lajvdags

Idag är det lajv igen. Jag ska spela "Peter" - en helt vanlig kille. Det kommer bli kul.

Nästa vecka är sprängfylld med roliga grejor och liiiite småjobbiga i början av veckan. På tisdag är det vampire-kampanjen Decades, på torsdag kommer Uri ner, och sen är det lugn och ro och avslappning och spel med Bennie, Benny och Uri hela helgen. Jobbmässigt ska jag på ett ganska kul möte på Handelsbanken och så ska jag ut på en av skolorna, den första där jag ska agera FN-ordförande (12-13/4).

Det kommer bli skoj, känns som ett riktigt röj, men hej och hå vad kul det ska bli. Och sen är det Jonas 30-årsfest helgen efter påsk, och sen är det förmodligen en snabbtur till Malmö helgen efter, kanske med spel med grabbarna och hämtning av orm på söndagen - och helgen efter det ska jag till Riga och sen är det maj....

Kaffet är beställt: 20 paket mamma, 3 paket Pauline, 10 paket Maria. Jag har lagt ut så länge, men 25kr* antal paket får gärna samlas in av moderskapet så det blir lättare att komma åt pengarna sen.

Ha det gott, nu ska jag förvandlas till "Peter".


dags att sova

Så var dagen till ända och jag ska sova. Imorgon finns det träningsbehov, förberedelse för lajv och egentligen lite jobb också, men jag tror jag spar det till söndag. Har tittat på Forrest Gump. Jag blir både glad och lite sentimental när jag ser den filmen, ett porträtt av hela Amerikas moderna historia och hur enskilda livsöden ibland både kan driva och drivas av världens skeenden. De enda som säkert kan nå "lycka" är de som lyckas leva här och nu, med fokus på varje ögonblick som ett magiskt moment i tillvaron.

Hmm, intressant. Nu ska jag sova på saken.

EU och dagarna som går

Igår fick jag verkligen rycka in... mitt i brinnande arbete för att få upp hemsidan på jobbet (vi ska ha nylansering på måndag och det är ju alltid mycket att göra i sista minuten). Då ringer en av mina andra kontakter och behöver akut hjälp att få in en EU-ansökan för ett projekt så det var att packa väskan för en spännande dag där 70 sidor text gicks igenom, bearbetades och fixades.

Kul när det händer spännande saker, men idag är man lite urlakad, fast ganska nöjd. Jag hoppas dagen blir en bra och effektiv arbetsdag så jag kan känna att jag verkligen får vara ledig ikväll, behöver lite downtime. Ingen stress eller så i kroppen, men lite lätt behov av att göra "ingenting".

Och så behöver vi verkligen städa också..... (jag kan höra mammas röst i huvudet, då är det dags). Vi behöver en riktigt bra Viledamopp, golvtorkningsutrustning saknas.

Nu ska jag börja jobba. Tjingeling!



:::  12:06  :::
Dags att åka och handla lite till lunch. Jag vann för övrigt en av de två platserna i vår tävling på jobbet och får åka med till Nice den 7-10 juni.

Grötfrukost

Har varit skönt att få sova en hel natt, jag börjar ju bli gubbe redan så jag har fått en ful ovana att springa upp och gå på toa mitt i natten. Men i natt fick jag sova hela natten. Härligt.

Gröt till frukost, ett sista hälsoryck innan påsken (när jag misstänker att det blir en utmaning att äta hälsosamt. Bennie, Benny, Uri och jag i samma hus i flera dagar... det är inte helt lätt).

Måndag morgon

...inte den bästa tiden på veckan. Men lite kaffe och en rejäl macka från Knegarfiket så är man igång!



16.20:
Bussen går om 19 minuter. Ikväll blir det rollspel - TJOHOOOO!

laddat för nästa vecka

Det är en vecka med ganska ledigt i kalendern, men ganska mycket saker att göra på det vanliga jobbet. Nu sitter jag och har insett att man kan bli ganska brun på vår Öfvre Terrass och att våren börjat komma till Göteborg. Och så är sommartiden här vilket är rätt skönt med tanke på att jag har svårt för mörka morgnar.

Jag måste verkligen bli rik snart så jag kan köpa en vinterlägenhet i Spanien...

image67

Den skulle jag kunna leva med. Undrar hur varmt det är i Spanien i Oktober och november. Och i februari och mars. Om man bor där fyra månader om året och är hemma sådär lagom i december...

Jaja, man kan ju alltid drömma. Nu ska jag försöka ta och sova lite så att jag orkar gå upp halv sju imorgon. Någonting säger mig att jag inte lär studsa upp lika enkelt som jag gjort innan i helgen...

Vi hade förresten visionsmöte i den lokala kyrkan idag, ska bli intressant att se vad som händer. Det ska byggas ett nytt bostadsområde med 3000 personer här om ett år och det lär ju få stadsdelen att leva upp lite, vilket kan vara trevligt med tanke på att det är ganska mycket kontorsbyggnader och sådant runtomkring.

Och snälla, snälla, låt Poseidon göra om det här till bostadsrätt... *elakt skratt*

Nu... sova.

Lördagsmorgon

Det är märkligt... varenda morgon när man måste upp tidigt så är det usch och fy och ynk och "jag kunde sovit tre timmar till MINST"... och så är halva dagen helt förstörd för att man tvingas gå upp för tidigt.

Men på en lördag när man kan vara uppe sent och sova länge... då blir man SKITtrött halv tolv och måste lägga sig - och vaknar halv åtta pigg och utsövd. Varför kan man inte göra det de andra dagarna? Nu tvingade jag mig att sova en timme till bara för sakens skull. Märkligt värre.

Imorgon är det sommartid förresten, det är rätt bra att komma ihåg. Man kan läsa mer om sommartid på wikipedia.

Nu ska jag snabbsurfa på lite saker och sen blir det träning (de öppnar inte förrän tio, vilket är lite slött må jag säga... hoppas bara att mitt kort fortfarande gäller, jag köpte kvartalskort).

Ciao.

Kaffedags

Om det är någon av er tre som har en kaffemaskin som behöver nytt kaffe så är NU en bra tidpunkt att  beställa, senast på tisdag....  (vi har en liten intern tävling och jag ligger preciiiis under gränsen för andraplatsen).

Annars är det fredag rent allmänt och jag ser fram mot en härligt lugn helg. :)

Back to work! Ciao!

en stilla afton...

Snart är ännu en dag till ända och det blir många bra dagar på varandra.... iag har jag varit på säljmöte, bokat nya säljmöten, sålt in ett litet jobb, fixat konsulter som ska göra jobbet, tränat, ätit sushi och kollat på TV samt löst problem åt min chef på det vanliga jobbet.

Har ytterligare en arbetsdag imorgon som nog kommer bli full av action, och mycket pappersarbete som jag måste fixa. Ska få min första ordentligt anställda - och det är inte helt enkelt med alla papper som måste fixas. Men, men, det måste ju göras.

Sen är det dags i helgen att ta tag i och ordna med alla privata betalningar. Det är inte klokt, jag läste i Swedbanks tidning att en normal person omsätter mellan 10-20 miljoner under sin livstid. Det är lite bisarrt.

Fredrik är hemma hos en barndomskompis idag så jag har huset för mig själv, men har tagit det väldigt lugnt ikväll. Ska ta en macka och kolla lite film, sen blir det sängen.

Nattinatt

Soligt i Göteborg

Jag börjar bli slapp på att uppdatera här, det får jag skärpa till mig med. Det är bara så dumt på många sätt, jag har ju tyvärr en helt öppen blogg och det gör att jag inte vet vem som läser, så ibland får jag sålla lite grann eftersom det kan vara folk som jag har ansvar för som läser.

Idag var det toksoligt i Göteborg. Kallt, men soligt. Såpass soligt att man kunde sitta på Sydvästra Balkongen, även kallad Solbalkongen och ha ett möte. Den ska inte blandas samman med den andra balkongen på samma plan, den Nordöstra Balkongen eller Morgonrodnadens Balkong. Den ska inte heller blandas ihop med Öfvre Terrassen som pekar åt samma håll men är dubbelt så lång och en våning upp.

Den här lägenheten kommer vara guld värd. Jo, alltså, om den nån gång blir bostadsrätt. Tills dess är det en schysst lya.

medan regnet faller...

Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen. Det brukar betyda antingen att jag (a) har så mycket kul på gång att jag inte tänker på att jag har en blogg eller (b) att jag är för stressad. I det här fallet har det mest varit A. Det har visserligen varit en del saker att ta tag i, men det har varit hanterbart och utan stress hela tiden, vilket jag tycker är hur skönt som helst. Det innebär inte att jag inte har massor att göra och lösa, men det är hanterbart i vilket fall.


Nu sitter jag en sen lördagkväll efter bio och en intressant utbildningsdag. Imorgon blir det träning och sedan lite relax innan jag ska fika vid fem och sen på TD:s lilla fest, för att gratulera till att han fått sin psykologlegitimation. Får väl se om jag kan hitta en bra bok att rekommendera honom eller köpa till honom. Short history of myth eller Blink borde båda fungera som små intressanta tankeväckande historier.

Jag tänker som vanligt mycket, är inne i en fas där jag funderar på alla mål jag satt upp för året - dags att utvärdera snart när nu första kvartalet går mot sitt slut. Jag har redan börjat inse att det är svårt att ha för MÅNGA mål, och i vilket fall ska de nog rangordnas. Endast ett eller två kan vara primära och sen får resten vara sådana som stoppas in däremellan.

Men det är inte som att jag har något världsrekord i tempo. Jag tar det väldigt piano med allt jag gör, för att vara mig. Och det är inget fel i det heller egentligen, vilket också känns skönt. Samtidigt känner jag att jag har mer att ge. Men just nu är det en kamp för ATT lära sig göra saker långsamt och med långa tidsperspektiv.

I veckan hade jag min första utbildning med JF som ska börja jobba för mig. Det kommer bli intressant. Jag ska börja sätta henne i arbete så snart jag bara kan och därmed frigöra en hel del tid för mig - om allting funkar som det ska.

Just nu kan man säga att jag går på sparlåga på jobbet. Jag gör mina timmar, men inte mer. Det beror inte på bristande engagemang som sådant, jag bara känner att jag måste försöka få lite perspektiv och inte brinna så mycket för saker. Jag har tusen idéer och tusen planer - alltid. Ni som känner mig vet att det är så. Det betyder inte att jag inte tror på dem, eller inte vill genomföra dem alla. Men verkligheten knackar på ibland och då finns det bara 24 timmar på ett dygn och en del av dem måste man använda till att sova.

Som nu, till exempel. :)

God natt, sov gott.

uppdatering av livet

Hej och hå. Var hos tandläkaren igen, fick förlängt recept på penicillin, infektionen har inte gett sig. I eftermiddags lossnade locket som han satt för hålet, men jag ska förmodligen dit imorgon igen och fixa till det.

Annars har det rullat på som vanligt. Ganska måttligt tempo på jobbet, men en del intressanta förvecklingar som jag inte kan gå in på här, eftersom jag inte har styr på läsekretsen. Det får bli något för familjen.

I övrigt känns det härligt att våren börjat titta fram, att man kunnat ha balkongdörren öppen och att man njutit. Det är härligt när våren trippar på.

The Ark vann melodifestivalen, inte helt otippat. Vi käkade paj och röstade intensivt. Och The Ark var bra, bästa bandet, mest professionella. Men ändå en del bra låtar.

"Baby, I'm the worrying kind" - en klar hit.

träning återupptagen

Smärtan i tanden börjar äntligen komma ner på hanterbara nivåer. Jag har varit trött hela veckan, förmodligen pga infektionen i gommen som gjort att jag velat ta små eftermiddagstupplurar hela tiden. Men nu börjar jag kunna vara mig själv lite igen.

Snart är det dags att analysera första kvartalet av mina mål för 2007. Man kan väl säga att januari gick bra, februari blev lite tillslappat, mycket bröts när jag försvann till Brasilien, men jag känner ändå att jag är på rätt väg.

Lördagsförmiddagsträning är för övrigt mycket, mycket bra. Det är ett bra sätt att göra något vettigt av förmiddagen på helgen och en riktig kick för att komma igång. Man kan med gott samvete vara slapp resten av dagen, väl medveten om att man fått svettas, så efter 1,5 timme på gymmet känner jag mig fräsch.

Nu gäller det ju bara att göra samma sak ett par gånger i veckan även framöver så att vikten kommer ner. Målet står fast, men jag måste öka takten, för februari blev plus minus noll i statistiken.

uppdatering av tanden

Ja, dagarna rullar på och några spännande nyheter har jag inte mer än en uppdatering av tanden. Jo,f örresten, jag ska till Riga i april och hälsa på en kompis (han som ska börja i frälsningsarméns officersskola i höst). En liten galen idé, men varför inte :)

I övrigt.... tja, efter den utdragna tanden har jag haft rejält ont och igår var jag hos tandläkaren, och jodå, en rejäl infektion - det stank som en kloak ur munnen när de rensade ut varet. Blärrk!

Sen skrapade de och fixade och satte i en tamponad som jag ska plocka ut imorgon och så har jag fått penicillin som jag ska ta i tio dagar.

Och så har jag blivit intervjuad av en psykologstudent som skriver om lajv, och tja, sen rullar resten på. Det har varit mkt rollspelande och mer ska det bli :)

Åstorpsbesök

Ja, första dagen på Åstorpsbesöket avklarad, med en liten tur till Österlen för att sköta bokföringssnack, och besök i Eslöv på vägen hem hos den bästa Stjärnurmakaren i landet. Uppmanar alla släktingar och vänner som läser och behöver klocka att handla den i Eslöv på Stjärnurmakarna och hälsa från mig så blir det bra priser ;)



Annars är allt väl. Bjuden på äggakaaaga till lunch och köttminestrone till middag. Och tanden är under hjälplig kontroll - ÄNTLIGEN. Hade vansinnigt ont inatt och i förmiddags, men nu är den relativt lugn och jag hoppas den ska förbli så, för nu börjar jag bli trött på det.

Ny energi och kraft när lördagens äventyr närmar sig och sen blir det spel på söndag, vilken härlig helg det ska bli. Fast lite saknar jag Göteborg, vår lägenhet och min häftiga roommate. Hoppas du får en bra helg Fredrik!

RSS 2.0