IKEA och mamma på besök

Idag har mamma och Kalle varit på besök i Göteborg. Min mamma tycker om att komma och hälsa på men är inte lika förtjust i att åka bil i storstan. Som tur är kör Kalle lugnt och säkert. Vi lyckades ta oss förbi Fredriks kontor och titta, och var på studiebesök ute på mitt ordinarie jobb också, det var trevligt att få visa runt lite.

Sen åkte vi till IKEA medan min dator gjorde en backup. Det vavr en riktigt bra racerrunda, som inte tog så lång tid med tanke på att det var lördag och vi skulle ha en del grejor. Jag hoppas Fredrik blir nöjd med allting. Dagens status på lägenheten är:

British Imperial Bar: Ingenting ytterligare, vi inväntar möjlighet till barskiva. Inte köpt något idag.

Lounge: Köpt två stänger för att kunna hänga upp panelgardiner, och testat att hänga upp Fredriks. Enda funderingen var om man skulle hänga den högra stången där burspråket slutar för att det skulle vara symmetriskt med fönstret, eller hänga den där balkongdörrsfönstret slutar för att det ska vara symmetriskt med väggen. Till sist fick "minsta möjliga störning av utsikten" som vi pratat så mycket om avgöra så den bortre gardinen hänger där balkongdörren slutar. Det gör också att den inte bryter sönder fönstren. Sen får vi se om det är de gardinerna som ska hänga där, men jag tror de funkar bra. Tittade på lite olika mattor, men köpte inte någon, jag och Fredrik får ta det sen när vi båda är därute.

I köket tittade vi på lampa men köpte ingen. En gardinstång blev det och det blir svårt att ha panelgardin där som blir bra pga att de tar lite för mycket av utsikten. Vi köpte ett väldigt diskret ljust tyg med lite struktur som mamma tagit med sig hem för att sy en liten vanlig gardin - med kravet att den absolut inte får gå för långt ner.

Däruppe blev det ingen gardin i mediadelen, vi har inte pratat igenom det så mycket där hur vi ska göra. Biblioteket köpte jag en stång till också, men passade på att köpa likadant tyg som till köket fast i en lite mer beige ton som jag tror blir bra, likadant där - bara en enkel och mkt kort kappa (där går det inte ALLS att ha panelgardiner på vettigt sätt pga små trappsteg).

Sen köptes det in de kuddar vi ska ha till soffan. Ett av tygerna var dock FORTFARANDE inte inne så jag köpte bara de som fanns inne så att vi kunde få lite kuddar till soffan. Deet blev riktigt snyggt!

Däruppe köpte jag efter en massa funderande lite lampor till soffan. Det gällde att inte behöva borra för mycket, men ändå ge chans till ljus. Hittade till slut två rätt fräscha klämspottar som blev mkt bra. De andra fyra lamporna var tänkta som tavelbelysning, men blev inte alls bra och inte alls som jag tänkt så de tog mamma med sig hem så byter jag ut dem när jag är i Skåne.

Hmmm... jag tror det var det hela, förutom varsin tvättkort så vi slipper använda nödlösningar, och lite reservlampor till spottarna och sen en massa småplock som hörde till gardinstängerna... ringar, fästen, ändar etc. Min gamla gardinstång från vardagsrummet hmnade i biblioteket istället.


Och jag måste nog börja tänka på hur mkt kaffe jag dricker på dagarna, med tanke på hur speedad jag är fastän klockan är tre. Inte helt smidigt. :)

Ha det nu bra och sov gott alla!



Kommentarer
Postat av: Kusinerna Kajsa & Maria

Heeeeej!

Nu är jag (Kajsa) "hemma", just nu i Perstorp hos Maria. Hon tänkte bjuda på en bit mat ev. på fredag kväll, om det passar för dig..? Jag är på. Hör av dig via mail / sms / telefon till Maria (jag hoppas innerligt att mitt svenska simkort ligger i Nyvång, får se imorgon)...
KRAAAAAM

2006-12-17 @ 21:54:28
Postat av: Anonym

Hej Kajsa!
Vill jättegärna träffas, fast fredag har jag lovat åt mamma. Vad sägs om antingen onsdag kväll när jag kommer till Skåne (anländer Hbg vid 6-tiden) eller torsdag kväll istället?

2006-12-18 @ 22:16:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0