lite hektiskt

Lite väl mkt att göra, så jag kan inte hänga här precis....


Brasilien närmar sig

Hjälp, det är redan onsdag och jag ska åka till Brasilien imorgon. Idag är det massor kvar att göra på jobbet. När jag kommer hem ska vi städa och jag ska packa inför Brasilien - och imorgon ska jag hålla utbildning större delen av dagen. Det kommer bli intensivt värre, det ska bli skönt när jag väl är på tåget upp.

NI lär få höra av mig även i Brasilien tror jag, det kommer att bli väldigt spännande.

Ha det gott!

Snart skåne

Nu ska jag lägga mig och när jag vaknar ska jag till Skåne :) Det gillar vi.

Tokborrat

Nu har jag varit hos tandläkaren igen. Det måste vara ett lukrativt yrke, hittills har det gått 2.700 och vi har en lagning till och sen ska han dra en visdomstand så minst 2000 till ska han ha. Huga.... fast jag tänkte sänka mina kostnader för framtida tandvård genom att rekommendera dem att byta leverantör av dentalprodukter....

Mamma, kan du skicka mig Jimmies mailadress? Om jag kan få min tandläkare att spara ett par tusen om året på att byta leverantör så kan jag säkert få gratis tandvård. Och så ska jag sälja dem en kaffemaskin så de kan få en fräsch espresso närhelst de vill.

Nåja, nu väntar jag på att bedövningen ska släppa så jag (a) kan prata igen och (b) kan äta lunch.

Under tiden försöker jag skriva lite texter till en hemsida åt en vän. Ikväll ska jag och Fredrik gå och se The Departed på bio. Men tror någon att jag kom ihåg att använda mina biocheckar? Neeeeeejdå... smart. Nåja, då finns de kvar till sen. Sen ska vi gå upp på Heaven23, som är baren längst upp på Gothia Towers, och äta räkmacka och dricka en cola light. Inte så dumt!

måndag morgon

Ahh, ännu en härlig måndagsmorgon. Sov inte så mkt i natt, men det var mitt eget fel, fastnade i Firefly (tv-serie) som jag hade på datorn. Dumt när man ska upp och jobba, men det var bra avsnitt.

Nå, nu sitter jag på jobbet och har fått i mig några frukostmackor (och gott kaffe). Dags att sätta igång.

En väl nyttjad dag

Vaknade vid nio imorse och städade lite efter folket igår, sen gick jag till gymmet för träningspass och lite snack med sjukgymnasten innan jag åkte till Nordstan och shoppade lite på Akademibokhandeln.

Nu slappar jag i soffan och kollar film. Sen kommer det lite kompisar över för lite mer filmkoll. Ska försöka skriva lite rollspelsgrejor också nu. Idag är det dessutom snacksdag.... very good.

Fredag

Ja, veckan rullar på i god takt får man säga. Det skulle ringts en del sälj idag och lite har det blivit, men lite mindre än jag hade hoppats på. Nåja, nu har jag allt material klart att skicka ut och då blir det lättare.

Det gick bra på mötet igår, så nu ska jag bli spelledare för FN-rollspel och det ska bli spännande. Det blir väl mest utbildning i vår, men sen lite grann i höst. Bra att kunna bygga ut verksamheten och det är dessutom med en motpart som har en hel tyngd rent kontaktmässigt, så det blir skoj.

Annars är det en trevlig helg som väntar. Det har varit en ganska intensiv vecka, men jag har ändå inte jobbat mer än en enda kväll och känt att jag haft koll på och bra ordning på min tid. Det är bra.

arbetsvecka

Nu börjar flödet komma igång igen och jag börjar hitta arbetsrytmen. Det är skönt. I eftermiddag ska jag börja diskutera och förhandla om att eventuellt jobba lite extra som handledare för FN-rollspel i skolor, där eleverna får ta på sig roller som olika länder och skriva resolutioner och liknande.

Det kommer bli kul, hoppas vi kan komma överens om priser och annat.

Annars allt väl, blev inget Oslo i helgen - TJOHOOOOO! Lite ledig tid. :)

tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren för första gången på... evigheter. Jag sa att det var fyra år sen, men i verkligheten var det nog... ja, fler i alla fall.

Det var inte SÅ farligt, inget som var katastrofalt. En av visdomständerna har tydligen hål som är lite större och så fick jag gjort en lite mindre lagning idag som var klar på tio minuter. Sen är det ett vanligt hål också, inte så blodigt med andra ord för att ha varit så länge.

Nu har jag precis provat 7-11lunch, undrar vad min mage kommer säga om den saken. Idag sov jag länge, till nästan halv nio. SÅ skönt. Jag hade som ambition att gå upp och träna i morse, den ambitionen fick förvandlas till eftermiddagspass istället, för att gå upp vid halv sju för att träna är verkligen inte min grej.

Annars rullar veckorna på, det är rätt hektiskt framöver, men just i detta NU blev min Oslohelg avbokad så jag har faktiskt en ledig helg. Halleluja vad skönt. Nästa helg är det Helsingborg och spel med grabbarna. Förhoppnignsvis kan jag sova hos mamma (hon får veta det genom att läsa bloggen, smidigt va?) och sen låna bilen på söndag när jag ska ner en liten kortis till Andreaskyrkan innan jag ska hem igen på kvällen till Gbg.

Ja, det var en lite kort rapport om livet i världen. Mer kommer senare.

På tal om så var det en utmärkt artikel i Metro idag av en krönikör som skrev om pappans rättigheter. Visste ni att pappor som har "gemensam vårdnad" och därmed har barnen varannan vecka oftast har dem från onsdag till söndag. Fem dagar varannan vecka. Inte måndag till söndag eller onsdag till onsdag. Varför är det så? Det är ju inte gemensamt. Svaret ligger i pengarna. Om pappan har barnen max 10 dagar i månaden så är han underhållsskyldig fortfarande. Därför är oftast gemensam vårdnad upplagd på det sättet. Intressant och tänkvärt.

Jag har som förhoppning under 2007 att inte bara skriva om vad jag gör på dagarna, även om det kanske är kul för närmast sörjande, utan även dela med mig av lite mer tankar om tillståndet i världen. Jag tror t.ex. att vi kommer få en liten kort nedgång i ekonomin under 2007-2008 för att 2009-2011 uppleva en stor och radikal uppgång. Nån gång mellan 2012-2014 tror jag dock tyvärr att vi får se en omfattande global nedgång följd av en konflikt som startar någon gång mellan 2015-2020. Den kommer nog börja som en regional konflikt, (mellanöstern, pakistan och nordkorea är de mest uppenbara målen idag, men det kan tillkomma nya i t.ex. latinamerika eller andra delar av Asien), som sedan växer till en global konflikt.

Så som världen ser ut tror jag att vi har

BLÅ LAGET
USA
Storbritannien
NATO
Sydkorea
Japan
Australien
...med stöd av
EU
tigerekonomierna i Asien
Indien

RÖDA LAGET
Iran + arabvärlden
Venezuela + stora delar av Sydamerika
Nordkorea
(eventuellt Vitryssland)
Stora delar av Afrika

NEUTRALA
Kina
Ryssland (om inte Vitryssland går med)
Skandinavien
Frankrike

Ja, ungefär så. Jag tror inte det kommer vara i första hand ett militärt krig, inte i de civila delarna, även om det kommer vara den största konflikt världen sett sedan andra världskriget. Primärt kommer krigföringen vara ekonomisk och digital. Internet blir för första gången ett slagfält i ett krig. Dessutom kommer terrorism att spela en extremt stor roll som aktivt vapenslag och det kommer bli en våg av rasistiska tendenser och främlingsfientlighet.

Därefter kommer en normalisering och en tillväxtperiod på ytterligare 60-70 år innan det är dags igen.

Vad baserar jag då detta på? Dels intuition, som ju är helt ovetenskaplig, men även på tendenser i tillväxten. Vi har haft flera perioder med stark tillväxt och däremellan ganska tunga problem. När generationsskiftet från 40-talisterna är komplett kommer vi att ha en hel del problem i många västländer och ekonomin kommer att ansträngas. Dessutom kommer oljan snart ta slut och om det inte händer något inom kort så kommer det bli en kamp på kniven för att säkra upp det lilla som finns kvar. Som sagt, i första hand ekonomiskt, men till slut kommer de fattigaste nationerna att drivas in i en våldsspiral som gör att de antingen kollapsar själva eller tar till vapen mot andra.

1900-talets första två årtionden såg en enormt stark utveckling efter en lång, lång period av relativ fred i de starkaste ekonomiska länderna. Sedan freden i Wien 1815 hade inte Europa haft någon större, tung konflikt som berörde många länder. Nu var tekniken i sitt esse och radikal utveckling skedde hela tiden inom många områden. Många blev rika i perioden 1880-1910 på grund av teknisk utveckling och nya marknader som öppnade sig, samt en omställd ekonomisk situation där industrialiseringen började nå alltfler länder.

Därefter blev spänningarna för stora rent politiskt och ett förlupet skott i Sarajevo ledde till ett krig av prestige i en slags kamp om makten (eftersom nationerna fortfarande hade samma nationalstatstänk som de haft i början av 1800-talet och inte hängt med i utvecklingen). Därefter vidtog en period av ångest och så ännu mer framtidstro, ekonomisk boom och sedan total krasch 1929, varpå det bara var en tidsfråga innan nästa krig skulle komma.

Min teori är att dessa faktorer snart sammanfaller:
1) Att tiden springer ifrån nationerna som fortsätter i ett gammalt tänk och därför reagerar på ett gammalt sätt på problem och därmed försöker lösa det på "fel" sätt, varigenom man bara uppmuntrar konflikten (detta är t.ex. redan fallet med "kampen mot terrorismen", man försöker fårn USAs håll behandla det som man gjorde under kalla kriget).
2) Moderniseringen (industrialismens steg II, när staterna kan börja höja levnadsstandarden på medelklassen) börjar nu nå de mindre utvecklade länderna och därigenom öppnar sig nya marknader, samtidigt som vi är mitt i ett teknikskifte där Internet och kommunikationen mellan människor förändras.
3) Vår ekonomi har präglats globalt av en enormt stark tillväxt, vilken kommer att behöva korrigera sig förr eller senare, där man hela tiden skruvar upp förväntningarna på hur mycket företagen ska tjäna och därigenom bäddar för att pressa de människro som jobbar allt hårdare. Den ekonomiska pressen skapar ett konsumtionsbeteende som gör att tillgången på råvaror och förädlingsindustri sätter hög press på nationerna.

Vi pressades in i konservatismens fälla i slutet av 1800-talet. Kanske nyliberalismen pressar in oss i en ny fälla i början av 2000-talet, risken är bara att vi därefter kommer att få pressa in oss i en socialistisk fälla som också leder till kaos. Men det är på längre sikt det.

Nu ska jag sluta skriva om min tredje världskrigsteori, för jag är inte professionell analytiker. Men ibland är det roligt att dela med sig av tankar.

Andra förutsägelser som inte heller är så muntra är att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen till nästa val, det är dock ingen högoddsare.

Nu har jag varit och tränat också, och käkat lite pastasallad med Fredrik innan han ska iväg och träffa en kompis, den store J____, Göteborgs yngsta rektor. Väldigt trevlig kille. :)

Lev väl!

Flitens lampa

Idag har jag verkligen varit duktig. Jag gick upp vid sex i morse, fastän jag inte somnade förrän sent. Jag hade bestämt mig för att försöka få ut så mkt som möjligt av dagen och känna att jag fått gjort saker. Och det fick jag. Att vara på jobbet halvåtta... puh vad trött man är, men med lite kvalitetskaffe fixar sig det mesta. Förhoppningsvis får kusin Maria paket i slutet av veckan eller början av nästa. :)

Nu har jag dessutom hunnit med att ha utbildning i ett webbverktyg, och jag har fått gjort MASSOR idag på jobbet. Det känns väldigt skönt att sitta ner efter en dags slit och känna att man verkligen gett allt och vara väldigt nöjd med sig själv :)

Nu ska jag slappa och inte göra nånting vettigt alls på några timmar innan jag ska sova.

rödvin och mensblod

Igår hade vi lite informellt inflyttningslajv/inflyttningsfest. Alla gäster fick en roll och sedan lajvade vi i tre timmar, en dysfunktionell familj vars familjeöverhuvud, den rika Ivar Bennett, gått hädan. Jag tyckte att min roll ändå hade det ganska bra, men se vad jag bedrog mig, när jag i slutet fick veta att min son inte var min son, utan min bror. Ivar hade förfört min hustru redan i unga år och hon hade fött en son som jag fostrat som min. Nåja, man måste ha varit där för att förstå, det var i vilket fall fantastiskt kul!!!

Efteråt blev det lite partaj. Någon skvalpade rödvin på vår vita soffa och en stackars flicka som reste sig för att gå upptäckte att det läckt lite.... rakt genom binda, byxa och ner på soffan. Stackare. Det blir intressant.

Idag har jag
a) sovit
b) lagat frukost till Fredrik, efter löfte om detta (Bacon, Egg & Tomato Sandwich)
c) varit och jobbat (en investerare kom till jobbet idag för ett möte)
d) tränat (trettio minuter på cykeln)
e) duschat
f) gjort middag (bara för att jag kände för det)

och nu ska jag slappa några timmar innan det är dags att ge sig in i en ny jobbvecka. Tjingeling

kort rapport

Ska kolla på film nu så det får bli en snabbis.... har varit hos optikern idag, ska försöka med linser igen och se hur det går. Har fått löfte om telefontid med rätt läkare den 24e och det är ju bra. Imorgon ska det bli lite lajv i lägenheten.

Nu, film!

benet

Nu har jag även ringt hemtjänsten för att få kopia på deras intyg och försökt att boka tid hos läkaren, det visade ju sig vara helt omöjligt. Nästa tid var i februari när jag var i Brasilien. Så jag får en telefontid med nån läkare jag inte ens känner den 24e. Från att ha fått perfekt vård när jag var akut sjuk så är man nu på utsidan.

Till råga på allt har det börjat "knaka" i ena leden, den som varit trasigast, yttre ledbandet, när jag böjer på benet. Det gör inte ont, men det känns konstigt under huden ,man känner hur det rör sig. Mycket skumt. Lite orolig blir man ju med tanke på att det inte är helt helt till att börja med.

Får hoppas läkaren kan bringa klarhet i det. Imorgon kan jag gå in på avdelningen och leta efter läkaren rent fysiskt. Annars får jag väl åka till Eksjö och låta Dr. Lagerström röntga mig rejält så jag har lite att kolla på: En av hans kompisar är ju ortoped så jag kan nog få lite hjälp om det behövs.

Nu måste jag gå, ska snart med tåget.

SJ

Det var enklare förr, då hade man silverkort och kunde bara stiga på tåget när man kände för det. Det har jag inte längre, så nu är det kvitton och beställningar och annat mekk. Jag svär, den dagen jag tjänar tillräckligt i egna företaget så kommer jag skaffa silverkort igen, det är ett som är säkert.

Det kostar som sjutton, men så mkt tåg som jag åker är det definitivt värt det. Bara att slippa sitta timmar i telefon och hålla på med felbokningar, som nu när jag bokat en biljett till fel vecka. Suck.

Imorgon blir det Malmö, men ajg har inte pratat med någon därnere direkt, jag ska bara ner och vända i princip, kommer hem igen på kvällen. Jag börjar komma på benen igen, det känns skönt. Har bokat tid hos optikern för att göra ett nytt försök att pröva linser, och även bokat tid hos tandläkaren.

Det rullar på, helt enkelt. :)


På väg tillbaka

Febern börjar ge med sig, även om jag hostar en hel del och är väldigt, väldigt trött hela tiden. Hjärnan har dock vaknat så idéerna kommer farande som vanligt. Nu är jag snart igång igen - TJOHOOOO!

Rapport från sjukstugan

Jag har insett att något jobb blir det inte imorgon, inte så att jag åker dit i alla fall. Vissa saker måste jag ordna till så att någon annan kan ta över dem nu när jag inte är på plats, men det blir rast/vila på stället imorgon också till väldigt stor del. Det här ingick inte riktigt i planen för den här veckan, men men...

Febern var på väg ner innan, ner mot 38 grader, men nu ikväll är den uppe på 39 igen och jag är lite snurrig. Mycket vatten, mycket Echinacea och mycket mintté, samt rejäla doser av panodil och tigerbalsam. Mer kan man inte göra precis.

Nu får jag ta och sova en stund till tror jag. Ta hand om er alla därute!

combat fatigue

Oj vad trött jag var på vägen hem. Sista två dagarna var jag nöjd, men ganska sliten och trött och hängig. Jag är inte byggd för att åka på partysemester riktigt. Kom hem igår och var mycket mycket nöjd med att få se min säng igen.

Funderade kort på varför jag var så hängig. Termometern gav svaret. 39 graders feber. KAN vara därför jag varit lite sliten sista dagarna nere på Playa?

Nu blir det vila, echinacea, buljong, panodil och alla tänkbara huskurer. Dålig tajming, väldigt dålig faktiskt. :(


Sista rapporten fran provinsregeringen

Kampanjen gar mot sitt slut. Sista kvaellen har infunnit sig och medan resten av trupperna gor ett sista utfall mot nattlivet kommer undertecknad ansvara for hemmabasen och varva ner for att sedan resa imorgon bitti.

Det har varit en fantastisk resa, utan tvekan. Vi har vid middagen ikvaell gatt igenom allt som vi varit med om. En sak aer i alla fall helt klar, det aer otroligt skont att komma bort fran Sverige mitt i vintern och fa njuta av lite sol.

Vi har varit ett grymt team, som kompletterat varandra vael och som lyssnat pa varandras onskemal, och verkligen haft det helt friktionsfritt. Baettre reskamrater far man verkligen leta efter.

Den kanariska provinsregeringens kommunikationsminister vill daerfor passa pa att tacka foljande personer for deras insatser under var resa:

*) Staederskan, som gjort ett fantastiskt jobb i var laegenhet varje gang hon varit daer.
*) Charlotte, servitrisen pa Scandic, som med sitt leende och sin tokigt galna energi staendigt sett till att vi fatt allt vi behovt. Tummen upp!
*) Eva, inkastare pa Spy Bar Playa del Inglés som varit en kanonkaella till inspiration (och igar fick vi aentligen passa pa att besoka hennes bar)
*) Toro Negro II, restaurangen som blev vart stamstaelle. Var forsta, sista och nyarsmaltid gick alla av stapeln daer.
*) "Skoldpaddsfiket" daer vi spenderat manga haerliga eftermiddagar med en kall ol eller laesk
*) Corona Roja Supermarket, daer vi fyllt pa forraden infor varje kampanj
*) Gaenget fran Stockholm for en kul forfest!
Det finns nog manga andra som bor tackas av alla vi mott, men tiden rinner ivaeg och regeringen gor som i EU, flyttar hela sin bas fran Gran Canaria till Sverige igen.

Vi hors snart igen!

Playa del Inglés, del II

Ja, nu sitter jag nere i restaurangen. De lät mig plugga in min laptop fastän de inte fick.... fattade inte varör förrän jag insåg att de faktiskt har trådlöst öppet nätverk, så jag kan surfa på egen hand. Mycket prakiskt får man ändå saäga.

Oj, nu kom det söta flckor förbi *tittar* nä, inte SÅ söta.

Min hals har fullständigt lagt av i klimatförändringen, ananrs är allt på topp. Sangría, härlig mat och trevliga kvällar på balkongen. Vi har upprättat en egen provinsregering och delat ut ministerposter. Vårt suveräna territorium består av ungefär 45 kvadratmeter. Det är ett litet land, men det är vårt, och från det utövar vi fullständig makt över de kanariska territorierna.

I regeringen återfinner vi:

Kommunikationsminister: Björn
Sol & Poolminister: Fredrik
Spritminister: Jonas
Ledighetsminister: Hans

Dessa är de vikigaste posterna. Mindre poster finns också, som matminister, lekminister, brudminister, säkerhetsminister och en rad andra. Men tillsammans är vi ett starkt gäng som framgångsrikt leder vårt folk till glädje och trygghet.

Länge leve den provinsiella kanariska regeringen och det svensk-kanariska frihetspartiet!!!

Viva España

22 grader, lite blasigt, och st`ralande sol. Jag borjar undra varfor jag overhuvudtaget inte gor som kusinen min och flyttar ner till ett land som vet att uppskatta varme.

Forsta rapporten pa andra sidan nyar, fast mina mal for 2007 kommer jag att aktivera forst naer jag kommer hem igen.

Resan ner gick bra. Vi var ganska trotta eftersom vi firade med skumpa kvaellen innan vi skulle aka. Fyra timmars somn och sen fem timmars flygning. Men sen mottes vi av vaermen. Vart **-hotell var inte alls illa, betydligt baettre aen det 3+ hotell jag bodde pa i Bulgarien. Basic laegenhet, men rent, snyggt och med bra balkong daer vi sitter varje dag. Ferdrik packade halva ljudanlaeggningen sa alla med vanliga bergspraengare kan slaenga sig i vaeggen naer vi drar pa Barra Barra fran Black Hawk Down eller Boten Anna.

Annars aer det vaeldigt mycket av ett partyplejs, jag aer formodligen liiiite for gammal for att kunna ga igang pa det fullt ut, men det aer riktigt trevligt att sitta pa balkongen och ta en drink i eftermiddagssolen och sedan traska ut och kaeka gott och ut pa nattklubbarna.

Det aer en riktigt haerlig semester med ett riktigt bra gaeng. Och att aka bort over jul och nyar aer fantastiskt trevligt, maste jag erkaenna. Dessutom kommer jag nog ha en bra grundbraenna naer jag ska till Brasilien sen :)

Nej, nu maste jag ga innan den haer lilla internetkiosken staenger av mig. Stor kram till er alla och ta hand om er in i det nya aret!

RSS 2.0