midsommar

Det blir allt glesare mellan rapporterna. Jag vet inte om det är jag som blivit latare eller om det är ett tecken på att jag börjar bli bättre, att jag inte har lika stort behov av att skriva om saker och ting. Oavsett vilket så förtjänar ni ju en liten uppdatering om vad som händer i mitt liv.

Jag var i Mölndal på midsommar, hos Fredrik. Det var fantastiskt trevligt och vi fick till slut riktigt bra väder, även om det var blåsigt och inte världens varmaste. Inget regn och en hel del sol, asfaltskubb och tipsrunda.

Midsommar

Ungefär såhär såg det ut. Det finns massor av kanonfina bilder, Hörberg är en riktigt grym fotograf, men de är väldigt stora och det var väl i princip bara den här och en bild när jag skalar potatis som blev visningsbara. Av någon anledning blundar jag, gör grimaser, eller tittar åt helt andra håll när bilden tas. Däremot finns det finfina bilder på Fredrik som jag kanske får anledning att visa upp här senare. :)

På lördagen kollade vi fotboll hemma hos Hörberg med projektorn, men den matchen var ju över efter en kvart ungefär, så det var inte så mycket att orda om. Lite trevlig poker sen och så mer brädspel.

Resten av veckan har gått rasande fort, jag har tränat hos sjukgymnasten, haft besök av andra Göteborgsgänget (Hanna, Lisa & Anders kom ner). Det går upp och ner, just nu har benet bråkat med mig några dagar, men det är för att jag ansträngt det lite för mycket också antagligen.

Nu är det snart helg och det är en spännande helg - jag är ganska nervös, får jag säga. Men det blir nog inte något att vara nervös över faktiskt, tror inte det blir något av det i slutändan, men jag får väl ta det som det kommer och inte förvänta mig något utan se vad som utvecklas - eller inte utvecklas.

Nu blir det till att logga av. Tack för idag.

Tidigt...

Idag vaknade jag klockan 05.00. Kul va? Min kropp tyckte att fem timmars sömn var lagom. Det håller inte jag med om, som varit sjuk så nyligen - och som inte ens är 100% frisk heller. Men jag får väl ta en siesta till lunch antar jag.

Jag packade väskan inför midsommar och satt och analyserade lite fotbollstankar. Det blev en telefonkväll igår, jag var så slut efter dagens små projekt att jag inte orkade med nåt mer. Pratade i över 2 timmar med Jennie i Eksjö, Benny hade jour, så vi fick verkligen uppdaterat oss. Tack Telenor. Ni har världens sämsta täckning i min lägenhet och på tåg, men den där fastpris-grejen är verkligen trevlig.

Så nu börjar jag sega till, efter lite frukost, men jag får väl helt enkelt tvätta av mig och se om jag kan hitta lite energi, det känns lite dumt att gå och lägga sig nu när det är ljust och varmt ute.

Ha en bra dag hörni och titta lite på min planritning. Bordet som är inritat är för övrigt ett klaffbord, den heldragna linjen är när det är hopfällt, den streckade när det är utfällt (fast då ska det inte stå där, tanken är att man drar ut det mitt på golvet när man ska använda det för middagar eller spel).

möblering

möblering

Såhär funderar jag på att möblera mitt vardagsrum när allt med terrariet är klart. Det skulle innebära tre nya ljusväggar (fiffiga lampor som är 1,20 höga, som små barriärer som ändå går att se över, de nya är markerade med X på bilden).

Det skulle också innebära att jag investerar i ett klaffbord från IKEA, om jag litar på att det är bra kvalitet på det. Björkudden heter det, och det kommer vara hopfällt för det mesta, men plockas fram vid rollspel, så slipper man bära ut köksbordet i vardagsrummet varje eviga gång. Dessutom har det små lådor man kan lägga saker i, inte så dumt.

Terrariet är den stora konstiga boxen på ena kortsidan och det innebär att man från soffan på andra kortsidan bara behöver lyfta blicken för att se ljuset från terrariet.

Dessutom får jag en separat TV-del och en separat del för min lilla lounge... eller snackehörna som vi säger på skånska. Jag vill ha en yta i min lägenhet som inte handlar om färdigtuggad underhållning, utan där man helt enkelt bara umgås och sitter och pratar, kanske dricker en liten drink eller ett glas vin. En lounge.

Ljusväggen delar av effektivt och utan att äta upp all storlek i rummet genom att den är så låg. Dessutom kan den enkelt flyttas och vridas så att den inte är i vägen utan står mot väggen om man känner sig för instängd.

Bokhyllorna får plats utan problem och det "krångliga hörnet" (uppe till vänster) löser jag genom att låta CD-hyllorna stå lite på sidan så att man rundar av det. Det är en yta som annars känns kantig och som skapar en massa luft som bara känns bortslösad och inte ger nån rymd.

Det jag vill undvika är att få rummet för hoppackat, just nu är det ganska luftigt. Svårigheten är att det ÄR ett avlångt rum och därmed inte så jättekul eller enkelt att möblera. Den delen där terrariet står är inte så kul att sitta i, eftersom utsikten är mot garderob, garderob, garderob och hall (ut mot högerkanten på bilden, den sista garderoben ligger bortom dörröppningen).

Enda haken är att jag inte kan skaffa fler bokhyllor. Hmmm...  får skaffa överhyllor till de jag har. Eller sluta köpa böcker. Soffan måste nästan stå som den gör om jag ska ha mer plats än idag (idag står det nederst till vänster, med divanen rakt ut i rummet, min jättefåtölj står där den står idag ungefär)

Mmm.... inte så dumt faktiskt. Hoppas de har ljusväggarna kvar bara... vad tror ni?


Något bättre

Äntligen mår jag lite bättre. Jag har fortfarande lite feber, och ont i halsen/öronen, men det är i alla fall så jag kan vara uppe, vilket är skönt. Så utslagen som jag var i helgen var inget kul alls.

Men jag bokade ändå av sjukgymnastiken idag, i och med att jag har lite feber och varit så sjuk nyligen. Dumt att riskera något när midsommar är så nära, vill ju upp och träffa Fredrik och gänget.

Och snart ska jag äntligen få ommöblerat och få mitt terrariumställ så jag kan inreda och få hem min älskade lilla Schnappi, som väl har växt så jag inte känner igenom honom längre. Och han kanske inte känner igen mig heller, han som var så tillgiven (nåja, så tillgivna som nu boaormar blir). Men han får ett stort, fint, nytt hem i alla fall. Förhoppningsvis kan han hämtas hem efter midsommar nån gång.

För er som inte sett honom, såhär såg han ut för några månader sen.

schnappi


hur man hanterar feber...

Jag är verkligen urexemplet på gnällig kille när jag blir sjuk. Det finns ingen tid som man längtar så efter samboskapet som när man är sjuk. Nu har jag i alla fall fått ner febern från 39,5 till 38.5 och fått tag i lite halstabletter.

Det värker inte lika mycket i ryggen och musklerna som innan, förmodligen är jag extra känslig i immunförsvaret på grund av skadan och det gör att energin tar slut hur fort som helst. Så snabbt sjukdomsförlopp har jag sällan varit med om.

Igår gick jag till sängs vid halvtiotiden redan, och låg sedan och sov en timme i stöten med tredubbla täcken för att mota frossan. När illamåendet blev för stort eller blåsan behövde tömmas fick jag ta mig till toaletten och lösa problemet, ofta kombinerat med en varm dusch för att få upp värmen. Sådär höll det på, till halv tolv i förmiddags. Jag har nog badat fyra gånger och duschat ytterligare tre sedan igår. Nu har jag försökt sitta i soffan ett tag och få i mig lite mat bara för att kroppen ska orka.

Jag hoppas verkligen jag blir frisk imorgon, jag har rätt mkt som ska göras innan jag ska iväg på midsommarfirande på onsdag, har inte riktigt tid att vara såhär sjuk just nu. Och skulle det vara riktigt illa får jag väl helt enkelt strunta i midsommar, kan ju inte resa med feber. Jag hoppas jag är feberfri på tisdag senast, så jag kan resa med gott samvete på onsdag.

Nu blir det snart sängdags igen.

sjuk!

Ja, det har gått några dagar igen sedan jag skrev. Det har varit hektiskt, med sjukgymnastik, studentfirande som var riktigt trevligt, och sedan en del fotboll också såklart. Senaste Sverigematchen såg jag i Hörby med grillat och vrålande när Ljungberg nickade in bollen.

Men det blir ändå ingen lång post för jag är sjuk, huga så sjuk. 395. i feber och värk i halsen, öronen, kroppen, överallt. Jag har legat i frossa i 1,5 dygn nu och även omd et är marginellt bättre så har jag fått avboka både fika med ralph på båten igår och jockes och saras inflyttningsfest idag, det går helt enkelt inte att lösa.

Nu ska jag krypa ner igen..... huuuuuu, inte alls kompis med kroppen just nu.

Skatter och fullpackad dag.

Hej och hå, vilken fullspäckad dag det var igår. Upp tidigt, med härliga lastbilar som körde igång vid sjutiden. Sen upp och fixa och dona. Sen kom sköterskan och la om såret på foten. Från att ha varit en femkronestor historia med nekros (död vävnad), har den nu läkt ganska bra, även om den är blå som en slags permanent blåmärke.

Därefter packa grejor och så iväg till Monica, min bokföringstant. Jag har fått uppskov med deklarationen på grund av olyckan och har haft stort huvudbry och mycket ågren över att allt ska fixas. I och med att jag har företag vid sidan om min anställning så måste det ju göras en deklaration där med, även om verksamheten inte varit särskilt stor. Jag fick nyss domen, och jag måste säga att ni som sitter och sliter med svåra och komplicerade deklarationer, som ännu inte har fått de där enkla med kryss i - låt någon som kan grejorna göra dem. Jag tror att på de fyra år jag anlitat henne, har jag nog sparat 10 gånger mer än vad hon kostar att använda.

Sen var det iväg till Åke Iwar i Lund, och vi kunde konstatera att det emotionellt och psykiskt nu är så stabilt och bra att vi inte behöver träffas regelbundet framöver. Vi ska ha uppföljning i augusti för att se hur det gått, men annars är det klart där med. Känns helt rätt, jag har haft så stort stöd runt mig från vänner och familj - och kanske även på grund av min egen syrka genom det jag gick igenom året innan olyckan - att det här var en smäll som jag hanterade rätt bra ändå.

Sen iväg till studentvägledaren på teologen för att se om jag kunde ansöka om att ta de två kurserna som återstår på religionsvetenskapen. Det var inga problem, jag fick dispens på stående fot och hon skulle försöka få in mig på en kurs som går på weekends för de som jobbar, vilket ju är lite smidigt på många sätt. Därefter får vi se, lite av tanken är att se om jag kan köra en uppsatskurs och därefter plocka ut en kurs.

Därefter hoppade jag ner till Widerbergs, det gamla slakteriet som nu har 90% av sin omsättning på luncherna där de säljer fantastiska baguetter. En äkta "Widerbergare" har sju sorters kött i baguetten. Mycket gott. Och så hem igen och fortsätta lite framför datorn innan energin helt tog slut.

Resten av dagen spenderades i soffan framför fotbollsmatcherna och halvsovande innan jag gick och la mig tidigt. Nu är det tisdag. Idag ska jag till sjukgymnasten för första fyspasset och ikväll ska jag på student, tredje och sista. Någonstans däremellan ska jag hitta en studentpresent tänkte jag. Får se om jag passar på när jag är ute på stan, det får nog bli så.

Ha det gott allihop.

Studentfester och VM

Ja, så gick det några dagar igen, tyvärr. Det har varit lite hektiskt i dagarna, men ack så trevligt. Sommaren är äntligen här och med den lite solbränna från att ha suttit i Folkets Park på en filt och tittat på England-Paraguay i VM.

I torsdags var jag på Emmas studentfest i Falsterbo, härligt och trevligt och kul att träffa en hel del av det kompisgänget. Presenten gick hem och vi hade en fantastiskt god buffé med italienskt stuk att välja från. Många skratt och en ganska vädermässigt kylen kväll senare åkte vi tillbaks till Malmö och jag var helt slut när jag var i säng.

I fredags var jag på Emelies student uppe i Båstad. Det var en lugn, men lite seg resa upp (1,5 timme med tåget) och sen var det hur kul som helst. För er som inte känner henne så är Emelie en av mina nyare vänner, som jag bara känt i ett halvår ungefär, men vi har fått ett otroligt utbyte och hon har varit en av de som stöttat allra mest efter olyckan, med sina egna erfarenheter. Hennes familj var varm och avslappnad och alla var sig själva, skrattade och skojade. Maten var himmelsk, en thaiinspirerad hemmalagad buffé med en otroligt god tårta till efterrätt. Emelie själv hade roligast av alla och presenten gick hem även där.

Igår var det som sagt VM för hela slanten. Hanna och jag satt i Folkets Park och pratade om livet först, och sen kollade vi som redan nämnts England-Paraguay. Sen var jag så solbränd att jag valde att gå hem till Viktor och se Sveriges usla match mot T&T. Och sen stannade jag kvar en liten stund på festen efteråt, men åkte ändå hem ganska tidigt. Jag har varit lite sliten av alla resor och allt fläng.

Jag borde ha lite bilder, men fåt nog snällt vänta tills Hanna lagt upp dem på sin sida så jag har något att ta av. Stort tack till alla studentfirare i alla fall.

Och Mohammad nere på Metro Livs har tagit till sig mina råd kring marknadsföring av sin hemkörningstjänst, och ska pröva den metoden jag föreslog. Hoppas det går bra för honom, det är en kreativ kille som är otroligt serviceinriktad.

Annars... tja, dagarna trillar på rätt så bra faktiskt, och nästa vecka börjar sjukgymnastiken på allvar med träningspass och annat.

Nu ska jag sätta mig och skriva helt andra saker. Ta hand om er och njut av sommarvärmen. Grattis igen till alla studenter.

Sjukgymnasten

Idag var jag hos sjukgymnasten för första gången och fick lite undersökning och så ska vi göra träningsschema nästa gång vi ses. Jag ska gå där två gånger i veckan.

Vi har spelat rollspel i dagarna två med grabbgängen, härligt att se alla igen!

Annars allt lugnt, inte mycket som händer. En del studentfiranden att gå på i veckan, det ska bli skoj. Ska bara se hur jag kan ta mig fram och åter till vissa av dem, men det löser sig.

det var ett tag sedan...

....jag skrev här. Det blev inte så mycket i helgen och livet har rullat på.

Det är väl märkligt när man börjar utveckla emotionella band med människor av motsatta könet (eller samma, om man nu har dragningar åt samma kön) så blir allting genast mer komplicerat. Det gäller alltså att hitta någon med matchande neuroser förmodligen. Felskruvade är vi allihop på något sätt, det gäller bara att hitta någon med gängorna på motsvarande håll antar jag.

Helgen har varit kul, jag fick möjlighet att komma ut till min tränares hus och grilla, kolla på spännande prylar och se hur han renoverar. En riktigt härlig kväll med New Orleans-marinerad flintastek och coleslaw, spel, skratt och roliga diskussioner. Som vanligt djupa samtal om livet på vägen hem med Jocke och Sara.

I söndags var det lugn och ro, Mozartkonsert i kyrkan och annars en stilla dag som jag gjorde så lite som möjligt med. Och idag blir det rollspel här på kvällen. Det är en hektisk vecka framför mig. Jag har både i fredags och idag fått ha små lunchpromenader med en av alla dessa Annor jag känner. (Anna Shelob, Kaninen, Ako, AnnaUSA och alla andra Annor som finns).

Idag har jag beställt glasögon på Synsam, förhoppningsvis får jag dem på fredag. Mor, jag vet att du läser det här - kan du maila mig mailadress till tanten på trafikförsäkringen så jag kan be henne sätta in pengar, vet inte om de täcker allt men jag ska se om de kan tänka sig det.

Jag har fått kallelse för kontroll på sjukhuset den 21/6 och jag har bestämt vad jag ska göra på midsommar, jag ska till Fredrik i Göteborg, det kommer en massa gamla goda vänner och det blir grillning i den idylliska trädgården.

Så... nu ska jag vila mig lite innan det blir rollspel.

Kram på er alla!

Bujinkan

Det var en slö dag till att börja med. Vaknade pigg vid åtta-snåret och fick inte gjort mycket på förmiddagen. Bestämde mig för att inte sova middag utan gav mig ut på promenad, toktrött. Kom hem precis innan regnovädret.

Hade trevlig eftermiddag, mycket samtal och chattande med trevliga människor och vid halv sju fick jag ett ryck och åkte ner till träningslokalen för ninjutsun. Härligt att dofta mattan igen och se folk träna. Idag var det Hanbo, en 90cm stav som kan användas på många sätt. En krycka i kortaste läget är ungefär lika lång....

Jag kunde naturligtvis inte delta i träningen, men kunde åtminstone se hur rörelserna utfördes och längtar tills jag kan vara med på riktigt. Det finns bara framåt nu, bara framåt.

RSS 2.0