En lånad lista

Så bra att jag gjorde en kategori för listor. Nu är det dags för en sammanfattning av året 2008 i en lista. Kopiera gärna i era egna bloggar och fyll i. Det gjorde jag. :-).


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor. Var på min första riktiga rockkonsert (Coldplay), bodde i England och köpte lägenhet i Göteborg för att bara nämna tre.

Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år?
Jag hade många, men jag vet bara ett som jag höll och det förverkligas inte förrän nästa år, att slå mig till ro och sluta flacka. Det blir garanterat nya målsättningar (inte löften) inför nästa år, det är en bra tradition.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Fredrik och Elina.

Dog någon som stod dig nära?
Nix, inte vad jag vet.

Vilka länder besökte du?
Danmark, England, Irland, Belgien, Estland, Spanien.

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Stabilitet, trygghet.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför?
10:e maj (lämnade England), 4:e juli (träffade Hannah)

Vad var din största framgång 2008?
Att jag börjar bli vuxen.

Största misstaget?
Förmodligen att jag lät det gå så långt som det gjorde i England.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bara en gång när knäet svullnade upp till fotbollsstorlek i samband med lajv.

Bästa köpet?
Lägenheten i Göteborg

Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten i Göteborg

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är faktiskt en jättesvår fråga. Min "skala" för nivåer av glad har förändras under året. Innan gick min humörskala från +500 till -500. Nu går den bara från +200 till -200. Så glada händelser som när Hannah köpte en bok till mig helt spontant och bara för att, eller när mamma gav mig vinterdäck, eller när vi fick beröm för filmen till Färdtjänsten eller när jag vann Warhammerturneringen, allt det där gör mig såklart riktigt glad. Men det är svårt att jämföra eftersom jag blev så hysteriskt glad förr.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?
Viva la Vida (Coldplay), If I stand (Jars of Clay)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Början av året var riktigt dålig, sedan dess har hela skalan förändrats. Innan var jag högt upp eller långt ner hela tiden. Nu har jag en jämnare nivå. Jag är inte lika extatisk men inte heller lika tyngd av oro. Jag är mer... "lagom".

Vad önskar du att du gjort mer?
Stått upp för mig själv. Även om det varit bästa året hittills på den fronten så ser jag att jag behöver göra det oftare och mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt på mörka saker.

Favoritprogram på TV?
Har tittat mindre på TV än vanligt. Att de börjat visa Weeds är skoj, annars har ju en ny bekantskap varit The Weakest Link

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.

Bästa boken du läste i år?
Vad svårt. Har inte läst så många, men Barack Obamas "Min far hade en dröm" är pågående och verkar lovande.

Största musikaliska upptäckten?
Måste vara Coldplay.

Något du önskade dig och fick?
En väg framåt.

Något du önskade dig men inte fick?
Glöd.

Årets bästa film?
Låt den rätte komma in

Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Hur många år fyllde du?
Fyllde 36. Befann mig i en bil och på en folkhögskola i Falkenberg för att jobba 16 timmar.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Hur mycket som helst. Mindre ångest i början, mer beslutsamhet därefter. Det har varit mycket tvekan och osäkerhet. Sånt gillar inte jag.

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Förvirrat.

Vad fick dig att må bra?
Att våga lämna mitt sämsta förhållande någonsin, att bo i stugan själv och andras frisk luft, att träffa Hannah, Hannahs fina familj (inklusive hunden), att besluta mig för att flytta permanent till Göteborg och inte flytta runt en massa.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Äh, ingen aning faktiskt. INTE Björn Gustafsson.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
IPRED-lagen tror jag nog.

Vem saknade du?
Mig själv, under delar av året. Gud, under en kort period efter England.

De bästa nya människorna du träffade?
Hannah, Eva, Ilkka, Petra - och så Broder Ingmar

En värdefull läxa du lärt dig i år?
1) Ibland kan man inte göra mer för någon.
2) Konflikter behöver inte sluta med totalt krig och förödelse.
3) Passion är inte roligt.

Citera en sångtext som summerar ditt år;
Det är nog från Jars of Clay-låten ovan...

There's more that rises in the morning than the sun
And more that shines in the night than just the moon
There's more than just this fire here that keeps me warm
In a shelter that is larger than this room

And there's a loyalty that's deeper than mere sentiments
And a music higher than the songs that I can sing
Stuff of Earth competes for the allegiance
I owe only to the Giver of all good things

So if I stand let me stand on the promise that you will pull me through
And if I can't, let me fall on the grace that first brought me to You
So if I sing let me sing for the joy that has born in me these songs
And if I weep let it be as a man who is longing for his home

Rapporten klar och möbelköp

Ja, vardagen går vidare här i den lilla sömniga villan i nordvästskåne där jag huserar med Hannah dessa dagar. Eftersom jag begåvats med en mycket klok och sparsam kvinna, lyckades hon hitta en sänggavel till den säng som ska införskaffas (sova i 120 när man sover själv går bra, men det blir bara halv sömn när man är två. Jag skulle lyssnat till Maria P:s råd och tagit 140, snålhet blev dumhet).

Men istället för att köpa på IKEA, lyckades kloka Hannah hitta en på Blocket för 750 kronor istället, mindre än halva priset. Helt ny, inga skavanker, de hade bara insett att de ville ha en annan färg. Och vi som ville haft ek, men i sista minuten ändrade oss till vitt. Utmärkt och tack, sa Bull.


Excellent! Och mitt förslag om att använda de existerande borden jag har (ni vet, de tre små bruna som också är ikea), eftersom de är både snyggaoch praktiska, men slipa och måla om dem i högblankvitt istället så de passar in i vardagsrumsmiljön så får vi nya bord för 200 kronor i vardagsrummet istället för en tusenlapp.

Mycket kreativt! Nu, var kan jag hitta en begagnad miljon på blocket för en femhundring, nån som sett?

Annars är det mest diskussioner om hur många spel jag kan få plats med i bokhyllorna (känner du igen dig Fredrik, hade inte vi den här diskussionen när vi flyttade in också?). Jag har tidigare haft 8 fullängdsbokhyllor modell Billy + tre överhyllor, alla fyllda med spel och böcker i ungefär jämna mått. Det gör alltså 6 hyllplan*0,8*8 + 2,4 = ungefär 40 hyllmeter att jobba med. I den nya lägenheten ville jag få in 3 fullbredd och 2 halvbredd och 3 överhyllor. Totalt 6*0,8*3 +2,4 = ungefär 17 hyllmeter. Jag gjorde mig av med 4-5 hyllmeter när jag flyttade från Göteborg. Jag har sorterat bort hälften av grejorna uppe hos pappa som får stanna kvar där hos honom istället.. Det borde bli 40 hyllmeter - 5 delat på två, ungefär 17,5 hyllmeter. Nog borde det väl funka?

Fast problemet är att jag får inte in mer än 2,5 hylla på ett snyggt sätt. Och att det KAN ju hända att Hannah faktiskt vill ha lite böcker med sig också... men nu hittade jag någon som har en 60-hylla till Billy i ekfaner. De säljs inte längre och en sådan hade suttit perfekt. En 60-hylla går perfekt in på väggstumpen som är 90 och lämnar 30 centimeter över. Eftersom hyllorna är 28cm djupa går det då att komma med hyllor från andra väggen och bygga ett snyggt och prydligt hörn. Om jag kan få tag i den hyllan så ska det nog gå bra. Faktum är att med två 60-hyllor, som killen hade över på Blocket....SKIT. Såg just nypriset. De är låga (106cm). Helt meningslöst alltså. Jag hade behövt 1st 80 och 2st 60-hyllor i ekfaner som är fullhöjd för att få ihop Billypusslet bra. Å andra sidan så hade jag inte kunnat ha överhyllor då. Grr..

Ja. Ni hör. Det är flyttdags, helt enkelt. Men först ska den förbenade rapporten in.

Endast tomten är vaken...

Hela huset sover här i Ekeby. Imorgon ska vi till pappa, men något säger mig att förhoppningen att komma dit ganska tidigt på morgonen kommer att grusas. Alla har varit lite halvsjuka, och jag är den som klarat mig bäst. Men det är skönt att få slappa, spela lite wii, äta choklad, nötter, frukt och lite julmat, och bara vara.

Jag skulle vilja ha lite bilder att visa, men har inte tagit några. I god glömskans anda ligger kameran oladdad med laddaren i Malmö. Själv har jag en resväska att bo i. Känns det igen? Snart är det över med den biten i alla fall och jag ska bli fastbo i Göteborg. Jag hoppas att det ska gå att få ro i själen där. Kanske.

Även om jag tycker att min januari redan är mer än lovligt uppbokad med tanke på att jag ska flytta och att jag egentligen inte börjar förrän i februari. Det blev lite att göra här, lite att göra där och sen var dagarna slut typ.

Så lite stress känner jag ändå, över all förändring. Att köpa nya grejor till ett hem. Jag måste ha någon form av TV-bänk, har hittat en billig på IKEA för 900 kronor. Jag kommer behöva fler bokhyllor, ett par tusen kommer gå till det. Ja, ni hör, jag börjar redan planera ekonomin för hur alla inköp ska göras och ändå kunna ha en buffert i cash för utgifterna i form av alla lån och sådant.

Och det är en stor grej att flytta också. Rent emotionellt innebär det faktiskt att jag accepterar lite av den känsla som jag hade i somras, efter jag kom hem från England, att den där passionen och glöden som varit så kännetecknande är betydligt svagare och mindre. Även om jag fortfarande säkert ses som engagerad och igång, är jag inte alls på samma nivå. Jag "är" mest.

Och om ungefär fem minuter är jag mest i sängen. :P

Nattinatt!

God fortsättning

Ja, så var julen tekniskt sett över. Alla förberedelser, allt slit och så en enda dag av avkoppling. Aldrig har väl så mycket stressenergi gått åt för att få ut så kort tid av avslappning. Jag hoppas mina kära läsare kopplar av även i mellandagarna. Själv hänger jag i Ekeby mest hela julen, men just idag är det besök hos mamma som gäller.

Dags att åka! God fortsättning på er alla!

God Jul

Det har varit några dagar sedan jag skrev, och det är helt och hållet på grund av den rapport jag just nu håller på med och som kommer fortsätta plåga mig någon dag till innan nyår. Men för tillfället måste jag säga att jag tänkte hålla jul. Och i god ordning, precis som alla nätter den senaste veckan, har jag vaknat ganska prick vid 04.00. Det betyder att min kropp just nu lever ungefär i samma tidszon som Irans president. Inte helt smickrande.

Jag har dessutom fått brunt bälte i paketinslagning dessa dagar. Det köptes klsitermärken, klapp-lappar, papper, snören och allt så det stod härliga till. Mina paket har därför nått en estetisk nivå som tidigare varit omöjlig. Nu hoppas jag bara det ska dölja det i många fall tafatta innehållet måhända.

Jag blev också glad över att den käre lille Skinken, a.k.a William av klanen Axelzon, åkt iväg till julfirande med mamma och pappa iklädd de kläder han fick av mig i julklapp. Det betyder att han faktiskt kommer i dem, utmärkt!

Och idag ska jag till Malmö för julfirande och tomtande. Jag bjuder på lite bilder som avslutning.



Nostalgitripp - i dubbelbemärkelse

Tänk så länge sen det känns, men det är faktiskt bara lite över ett år sen den här videon spelades in.


Om jag backar mitt liv 18 månader så har det gått fortare än någonsin att förändras. Backa 24 så har vi ännu större förändring. För två år sen var jag fast anställd men hade en längtan av att komma bort från jobbet som realiserades våren efteråt.

Märkligt hur fort livet skiftar. Nu är jag trött på det. Jag känner hur jag förändras hela tiden och det känns som om processen som påbörjades för flera år sen med sjukskrivning och sedan olyckan, med allt som hänt, har förändrat mig. Mindre passion och glöd, mer vuxenliv. Och en alltmer växande längtan av att slå mig ner och hitta rötter. Det var faktiskt ett av mina årsmål jag gjorde förra nyåret. Att jag skulle ha hittat en plats att slå ner rötterna på.

Men ibland hittar man fina minnen från förr. Som nätterna i Barca, eller vad säger du Fredrik? ;-)

morgon i produktionsfabriken

Det är ännu en dag i rapportskrivandet. Såhär ser mitt skrivbord ut ungefär, och jag har inte ens skrapat på ytan, känns det som. Det finns en oerhörd mängd material att ta av nu.



Det är över 1000 sidor papper som ligger framför mig, varav 150 sidor är ren rapport, och resten är underlag för rapporter. Det finns med andra ord rejält med saker att ta i. Så jag blir inte långrandig här idag, bara så ni vet vad jag gör fram till jul.

En kort uppdatering

Just nu tittar jag på Titanic efter att ha räknat siffror och statistik hela dagen. Det är mindre än tio dagar till jul och jag är fortfarande inte i närheten av The Christmas Spirit. Det har varit så aktivt och intensivt och ser ut att bli full fart direkt efter jul igen också.

Men NU, är det Titanic som gäller! God afton!

Kung Fu Panda

Nu har vi myst efter en lång arbetsdag och kollat på film, en gammal favorit i repris - är det inte märkligt hur många bra tecknade filmer det kommit de senaste 5-10 åren:



Sweet!

Idag är jag trött. Imorgon fortsätter arbetet med utvärdering och ett litet webbprojekt som ska knökas in före jul. Hannah sitter också och jobbar så det glöder med att lägga in enkätmaterial i excel så jag ska få ett bra underlag att jobba med. Imorgon blir det ännu mer att göra innan vi sticker till Ekeby. Och på lördag blir det att träffa mamma.

Nu hörs vi snart igen. Det är kul att blogga, nu ska jag bara få fler läsare. :P

Vettigt från Schlaug

Nu när bloggen är öppen så skriver jag inte bara om mig själv utan även om saker som händer. Idag skriver Birger Schlaug en otroligt vettig artikel i SvD som jag tycker folk både på höger- och vänsterskalan borde läsa. Det är ett intressant inlägg som lånar tankar både från höger (Mill) och vänster (Russell) för att påpeka att konsumtionen blivit till sin egen religion, en slags dyrkan av ekonomisk tillväxt som glömmer bort att vi är mer än konsumerande varelser. Vi är också sociala, kulturella och spirituella varelser.

Jag sitter på ett möte just nu, men mina två mötespartners fastnade i ett samtal om design så jag skrev den här posten. Hörs senare!

Julfint hemma.

Jag sitter och jobbar och upptäcker Spotify så jag har bra musik hela tiden. Samtidigt susar Hannah runt och fejar, diskar, städar och putsar. Just nu är det toaletten och hallen som blir julfina. Igår röjde hon i köket så det var fint där. Och då snackar vi inte städa lite grann. Vi pratar skinande rent. Så fint här blir!

Och så drack vi lite glögg.


Svårsålt? Icke, sa Bull

Jag la ut min lägenhet på Blocket igår. Det har ju dragit ut på tiden, och jag behöver skriva pappren redan i slutet på nästa vecka, så att jag kan gå in i julledigheten och veta vad som händer. Beskedet från styrelsen att jag får hyra ut kom i förra veckan, men sen var jag ju borta en hel vecka med jobb på resande fot och jakt på nya boendet. Igår la jag ut lägenheten på Blocket.

18.32 godkändes annonsen. 19.11 kom första ansökan. Nu, morgonen efter, har jag elva stycken ansökningar som vill ha min lägenhet. Inte så illa. Två småbarnsmammor - fast tyvärr tror jag lägenheten är för liten för ett barn OCH en vuxen, och tre bra andra möjligheter.



Kandidaterna (utan nån särskild ordning):

1) 22-åringen med en son 1,5 år. Sorry N, jag tror din son skulle få nippran i min lilla lägenhet - och du med.
2) S, ensamstående med tvåårig astmatiker, villig betala dubbel deposition. Se ovan, S. Inte en lägenhet för två.
3) Z, 30-åringen som bor i kollektiv på Närkesgatan med sina vänner och lär sig svenska efter att ha kommit från irak för mindre än två år sen. Sorry, inte en kandidat för mig, brevet sa inte mycket om Z, mer än att han pluggade svenska.
4) S, 38-årig dansk som skrev i princip ingenting om sig själv. Går fetbort, han ville bara hyra ett antal kvadrat. Nixpix.
5) R, kvinnan som berättade inget alls överhuvudtaget, bara bad mig ringa för det var AKUT brist. Jag kan inte hyra ut innan 15e januari, och du skrev inte ett ord om dig själv. Glöm det, R.
6) A, som skrev två meningar med ungefär 15 felstavningar, berättade inget och sa - ring mig nu! Nä A, tror inte det.
7) B, som är aktiv tatuerare och reser runt på mässor runtom i världen. B verkar vara en seriös och bra kille. Jag har bara lite fördomar här, tatuerare, är inte det mycket öl och hårdrock och höga ljud? Men B var så vältalig i språket att jag gärna gett honom en chans, om det inte vore att han ville ha tillträde 1/1, och jag vill ha nån som kan 15/1. Men B är lite av en kandidat ändå, jag vill ge mina fördomar en chans att spräckas. Värd en intervju.
8) M, 19-åringen från Södermalm, som börjar som socionom i Lund. Har pojkvän i Malmö på Kulladal. Sorry, föreningen har sagt uttryckligen att de gärna ser en lite äldre hyresgäst som är lugn. Och om pojkvännen redan finns i Malmö är risken stor att det blir samboskap ganska snabbt när man väl flyttat ner för att spara pengar, och då måste jag jaga igen, så M blir inte en kandidat i första ledet.
9) M, 22-åringen som är säljare på Slagthuset, som just nu bor hos mamma i Eslöv, men har kille i Limhamn (som bor hemma). Nä, jag tror inte det är aktuellt heller.
10) J, 25-åring som bor i Köpenhamn och arbetar som konsult i Malmö, funderar på att flytta tillbaka över sundet. Intresserad av politik, sport och musik. Mycket trevlig, sansad i tonen och berättar lite om sig själv. J är en kandidat!
11) R, som fått jobb som revisorsassistent i Malmö. Vet inte när R ska börja, men det finns en uppenbar risk att det är i början av januari
12) A, första svaret var också det mest uttömmande och mest välskrivna. Min bästa kandidat är den första, en 28-åring som är ekonomsstudent och jobbar extra på en restaurang. Han har 1,5 år kvar på utbildningen och planerar stanna kvar i malmö efter det. Jag tror 1,5 år är lagom innan jag kommer börja titta på att sälja, och därför är A en kandidat.

Tatueraren B, revisorsassistenten R, konsulten J, och ekonomistudenten A. Mail är skickade till dem alla för mer info. Följ den spännande utrösningen här på bloggen!

And a merry, merry Christmas to you


Lägenheten

Ja, nu har jag skrivit på papper på lägenheten och sitter och väntar på ett möte som bör komma när som helst. Under tiden laddar jag upp lite bilder på det som ska bli ett hem en dag i början på nästa år. Håll till godo:










Warhammervinst och tankar

Idag är jag en vinnare. På många sätt. Jag vann tre av tre matcher i warhammer, en osannolik bedrift och fler matcher än jag vunnit nånsin totalt tidigare. Kul som attan var det. o

Framtiden är osäker och konstig och märklig. Men den här låten spelade Fredrik idag. Då tänkte jag på Hannah. Jag är så glad att jag träffat den här tjejen. Jag får vara jag och hon är sig själv också. Och ingen ger upp sig själv. Vi är de vi är och förhoppningsvis vill hon fortsätta vara vid min sida. Jag hoppas på det. Hon är fin.


En trött morgon på tåget...

Många tågposter har det blivit i bloggens historia. Nu är det Göteborg-Stockholm på väg till ett möte. Och jag är trött efter ett par öl och shots igår. Inte så att man var full, men lite påverkad i alla fall, det räcker ju för att det ska vara segt att gå upp tidigt morgonen efter om inte annat.

Ska strax kolla igenom utvärderingarna från igår. Idag är en rätt rolig dag, mötet ska bli spännande och sen ska vi ju ha turnering imorgon. Men jag saknar Hannah såklart, mer och mer ju längre jag är borta. Känns lite som att vi växer mer och mer tillsammans och jag känner mig tryggare och tryggare i vår relation, vilket är oerhört skönt.

Jag har kanske en lägenhet också. Snart. Jag har nu bud ute på två lägenheter, båda vid Redbergsplatsen som jag ju känner och gillar sen tidigare. En budade jag på i början av veckan men har inte fått svar för säljaren tycker jag bjudit för lågt, den andra budade jag på igår och får svar på idag.

Jag orkar inte ta en bild på tåget så ni får hålla till godo med lite text. Ha en bra dag, läsare.

Min arbetsplats

En liten snabbis, så här ser det ut där jag jobbar idag:


En afton i Mölndal

Efter en lång dag i Borås, man blir alltid lite sliten av att hålla kurs hela dagen, kunde jag återvända mot Göteborg och tänkte i regnet på vägen till Mölndal att "tänk när jag bor här, att inte behöva vara 'borta' när jag är här och jobbar. Så många aktiviteter som blir jobb hemmavid helt plötsligt. Så många kvällar borta som blir kvällar hemma.

Har annars spenderat kvällen med att prata med Fredrik o Elina, chatta med Hannah, dricka glögg och äta vörtbröd i ett lugnt tempo för att varva ner, och så har jag skrivit en annons för min lägenhetsuthyrning. Vad tycker ni om den?

UTHYRES
På grund av arbete i Göteborg hyr jag ut min lägenhet i Malmö under 2009 med möjlighet till förlängning under 2010. Det är en perfekt lägenhet för studenten eller den ensamstående i ett av Malmös bästa lägen, bara några minuter från stranden på Ribersborg och med precis allting du behöver inpå knuten.

En compact-living arrangerad lägenhet som känns större än sina 19 kvadrat, där du har smart lösning med fräsch men liten dusch på toan, och ett rejält rum med grön utsikt, kokskåpsvrå (2008) med kokplatta, kyl och frysfack samt förvaring.
Lägenheten hyrs ut delvis möblerad med bland annat säng, bokhylla, köksbord, stol, fåtölj, litet bord m.m. El ingår. Våning 1/3. I huset finns mycket fräsch tvättstuga och även bastu som tillhör föreningen.

Lite avstånd:
Buss: två linjer inom 150m (linje 3,4)
Pizzeria & Grillkök: 150m
Konsum: 100m / ICA: 200m
Stranden: 800m

Är du rökfri, skötsam och intresserad av den här lägenheten så skicka ett mail till mig på [email protected] med följande information:
-    Namn, ålder, nuvarande bostadssituation.
-    Vem du är och vad du gör under 2009-2010 i livet.
-    Varför just DU vill bo i min lägenhet.

Hyra: 3.800 kr/månad inklusive el.
Hyresperiod: 1/1, 2009 till 31/12, 2009, med option på förlängning.

Förskottsbetalning varje månad, samt en månads deposition som återfås när kontraktet löper ut om lägenheten är i fullgott skick.

Bloggstrul

Snorig och med rinniga ögon konstaterar jag att blogg.se ignorerade mitt förra inlägg, som alltså skrevs igår och nu redan är lite väl gamla nyheter. Ni får hålla till godo med det ändå. Jag ska om några minuter rulla mot Borås för utbildning. Jakten på lägenheter går vidare.

Obamas nya snilledrag

Min största farhåga när det gällde valet i USA, och huvudsaklig anledning till att jag var ett Clinton-fan, var att hon var bättre lämpad för utrikesfrågor, hon hade fler kontakter världen över, och det är kontakter som avgör inflytande i väldigt många sammanhang. Därför tyckte jag att hon var bättre som president, för att hon skulle kunna "hela" de sår som George W Bush skapat och få tillbaks en del av förtroendekapitalet.

Nu har Obama, retorikern och förändringsvisionären, omgett sig med kloka och erfarna människor. I en middagsdiskussion nyligen påstod en politiker från ett annat europeiskt land att detta var ett svek mot väljarna som ville se verklig förändring. Jag kallar det klokt ledarskap. Om man verkligen vill förändra och är en visionär, ska man inte omge sig med andra visionärer, det blir bara pannkaka och idéer som inte bär av det hela.

Man ska omge sig med kloka, smarta, erfarna och lojala männskor som vågar säga när de har en annan åsikt. Som vågar ta en debatt. Och Barack Hussein Obama steg i min aktning när han vann nomineringen, när han vann presidentskapet och när han nu igår formellt utsåg Hillary Rodham Clinton till utrikesminister för USA, en av de absolut tyngsta posterna i regeringen.
Snyggt fångat av fotografen, mitt i en kindpuss. Kanske inte en poster-bild, men hey, den duger. Ni kan läsa mer om utnämningen i Reuters artikel.

Utöver det, en liten nyhet som försvunnit i nyhetscykeln, men som absolut är värd att nämna här, i den nyligen öppnade bloggen, ochs om återigen visar på Obamas storhet. Han har utnämnt en av sina egna visionärer från kampanjen, Susan Rice, som hade hand om policyutformning, till att bli USAs representant i FN. Det signalerar att Obama vill ha en visionär som kommer med förändring även där. Och vad som är än viktigare signal, som första president (vad jag vet i alla fall), har nu posten som FN-ambassadör blivit en regeringspost. Det är en oerhört tydlig signal till världen att Obama tar FN på mer allvar än många företrädare på posten.

På det privata planet har förkylningen blivit värre och kantas nu även av huvudvärk, men det är bara att käka panodil och rocka vidare, detta är den sista intensiva veckan som börjar idag och slutar nästa tisdag eftermiddag. Sen är det mestadels hemmaarbete som gäller fram till jul.

Dags att öppna dörren

Ja, efter en herrans massa bloggande tänkte jag att det nog är dags att ta bort det lösenord som jag haft rätt länge. Jag hade det primärt när jag en gång i tiden funderade på att sluta mitt förra arbete vilket jag ju till slut gjorde. Men nu öppnar jag dörren igen och skriver om allt möjligt. Det innebär att jag måste börja jobba lite mer med kategorier. Det kommer bli slitigt att ändra en massa gamla inläg, men jag får väl försöka.
Välkommen in!

RSS 2.0