver vara med mig själv så jag kan få vara mig själv.

Visste ni att jag var sexton år innan jag reflekterade över vad identiteten "jag" betydde? Innan dess byggde jag min personlighet utifrån vilka förväntningar jag uppsnappade från folk i det de sa, det de gjorde. Allt för att undvika bråk och konflikt och för att få vara normal. Sen blev jag trotsig och tonårig och vägrade vara normal, men anpassade mig ändå. Och sen anpassade jag mig så långt att jag hade kompisgrupper som jaginte kunde låta träffa varandra, för jag var helt olika människor med de olika grupperna, så ingen skulle känt igen "sin" Björn. Det var naturligtvis ohållbart, så när livet till slut kraschade av allt jag försökte vara så fick jag i min livskris för första gången uppleva att det fanns en person med en egen identitet, en egen rätt att leva och egna önskemål.

Sen dess har ju livet varit lättare. Jag har inte längre 200 vänner och jag har inte längre 30+ "nära" vänner. Jag har en handfull personer som står mig riktigt, riktigt nära, och kanske ett 30-tal vänner. Och jag vill vara mig själv. Men i bilen i natt funderade jag mycket på det där, vad jag vill egentligen. Med mig själv, med min framtid. Sedan allt kraschade med Y i våras blev jag ju liksom planlös. Jag tog dagen som den kom och gjorde en sak i taget. Utan att planera. Och det var och är skönt. Men jag börjar känna nån slags behov av att titta på vad framtiden håller, vad jag vill. För jag vet sedan tidigare att när jag verkligen "vill" något... så händer det (nåja, för det mesta).

Och det var svårt, där i bilen. Jag slits mellan en massa saker, men faktum är att ingenting är riktigt "roligt" längre. Det minns trogna läsare att jag skrev om i slutet av maj i bloggen. Att det var en fadd smak på det mesta. Och att den där tokpassionen som jag alltid haft som kännetecken förr har försvunnit. Och att det är bra. Det är det. Men jag har svårare och svårare att bli jätteengagerad i något. Det är "jaha" och "kul" inte "spännande!" och "wooooooow!"

Och så satt jag där och lyssnade på "vaken" i P3 och såg vägen rulla fram och funderade. Vad är det jag vill? Med jobbet - vill jag expandera och dra igång mer jobb, anställa? Det skulle inte vara svårt om jag verkligen ville. Men vill jag? Nej, egentligen inte. Jag såg ju hur stressad jag var i veckan. Vill jag ta ett vanligt jobb (jo, jag har funderat på det med, kommunalt, privat eller lärarjobb). Men nej, all min frihet som jag vill ha kommer bli blockad om jag inte får styra min tid. Vill jag flytta? Ja, jag vill bo större. Nitton kvadrat är bra som fristad när livet går i 190 och man reser en massa, men jag prövar det nu igen och ser att det håller inte. Mer jobb på lokalt plan kommer behöva bli framtiden. Och en större lägenhet. Vill jag bo i Malmö? Njae, jag funderar på Lund eller Helsingborgstrakten. Men jag älskar mitt Malmö med allt och havet runt knuten. Fast Lund är också en finfin stad.

Jag kan driva omkring och göra det jag gör ett tag till ,men egentligen vill jag jobba med att göra världen bättre. Skriva inlägg i debatten, dra upp stormar i vattenglas om orättvisor, och ha en massa spännande projekt som bara är roliga. Men se, man måste tjäna pengar också. Och med en hög inkomst kommer frihet. Förmodligen kommer mitt bolag att slå omsättningsrekord det här året (som numera går från första september till siste augusti, jag har bytt bokföringsår).

Och pengar ger frihet och möjligheter. Det är bra. Men vad vill jag? Ni märker, jag tassar runt frågan och vet inte riktigt. Jag vill älska och bli älskad, vara fri att få vara mig själv och få tycka och tänka och inte behöva anpassa mig hela tiden, men ändå vara älskad för den jag är. Och jag vill göra roliga saker som gör världen bättre eller som ger mig utlopp för min kreativa entreprenörsådra. Ett av mina favoritprojekt är det jag har med Stefan just nu, även om det förmodligen inte blir en kassako direkt. För att det är roligt.

Jag vet inte, jag behöver inte ha ett svar på den frågan än. Men i december ska jag som vanligt göra personligt bokslut och titta framåt ett år och se vad jag vill förbättra. Och då måste jag ha lite svar. Det enda som är säkert är att "vara ärlig mot mig själv" kommer vara med på listan.


tuffa dagar

Märkligt att han inte skrev under sin födelsedag alls, tänker ni kanske. Den senaste veckan har varit så intensiv att jag för första gången sedan jag kom tillbaka från sjukskrivningen faktiskt känt av de gamla symptomen av stress. Som tur är har jag en vän som pysslar och ser till att jag inte stressar upp mig för mycket, och jag vet att jag har alla er därute också.

Det var ett projekt som körde ihop sig helt enkelt. En misstolkad kommunikation som ledde till att vi nästan gjorde en katastrofutbildning, men som löste sig tack vare en heroisk insats. Utbildningsmaterialet gjordes om nästan helt och en god utbildning kunde hållas, även om det var slitigt. Det blev till slut 32 timmars jobb på 48 timmar, ink. allt. Det gick bra då, men jag märkte efteråt att jag hade svårt att varva ner.

Och så fick jag mig en rejäl duvning av en kund för en riktigt snygg logga. Som nog var för modern för en sådan organisation.

Det blev en rejäl skitdag med andra ord igår. Det var inte mycket med mig och det var nog lite för att de kommande veckorna är lite hektiska också. Fyra resdagar nästa vecka, två veckan därpå. Sen är det lite lugnare. Jag ska fly världen till halloween och ge mig till stugan för att andas lite. Det kan vara läge.

Måtte jag få det där uppdraget för räddningstjänsten så jag kan befinna mig mer i Malmö-Lund-regionen. Jag älskar mitt jobb, och jag älskar min kund i Göteborg som är så flexibel och håller ögonen öppna för mig - men alla resdagar börjar tära lite. Jag har i snitt 8-10 resdagar i månaden. på ungefär 22-23 arbetsdagar. Jag är rätt trött på att resa.

Och jag överväger allvarligt om inte nästa lägenhet ska vara längre norrut i Skåne. Har ju vänner i Bårslöv och på Ättekulla. Just nu har jag fått möjligheten att bo i en stor fyra ett par dagar, och det har varit helt underbart. Så bra har man det inte alltid. Med riktigt kök, och en yta för att måla mina warhammerfigurer, en yta för att jobba, en yta för att titta på tv och ändå en massa yta över.

Men kolla in den här babyn! Hade det inte varit för att den kostade två miljoner och inte hade nån hiss så hade jag dreglat rejält över den. Hittade ett renoveringsprojekt tre gator från Roger också.

Och så håller jag på att bli rejält sjuk, tung i huvudet och snorig. Inte bra med tanke på helgens efterlängtade spel & lek. :(

Ni vet, karlar som blir sjuka, det är oändligt synd om oss...

Länken fixad

Här är en fungerande länk till bilbombsincidenten som jag var med om i helgen...

Bomber i Beirut och födelsedag

Länge sedan jag skrev känner jag, men jag har inte direkt hunnit. Min födelsedag i år blev... väldigt speciell. Det började med natten till söndag, efter en kul rollspelssession. Kom i säng ganska sent, sov i Peter och Fridas lägenhet som jag vaktar medan de är på bröllopsresa. Skönt att bre ut sig i en fyra mitt i stan.

Klockan fem hände detta: LÄNK

Inte så mycket sömn när en bilbomb smällt utanför fönstret....

Sen en lugn söndag och sen fira med mamma. Avstämningsmöte kring arbete i Falkenberg blev till 4 timmar och i säng vid 01. Upp 05.30 på födelsedagen och iväg till jobbet. Blev två intensiva och tuffa dagar. Riktigt tuffa med lång kväll och övernattning på folkhögskola. Så det blev tyvärr inte mycket firande. Fantastiskt mycket tack till alla som smsat hälsningar!!!!!

Nu är det 100% RELAX som gäller ikväll. Ingen telefon, ingenting. Bara slappa. Det är jag faktiskt värd!

fredagseftermiddag

Blir inte så långt idag, jag har skrivit på min andra blogg (jo, jag har en till, har inte skrivit så mkt där än, men jag kände jag har en massa tankar om politik och samhälle som kanske fler vill läsa så jag la dem på en annan blog. dessutom är blogger ett bättre verktyg egentligen.

http://globalunion.blogspot.com

Men i alla fall. Intensiv dag, men kan checka av ganska mycket av vad som behövdes göras under dagen och det känns bra. Har lite småpuckar kvar men sen kan jag faktiskt säga att jag är klar för dagen. Tror jag. Hade behövt göra mer, men man måste sätta en gräns nånstans. Ska hinna ner på stan och göra lite shopping inför genomförandena på måndag. Hade hellre spenderat min födelsedag med att kramas än att undervisa fackombud. Men, men....


Kram på er!

höstmorgon

Äntligen har alla referenser blivit intervjuade för upphandlingen. Nu är det nog bara nån vecka kvar innan besked, som jag hoppas på blir positivt. Då är våren säkrad, med tanke på de andra uppdragen. Och hösten ser ut att hämta sig väl också, stormarna kommer. Nu är det bara så att jag är väderberoende vid minst två, kanske tre tillfällen. Det är inte särskilt bra.

Hade en horribel mardröm inatt, en såndär när man vaknar med gåshud över hela kroppen och känner att Ondska är i rummet, närvarande. Jag tror nån stuckit nålar i en voodoodocka eller nåt, det kan inte ha varit en naturlig mardröm.

Jag kan inte hjälpa annat än att glutta lite på Hemnet då och då. Det kommer inte vara aktuellt att flytta förrän tidigast, allra tidigast till sommaren, jag är så trött på att flytta, har haft 21 hem i mitt liv tror jag att jag räknade till och det börjar kännas trist. Men även om den här lägenheten duger bra så är det bökigt framförallt med köket, att inte kunna laga mat ordentligt, och att aldrig ha plats till saker. Och ha gäster hemma blir svårt och bökigt, man kan inte ta vägen någonstans. Jag saknar min tvåa jag hade som jag fick bara för att gubben dött på golvet ochd e behövde slipa parketten. Men den har blivit svindyr bostadsrätt nu.

Och jag är lite kinkig, för nästa bostad ska bli en bostad där jag stannar länge. Därför har jag också högre krav på den och det ska vara minst en trea. Det innebär att i Malmö kostar den runt 1,5-2 miljoner och har en månadsavgift på 3.500-6000 kronor. För er som kan er husmatematik innebär det månadskostnader på runt 8-10.000 i månaden. Den sortens utgift är jag knappast beredd att ge mig in i när vi är mitt i en lågkonjunktur. Kanske om den blir långvarig nog.

Nackdelen med att ha snålat med ekonomin så mycket som jag har i år (ta ut minimala löner osv) är att nya lån blir oerhört svårt om några år, för min årsinkomst kommer se ut som om jag vore student ungefär. Fastän firman går bra. Å andra sidan får jag väl se till att firman köper min gamla lägenhet vid det läget och så får det lösa sig på det sättet.

En sak i taget. Nu ska jag ha te först och sen jobba som en gnu.

framtiden

När jag slutade på Framfab och började på Labs i Lund, så skrev jag en sista omvärldsbevakning. Den har jag tyvärr inte kvar, vilket är otroligt synd, för den har stämt ruskigt bra.

Jag skrev där (början av 2001) att utvecklingen under 2000-talets första år skulle fortsätta uppåt och ge en stor tillväxt, men att det skulle präglas av spänningar mellan nationer. Därefter skulle en plötslig finansiell kris inträffa någon gång mellan 2008-2010, som skulle ta 1-2 år att reda ut och göra världen skakis, men att med gemensamma ansträngingar skulle man reglera sig ur den och någon gång 2009-2011 vara på gång igen, för att uppleva ett par år av "hoppfull tillväxt" med mycket spekulationer.

Denna skulle sedan grusas och avbrytas innan konjunkturuppgången fått styrfart några år senare 2012-2015 i form av en internationell global konflikt som inte då, men i efterhand skulle beskrivas som World War III. Den skulle förmodligen handla om råvarutillgång (olja) och skulle dra in ett antal länder. Jag minns inte säkert, men tror att det var någon slags dubbelkonflikt som byggde på mellanöstern vs USA+EU som sedan gjorde att ryssland gick på de regionala staterna i sin omvärld och pakistan mot indien i en kärnvapenkonflikt som inte gynnade någon av staterna.

Den konflikten skulle pågå i 3-4 år och präglas av traditionell krigföring på plats i mellanöstern, staten Israels undergång och regelbundna terrordåd nästan dagligen i olika städer i Europa (och lite mer sällan i USA). Vad värre var, det skulle inte bli ett tydligt "slut" på kriget utan det skulle vara regionala konflikter under nästan ett årtionde. Jag målade upp en ganska rejält obehaglig bild tror jag där den enda vinnaren var Kina. Jag förutsåg inte Chavez alls, sydamerika och afrika var inte mer än skådeplatser för kriget.

Efteråt var USA helt borta från scenen som stormakt, kanske till och med i sönderfall till olika nationer. Kina var en stormakt och ett sargat EU likaså, dock utan stora infrastrukturproblem. USA var kvar på kartan såklart, men var ekonomiskt bankrutt och utarmat och präglat av åratal av militäristiska ledare och problem, helt utan yttre projektion.

Nån som vill bunkra konserver, för nu är finanskrisen här. Nästa steg är en svag återhämtning och lite hopp och sen smäller det och då blir det kärnvapenanvändning. Ett gäng mellan Indien och Pakistan, Teheran och Damaskus försvinner från kartan, och kanske även lite utväxling i centralasien i värsta fall.

Positivt och bra? ;-)

Vi hoppas jag har fel. "He has been known to be wrong before"

söndag med west wing

Jag har kollat på West Wing en del medan jag målat warhammerfigurer och medan jag slappat och medan jag surfat runt lite och skrivit lite. Härligt värre faktiskt. Ska inte avslöja något eftersom jag vet att Fredrik håller på att kolla sig igenom, men uppmanar honom att snarast ta sig till diskussionerna om presidentvalskampanjen som hålls i slutet av Bartlets andra period som president. Det finns en del intressanta paralleller och frågeställningar att kunna diskutera med hänsyn till den nuvarande kampanjen som jag tycker skulle vara intressanta.

Jag sitter här i sängen och kollar resultatredovisningen och obs-kontot och ska försöka jobba lite idag tror jag. Jag har ganska mycket på min tallrik som sammanfaller dne kommande veckan. Jag tycker mitt arrangemang med varannan vecka resa, varannan vecka resfri har varit ganska bra.

Nu har jag totalt åtta-tio processer igång samtidigt och fler är svårt att hålla igång. Om jag ville skulle jag kunna expandera verksamheten, men då måste man ha en helt annan orderingång, och just nu är jag mest inne på att försöka bygga upp pengar så jag kan betala av lite lån på bil, lägenhet och så. Så det får bli att slita hårt och jobba mycket den närmsta tiden och varva det med helger som den här, där jag gör ingenting och i princip inte går utanför dörren. Det är sådana dagar man får städat och tvättat också. Och lagat mat.

Jag funkar ju så. Blanda och ge. 100% jobb eller 100% vila. Antingen eller. Det är tur de flesta känner mig så väl vid det här laget att de förstår det. Det är bra. Jag är lite svår ;-)

Men i alla fall. Jag har lite många bloggar nu. Fast jag behöver egentligen tre. En som jag bara skriver privat i (den här), en som jag skriver privata tankar i fast om allt möjligt och en som jag skriver jobbrelaterat i.  Men hur ska man hinna med det. Fast bloggande och webbgrejor är kul. Därför jag ser så mkt fram emot att lära mig mer om webbshoppar.

lördag morgon

Skulle ha tränat idag, men var verkligen kluven igår. Kunde inte somna alls, har varit så några nätter nu. Tack och lov ringde Jenny och var asbakis idag och ställde in. Så nu blev det tvätt istället, halv nio en lördagmorgon. Det enda som är bra med det är att jag faktiskt kommer få en hel dag med bara pyssla om mig själv. Mycket bra.

ny bra länk om politik som alla kan begripa...

http://www.atom.com/spotlights/kung_fu_election/

Trött på usa-valet? Spela karatespel med kandidaterna. Palin verkar rätt hård här...

Tempoökning

Okej. Min rundtur var arbete och försök till att få mer arbete. Jag lyckades. Nu har jag börjat få in lite mer jobb. Min lilla resa kostade en del men gick ändå bra med plus om man tittar på vad som såldes in. Nu väntar jag med spänning på vad som händer i upphandlingen för räddningstjänsten.

En liten solskenshistoria från idag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3449009.ab

Nu blir det jobb faktiskt, dator, telefon och lite smsande. Kram på er!

mitt i natten

Morgonen efter dagen före. Dagen var arbete och införsäljning av nya projekt för att boosta ekonomin. Kvällen var middag med Uri, fantastisk som vanligt. Och sen blev det socialt och nätverkande och lite kompis dessutom, och alldeles för mycket öl i samband med tittande på amerikansk fotboll.

Idag blir det morgonmöte och hemresa.


10.20
Sitter på tåget. Var smart nog att räkna ut att med Easy-E skulle det bli alkohol med i bilden och bokade därför förstaklass hem för hundra kronor extra. Sitter som en prins och på ensamsäte så ingen kommer att komma för att störa.

RSS 2.0