Stilla lördag...

Han hade vaknat ganska tidigt, innan terrariet hade tänts. Det innebar att klockan ännu inte var 07.30. Det var skönt med en lördag utan en massa måsten. Det räckte faktiskt ganska gott, hade han insett. När det var mycket som skulle göras så var det väldigt viktigt att ha lite vila, där man inte gjorde något. Ambitionen att sluta klockan sex igår kväll var väl lite väl, men vid halv åtta kunde han i alla fall kalla det en helg och bestämma sig för att vara ledig hela lördagen. Det kändes nästan lite oförskämt lyxigt att vara ledig en lördag.

I den tanken funderade han på begreppet ledighet. Alltså, att vara ledig, helt ledig, innebar att inte ha någonting förbokat och inte heller ha någon hemma. Att ha tid bara för sig själv. Annan tid var antingen jobb, sömn eller social tid. Och det var inget fel på att ha en massa social tid, men då och då behövdes tid alldeles för sig själv. Han mindes den lilla matris han en gång gjort för att analysera olika slags tid. Men det var något helt annat, tänkte han och gick upp för att tvätta av sig.

Han tog ut ormen för första gången på länge. Stackarn hade inte fått mycket kärlek. Och sket ju å andra sidan fullständigt i om han blev gosad med eller inte. Men det kändes som om man var en bättre husse när man tog ut ormen ibland. Även om den inte brydde sig och mest undrade. Han var kall, helt iskall, trots att temperaturen i terrariet var ganska bra.

Han satte sig snabbt vid datorn. Att vara ledig innebar också att man fick tid att göra det där som inte hörde till jobbet. Han satte upp forumet för konfirmanderna och skrev lite i det, det tog ändå 1,5 timme ungefär innan han var klar. Han borde skriva övningarna tills imorgon också men kände att nej, det fick ändå vara måtta på det här, det fick inte kännas alltför mycket som jobb.

Vad hade han kvar på listan över saker idag, sånt som borde hinnas med?
- Skriva vision och identitetsarbete och plan för hjälparbetet i riddarorden
- Läsa igenom den nya boken och skriva lite på scenariot till i veckan för rollspelandet
- Handla present till Yvette som snart skulle fylla år.
- Övningarna till konfirmanderna
- Läsa bra böcker som han köpt
- Slappa i soffan och kolla på TV
- Fota lite grejor och göra en lista på vad som skulle säljas inför flytten i vår, lika bra att börja.

Det var mycket, men han började med frukost och en kopp te. Nu var den slut och han bestämde sig för att ta en till. Han saknade henne, det var så härligt att dela morgonen, men hon fanns ju på andra sidan röst-sms.en.

Kommentarer
Postat av: Saschen

Flytt? Det kommer säkert mer om i senare inlägg som jag inte hunnit läsa då jag har varit upptagen och inte hunnit läsa något på en stund, Haha, vart blir det flytt någonstans då? Lunch någon gång förresten? Om du hinner vill säga, du med ditt hektiska schema...

2007-09-24 @ 02:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0