en väldigt tidig morgon

Han hade haft en bra vecka, men det var märkligt hur snabbt det gick att få fullt i kalendern med arbete. Just nu var många av dem dessutom riskprojekt, dvs projekt där den möjliga vinsten var väldigt stor, men där allt arbete var gratis och på egen tid. Det var spännande och roliga projekt, men det krävdes att de balanserades upp med sådant som gav lön i fickan.

Igår hade han tagit på sig ett nytt ekonomiskt åtagande, en helt ny bil. Det skulle bli mycket jobb i Göteborg hade det utlovats och många långa körningar. Alice (cabrioleten) hade rullat 700 mil på bara två månader och druckit över 7000 i bensin på den tiden så det var kanske läge att titta över om man skulle ha en bil som klarade långa motorvägsresor. Alice var inköpt för att cruisa runt i skåne och det gjorde hon med bravur, men efter havererat batteri, avgasrör som ramlat av, läckande tak när det spöregnade och elfel mitt på motorvägen kändes det som att ett inbyte var väldigt efterlängtat.

Det blev en splitter ny (nåja, nästan, en demobil som bara körts på toyota) Toyota Prius -07, en elhybrid som drar 0,5 liter milen och har ypperlig komfort och tyst kupé. Inte så dumt faktiskt. Det här skulle bli en bil att ha länge förhoppningsvis, en bil som kunde hänga med ett antal år. Han hade fått skruva lite i resurshanteraren och trolla fram en del pengar bara, de var inte billiga maskiner, men som företagare krävdes man inte på handpenning. Äntligen något gott med att vara sin egen.

Han märkte att när han spenderade mycket social tid och prioriterade det så blev jobbet nästan oundvukligt lidande. Egen firma var ju inget man drev mellan 9-6 direkt och han var ju tillgänglig på telefon fram till åtta i alla fall. Men han skulle nog ta och stänga av den där mobilen vissa tider, efter 20, till exempel. Det borde ju rimligen fungera, att få vara sin egen efter åtta på kvällen. Men det var så skönt när man umgicks med folk som faktiskt förstod och respekterade jobbet (snacka om milsvid skillnad från att umgås med Y som kunde ställa till stora gråtmatchen när man skulle arbeta två timmar).

Han hade många bollar i luften, och det var skönt att jobba igen, men han balanserade som vanligt försiktigt för att inte gå över i någon slags överklockningsläge. Samtidigt brottades han väldigt mycket med effektivitetsfrågan. Han hade inte jobbat riktig heltid på över ett år och märkte att han hade en usel arbetsdisciplin. Det gick oerhört fort att få mycket gjort om man bara var fokuserad och inte gjorde annat än jobbade - men oftast lockade ju msn, sms, cola och kaffe och radio bort en del av uppmärksamheten. Kanske läge att också stänga msn under dagarna - fast vissa fanns ju där via jobbet också och behövde kunna nås. Något behövde han göra i alla fall för att kunna öka sin effektivitet. Det var inga problem att bara jobba 8 timmar om dagen när man hade eget - OM man var hypereffektiv när man gjorde det. Men hur lätt var det på en skala? Nä, någon form av arbetsdisciplin behövdes - det handlade inte om att folk inte respekterade hans arbetstider eller att han var "på jobbet" när han faktiskt jobbade, för det kände han att de gjorde, utan att han själv blev väldigt lätt distraherad.

Nu när han vaknat oerhört tidigt kunde han babbla på. Han hade haft fina dagar annars, fått en trevlig bok om flaggor som minne av det förflutna när han lärt sig alla flaggor i hela boken. Uppskattad present, helt klart! Och imorgon skulle han till Riga och träffa folket från Frälsis, hans lilla spirituella oas där han kunde koppla av. Då skulle han också passa på att dra upp riktlinjerna för hur arbetet med stiftelsen skulle bedrivas, det var dags att starta den inom det snaraste. Det var trots allt den som var hans stora, stora livsuppgift. Den som han kände ett kall för och som han behövde jobba med. Kanske den kunde bedriva en del projekt... hmmm, där var ju en tanke - låta stiftelsen driva en del av de projekt som kunde komma ifråga. Det var inte så dumt tänkt, i alla fall i ett specifikt projekt. Något att utröna.

Nu skulle han få gjort lite annat, klockan var ju ändå nästan 7.

Nu uppdaterat, om man skulle ta en McDonaldsfrukost idag som lite lyx när man ändå skulle hämta skjortorna från kemtvätten?

Kommentarer
Postat av: Joakim

Grattis till nya bilen! Må den tjäna dig väl, men rent ekonomisk ska du nog inte köra den mer än 2-3 år och sedan byta med tanke på att den är så ny. Vet dock inte var Priusarna har för andrahansvärde.

2008-09-11 @ 12:54:29
Postat av: Kusin Maria

Peter hälsar och säger att det var ett bra byte.

Ta hand om dig.

2008-09-12 @ 07:53:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0