Uppdatering goalball

Det var kvällsmatch igår och GB gjorde fler mål än man nånsin gjort, men släppte också in fler. Det måste varit en otroligt intensiv match mot Iran som man säkert vann på ren jävlaranamma. 9-7 och seger blev det till slut. Det var den goda nyheten.

Den riktigt, riktigt dåliga nyheten är att Grekland tokspöade Italien (som alla andra lag, fast GB gjorde inte så många mål på dem) så nu har Grekland bättre målskillnad.

status gb
I sista omgången som spelas idag så möter England Finland och Grekland möter Tyskland. Finnarna har allt att spela för, eftersom de kan åka ut fortfarande (Om Sverige vinner mot Italien, Grekland mot Tyskland och England mot Finland). De lär alltså toppa laget.

Tyskland däremot är ohotade och spelade bara 3-2 i vinst mot FInland igår, så jag misstänker att de inte toppar laget särskilt. De möter Grekland idag, som kommer kämpa för allt de har. Risken är att Tyskland inte tar matchen så hårt och då vinner Grekland. OM Grekland vinner, MÅSTE England slå Finland. Om Grekland spelar oavgjort måste England också spela oavgjort. Och om Grekland förlorar kan England också förlora.

Tyskland-Grekland spelar först i spelprogrammet. Så det kommer avgöra allt. Jag hade hoppats att Grekland skulle vunnit med 9-2 och inte 12-2 mot Italien igår. Då hade England kunnat spela oavgjort även om Grekland hade vunnit.

Vi vet alltså följande: England måste VINNA idag om de ska avgöra själva. Annars är de beroende av hur Grekland och Tyskland spelar.

Och jag vill gärna att alla håller tummarna för att det går bra, annars lär jag ha ett argt bi som kommer hit den tionde. Hon gillar inte att förlora. Det är bra :-)

I den andra gruppen är det sommar och sol hur lätt som helst, allt är redan klart för slutspelet.

Söndag är det kvartsfinal, måndag semifinal och tisdag är det final. Onsdag är det avslutning och torsdag eftermiddag åker de hemåt, för att landa på heathrow 07.30. 10.05 går flighten därifrån och hit och 13.05 är hon förhoppningsvis här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0