cabrioletens fördelar

Han hade varit på IKEA. En plats som till och med en måndagseftermiddag var till brädden fylld med människor, ivrigt rusande för att spendera sina sista slantar innan lågkonjunkturen slöt sig kring deras hjärtan som en våt filt. Barn som grät, unga kvinnor som i par prövade sängar och fnissande diskuterade vilka som bäst lämpade sig för olika sovrumsaktiviteter, det unga muslimska och förmodligen nygifta paret som handlade till sitt gemensamma hem. Och så han själv, som skulle ha en garderob. Shopping hjälpte mot oro och sårbarhet och annat elände. Och en garderob var en tillåten lyx eftersom det var något han behövde. Förvaring var a och o i detta lilla hem.

Och tänk, till och med 236cm garderob var inga problem att få med sig. Bara att fälla ner taket och ställa det i sittbrunnen på passagerarsidan. Lätt som en plätt, och med en grannes hjälp bars det in också. Montera den tänkte han göra en annan dag, eller om han kunde lura över nån vän som kunde göra det. Han monterade gärna Billy-hyllor, men i övrigt var han inte så förtjust i att montera och skruva hyllor. Helst skulle han vilja ha ett större hem, ett hus närmre havet, nån av sidogatorn ner mot limhamn till. Där kostade å andra sidan villorna 5 miljoner+, och det fick man palats för på andra ställen.

Imorgon skulle han luncha med Mia och sen på kvällen bli bjuden på chili-limemarinerad fläskfile med potatisgratäng och grillade rotfrukter, lite vin och trevligt sällskap. Inte så illa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0