stora Z

Oj, vad trött han var efter en rejäl fest hos B&J i Eksjö. Det hade spelats Rockband och grillats, druckits öl och drinkar och till och med shot ur urdiskade hagelpatroner, manligt värre (det du F, det har vi inte ens gjort på dina fester). Det hade varit en otroligt rolig helg, men han var trött, om än inte särskilt bakis, när han skulle köra hemåt. Det gick bra, även om resan kändes lång.

Nu var han hemma i lägenheten igen. Bäddsoffan skulle nog snart bytas ut tyvärr. Det märktes stor skillnad att ha sovit i favoritkällaren hos B&J, den sängen var nästan magisk, aldrig en dålig natt där. Han gillade källare. Svalt, skönt, riktigt mörkt när man skulle sova. Om den källaren haft en dörr upp till övervåningen hade den verkligen varit det perfekta platsen att leva på. :=)

Men hans hem växte på honom. Det började mer och mer kännas som ett hem. Men han skulle behöva byta bäddsoffan som sagt. Den höll inte riktigt för vardagsanvändning, det hade redan gått två spjälor undertill. Den var ju gjord för att vara soffa, eller tillfälligtvis liggas i. När den fick vara säng på mer halvpermanent basis så märktes det snabbt att den inte riktigt höll måttet. Den hade börjat "ligga ner sig" i mitten och två spjälor hade som sagt redan knakat rejält, även om de inte spruckit rakt igenom riktigt än. Bara nästan.

Så det fick väl bli en säng. Men problemet var att han ville ha en säng som var ganska hård. Dels för att han var en stor pojke, och dels för att han skulle kunna använda den som soffa på dagarna. Dags att titta lite på kuddar som kunde funka för ryggen. Han hade fått perfekta kuddar av mamma en gång i tiden, men de hade han sålt när han lämnade Göteborg, eftersom de var alldeles, alldeles för stora för att ta med sig till en minilägenhet och kuddar kunde man inte lagra i fem år hur som helst. De hade varit stora och rejäla.

En annan utmaning med lägenheten var att den behövde ständigt städas. Ständigt, eftersom det var många saker på liten yta, och han skulle snart behöva köpa lite mer hyllor och annan förvaring för att få allting på plats med mediabitarna.

Imorgon skulle skolorna börja. Det låg två utanför fönstret. Han undrade exakt hur högljutt det skulle bli runt åtta imorgon. Å andra sidan kanske det var en bra väckarklocka.

Ventilation, förvaring, ny säng (efter löning). Just det, hade mamma kanske kvar nåt stort foto på honom från när han var 4-5, det togs ju foton på honom då, han skulle behöva en förstoring på sig själv från då. Han hade tydligen varit söt som liten sa de. :)

Nå, nu skulle han försöka, försöka, sätta in klädstången och flytta över skjortorna till nya garderoben. Han hade tonvis med jobb i veckan att göra. Upphandling, researchprojekt, och sen Göteborg på fredag-lördag. Möte med flygplatsprojektet på fredag eftermiddag och sen hem till F&E för att titta på miraklet. :)

Och så var det Malmöfestival. Något han skulle undvika rejält förutom för att testa lite mat. Och imorgon gick frågesportprojektet in i ny fas - inom en månad var man förmodligen igång....

Och så hade han rett ut lite mer av sig själv också, och den där kvällen med rökelse och ljus hade gjort underverk, liksom stödet från människor nära honom. Som vanligt. Det var skönt att få låta livet handla om honom igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0